DirectX 12
  • repvez
    #59
    ahol egy van van ott több is.A legtöbb tesztel az a baj ahogy itt is, hogy csúcs hardverre tesztelik, egy átlagembernek nem mindig lesz pénze ezt megvenni.
    980TI meg furyval persze hogy hoz sokat meg I7es procival ,de mi van az átlag emberrel akinek számít a pénz és nem a csúcsot tudja megvenni?
    Ezért néztem a 380ast, számomra az a kategória amit még elfogadhatónak tartok kiadni egy hardverért.
    ÉS mint már pár helyen megemlítettem az összes hír csikk arról irt, hogy a régebbi GCN chipek mennyire jók lesznek ha eltörlik a softveres korlátokat amit a dx11 okoz, hát nagyon nem látom azt a fellendülést.

    Volt tesztelve részecske szimulálásról cikk ott azt írták, hogy még 5 évig nem lesz olyan játék ahol annyi részecske lenne mint amit egy mostani VGA tud számolni dx12 alatt, meg a drasztikus draw parancs növekedés ami a mostani 100k helyett akár 2millio is lehet szintén mostani hardvereken.Meg a aszinkron cucc ami kihasználja,hogy ne legyen üresjárat.
    HA ezeket összeadjuk akkor nekem ne magyarázza be senki,hogy csak 9% a gyorsulás.
    Hacsak azt vesszük, hogy a GPU nem 70%on megy a játékok alatt hanem mondjuk 95% ott már nyertünk 25% és akkor még a szoftveres dolgokat nem számoltuk bele vagy a CPU oldali nyereséget ami a több mag párhuzamos leterheléséből jön.
    Ha ezt nézzük akkor egy 7850-essel vígan ellenne mindenki a kijövő dx12es játékokkal. DE legalább is a mostaniak mennének FHD-ban fullon 60hz-en vagy többel.

    Ennek normálisan igy kéne lenni,de akkor ugye nem lehetne elkérni a sok százezreket uj VGA-ra a lóvét .Ez mindig igy marad amig a haszon a lényeg és a jónép tapsol ennek a 9%-nak is hogy milyen jó,mikor nem ezt igérték.