• culas25hc
    #7
    Az a baj, hogy akárhányszor felröppen egy ilyen hír, nekem mindig az jut eszembe, hogy akkor mi van a mi univerzum buborékunkon kívül? Kvázi végtelen másik univerzum, amik szintén alkotnak egy buborékot, amiből szintén rengeteg van, stb..stb.. Ez meg már a fraktálszerű univerzum elmélete lenne. De ha nem így van, akkor van egy abszolút méretbeli határ, amin felül nincs szerveződés, illetve van -e távolság beli határ, amin kívül tényleg nincs semmi?
    Ugyan így vagyok az idővel is, az izgat igazán, hogy mi lehetett az ősrobbanás előtt? Ha egy másik világ, akkor vajon végtelen világ volt előttünk, van -e egy abszolút 0 időpont? A jelenlegi elég gyenge matematikai tudásom azt mondja, hogy nem, mert akkor a rendszer kezdeti és peremfeltételei végtelen ideig álltak volna fenn a 0 előtt, de akkor mégis mi indította el az egészet?
    Ha nincs 0 időpont, akkor vagy egy pulzáló rendszerben élünk, ami biztató, mert akkor egy idő után a jelenlegi világunk is megismétlődik, velünk együtt, végtelenszer... Vagy olyan a világunk, mint az arc tg függvény, ami kicsit ijesztőbb számomra. Vagy a faszom tudja...

    Egyszerűbb dolog lenne templomba járni. Bár akkor az izgatna, hogy ha Isten végtelen éve létezik, akkor miért pont most teremtett meg minket, vagy talán már végtelenszer megtette.. Illetve egy végtelen időben létező Isten rendelkezik -e önálló akarattal, hiszen minden gondolata és tette már végtelenszer megtörtént.

    Komolyan megőrülök, ha ilyeneken kezdek el gondolkozni.