• end3
    #10
    Természetesen, ha akarják megkeseríthetik az XP-t használók életét. De, az MS talán visszavett valamit az "arcából" a Win8 "katasztrófa" után. Szerintem, mindenki használja, ameddig csak akarja. (Jelenleg is használok internetre "elég régen nem támogatott" Win2000-et. Hogy nincsen újabb Flash v. Java, - Lassan már az újabb keletű rendszereken sincs. Mivel évek óta napi 8-10 órát "online", ezért minap "unatkoztam" és végig nyomattam 5 különböző vírus-malware keresővel. Hát nincs rajta, még kémsüti sem.

    Az XP hasonló, gyenge védelemmel már biztosan nem létezne azon a helyen. De szerintem, rászabott védelemmel, "restrict" beállításokkal még 2020-ig sem teljesen esélytelen a korrekt használata. (Beállítani és használni egy oprendszert, nem csak a telepítő gombra kattintást jelent. De ez igaz a 7-es 8-as Microsoft-okra, és persze más rendszerekre is.)

    A XP-"vég" akkor jön el, amikor egyetlen jó vírus-malware keresőt (vagy IS-t,) sem lehet telepíteni és frissíteni rá. - De ettől még, - figyelve arra amit a nagy biztonsági cégek nyilatkoztak a témában, - szerintem sok évig nem kell tartanunk... (Igazából a következő években, az XP-t használók irányából jöhetnek a fizetős ügyfelek, a 8-asokat telepítő felhasználók, még abban a hitben élnek, hogy nekik erre nincs szükségük. Pedig, - bár nem tudják - de igen...!