• Vol Jin
    Ezt meg az előzőt írhattad volna egy hónappal korábban is egy hasonló cikkben, mert most elsőre megvettem. Tök logikus. A kvarkleves utáni protonképzést rövidebb idejűnek gondoltam, azaz a hűlést túl gyorsnak ahhoz, hogy legyen elég idő a fúzióra. Amolyan milliárdomnyi nehezebb mag, mint szóló protont képzeltem el.

Talán egy hibás emlékezet, és az a tény, hogy a neutronok két egymáshoz préselt protonnál keletkeznek az egyik átalakulásával, alakította ki bennem a téves meggyőződést. De az a tény, hogy egy első generációs csillag légkörében is sok a hélium, és miért is áramlana fel, ha nehezebb a szóló protonnál, tökéletesen meggyőzött. Már ha tényleg első generációs a csillag, és nem néztek be valamit a számozásnál, és nincs nulladik generáció. Amíg nem találnak egy olyan csillagot, aminek a légköre színtiszta hidrogén, és nem mondják, hogy bocsika, ezek szerint a napunk nem harmadik generációs, hanem negyedik, és eddig elszámoltunk magunkat, addig meg vagyok győzve. Elég logikus volt, amit írtál.