• culas25hc
    Előre leszögezem, 5 éve nem játszok semmivel, csak néha nosztalgiából kiviszem a Vice City-t aztán kész. De néha eszembe jut, ha lenne pénzem egy új PS-re, bazi nagy TV-re, plusz több időm lenne, akkor talán szívesen játszanék valamivel. De véletlenül sem olyanokkal, mint amik ma divatosak. Néha elgondolkozom, hogy milyen játéknak is örülnék.

Az a baj szerintem, hogy a játékosok arra szocializálódtak, hogy egy-egy játék közben ellenfelek ezreit lőjék agyon. Akkor mégis hogy akarnak valóságos csatákat? Hiába fröcsög az agyvelő meg a vér, egy embert megölni a virtuális térben olyan, mint a nokiás kígyóval megenni egy pixelt.
    Szívesen játszanék valamivel, ahol nagyobb pszichológiai hangsúlyt kap egy ember megölése (bár ilyen esetben komolyabban kéne venni a korhatár betartatását) Egy olyan játék, ahol hosszabb idő eltelik nyomozgatással, ellenség üldözésével, esetleg kiképzéssel, illetve nagyobb hangsúlyt kapna az, ha meghalunk. Így egy-egy ellenség likvidálása sokkal élvezetesebb lenne, nem 2 másodpercenként kéne agyonlőni valakit, hanem át kéne gondolni, hogy miképp is lőjük le a gonosztevőt. Akár több perces párbajt is el tudnék képzelni, főleg civilek közt, ahol például "büntetést" kapnánk, ha egy járókelő meghal. Egy ilyen játékban aztán lehetnének intelligens ellenségek.

Nem tudom van -e ilyen játék, de engem biztos érdekelne.