• Zero 7th
    #80
    "Egyrészt sehol nem gravitációs erőt számolunk ahol a sötét anyagot vizsgálják"

    Akkor mit, zsenikém?

    "másrészt nem származtatunk semmit a mérésekből hanem mérünk"

    A gravitációt közvetlenül nem tudod mérni, tegnap még tudtad ezt, amikor TE IS galaxishalmazok keringésére, spirálgalaxisok forgására és a gravitációs lencsére hivatkoztál, legalább saját magadnak ne mondj már ellen, te balfasz!

    "a mérés azt jelenti, hogy a kapott érték alapján kiszámolod gravitációs erő nagyságát, nincs egy másik számolás."

    Ez kibaszott nagy hülyeség, nincs is értelme a mondatnak. A "kapott érték" a mérés. Amit abból számolsz, az számolás. Nagyon kurva bonyolult dolog ez, mert még a neve is az...
    Hogy lehetsz ennyire ostoba, hogy bizonygasd, hogy a számolás az mérés?

    "Egyféle gravitációs erő van, egyféleképpen lehet mérni a távolságot és tömeget és ebből számolni az erőt. "

    Tömeget sem tudsz mérni közvetlenül.

    "Valahol nagyon eltévedtél..."

    Két napja nem tudsz olyan állítást tenni, ami igaz lenne. ÉN vagyok eltévedve? Elmész a picsába...

    " a pont azt jelenti mondat vége, vagyis a: A két erő aránya X. Vagy itt mást jelöl?"

    Komolyan? Ezt nem fogtad fel? Leírtam először szavakkal, aztán matematikailag, és ez nem jutott el az agyadig, hogy a kettő dolog ugyanazt jelenti? Baszdmeg, jártál te VALAHA iskolába?

    "Persze. Ezt hívják képletzsonglőrködésnek. Örülök, hogy bevallod. Tudod egy fizikus nem így csinálja. ;)"

    Tudod, mérnök vagyok, és ÉN TUDOM, hogy hogy működik ez, te meg csak okoskodsz a partvonalról. Több fizikai számítást nyújtottam be ellenőrző hatóságoknak, mint amennyit te életedben látni fogsz. Egy számításba azt és azzal jelölsz, amivel akarsz, amennyiben az következetes. Hülye vagy, és hülyeséget beszélsz.

    "Nézd, ez a képlet illetve az F1 a te agyszüleményed - ezzel remélem te is tisztában vagy!? Csak próbáltam kideríteni, hogy nálad még is mit jelenet. Ezek szerint semmit. Gut."

    Persze, fényezd csak magad, de perpill még mindig az a helyzet, hogy fel sem fogod, mit beszélek, aztán pattogsz, mint kecskeszar a deszkán.
    Nyugodtan elhiheted, hogy azért nem írok neked több képletet, mert azt az egy levezetést sem fogtad fel, amit leírtam. Egyébként már írtam, hogy mérhető kerületi sebességből számítható a centripetális erő, ami megegyezik a gravitációs erővel, és ebből jön ki a testek tömege.
    De eszemben nincs levezetni, mert ha az a korábbi levezetés(mit levezetés, basszameg, egyetlen egyenlet oldalát szoroztam meg ugyanazzal a számmal, és beletört a bicskád) kifogott rajtad, akkor egy kétismeretlenes egyenlet az életedben elérhető intellektuális határokon túl van.

    "F helyére F1 írtál. Ez csere bizony, a többi részhez semmi köze sincs."

    Végletesen, javíthatatlanul, fejlődésképtelenül ostoba vagy. Mondtam már, hogy akár KISNYÚLNAK is nevezhetném, és akkor is csak te lennél a hülye, ha belekötnél?

    Mondd a lakcímedet is, majd beugrom, ha ráérek.