• Irasidus
    #79
    "De, kiderül, le is írtam, ERRŐL BESZÉLGETÜNK EGY KIBASZOTT NAPJA, hogy a mért gravitációs erő nagyobb, mint a számolt. Az F1 a mérésekből származtatott gravitációs erő. Ezt is egyértelműen közöltem, csak a memóriád is annyi, mint egy marék lepkének."

    Egyrészt sehol nem gravitációs erőt számolunk ahol a sötét anyagot vizsgálják, másrészt nem származtatunk semmit a mérésekből hanem mérünk, harmadrészt a mérés azt jelenti, hogy a kapott érték alapján kiszámolod gravitációs erő nagyságát, nincs egy másik számolás.

    "Azért mert sokkal precízebb vagyok, mint amennyire te intelligens. Azért jelöltem másképp a két erőt, mert számszerűen különböznek. Ugyan mindkettő elvileg a gravitációs erő nagyságára vonatkozik, ezért a jelük F, mivel nem ugyanaz a kettő, ezért Fnull és Fegy."

    Egyféle gravitációs erő van, egyféleképpen lehet mérni a távolságot és tömeget és ebből számolni az erőt. Ennyit mérsz. Valahol nagyon eltévedtél...

    "Nem akarod anyukádat szórakoztatni a mérhetetlen ostobaságoddal? F0 és F1 mindkettő szám. El lehet őket egymással osztani."

    Csak szólók azt írtad "A két erő aránya x. x=F1/F0" - a pont azt jelenti mondat vége, vagyis a: A két erő aránya X. Vagy itt mást jelöl?

    "Azt jelölök és olyan betűvel, amit és amilyennel jólesik."

    Persze. Ezt hívják képletzsonglőrködésnek. Örülök, hogy bevallod. Tudod egy fizikus nem így csinálja. ;)

    "Most írom le körülbelül negyedszer, hogy az a mért eredmény. Közvetetten mérhető, abba most nem fogok belemenni, hogy hogyan, mert már a jelenlegi egy darab egyenlet meghaladja az agyi szintedet, az meg még pluszban három lenne, úgyhogy most nem. Lépjél rajta túl, az az a gravitációs erő, ami a megfigyelésekből jön ki."

    Nézd, ez a képlet illetve az F1 a te agyszüleményed - ezzel remélem te is tisztában vagy!? Csak próbáltam kideríteni, hogy nálad még is mit jelenet. Ezek szerint semmit. Gut.

    "Megszoroztam mindkét oldalt x-szel, de ne zavarjon. AZTÁN az F0*x -et helyettesítettem F1-re."

    Nagyon ügyes voltál, csak én nem arra írtam. Hanem, hogy az eredeti képletben az F helyére F1 írtál. Ez csere bizony, a többi részhez semmi köze sincs.

    "Most jutottam el addig, hogy ha élőben beszélgetnénk, verném a fejed az asztalba. Vagy azért, mert egy troll pöcs vagy, és játszod a hülyét, és a kurvaanyáddal szórakozz, vagy azért, mert ilyen hülyétől meg kell szabadítani az emberiséget, és nem érdemled meg az életet, és a börtön ezért nem ár."

    Nyugodtan, de nem fog menni. Kovács Gábornak hívnak, és szívesen megmutatom élőben is, hogyan mérünk. Nos, hol és mikor? Az ismeretterjesztés nagy szívügyem, remélem megváltozik a véleményed. Persze ha nem, akkor nem. ;)