• Irasidus
    #77
    "Elneveztem ezt az erőt F0-nak, hogy lehessen különbséget tenni.
    F0=G*m1*m2/d^2"

    Az F0 a fizikában azt jelenti F=0. Ugye nem ezt akartad írni?

    "Aztán bevezettem egy F1 erőt, ami különbözik F0-tól. F1>F0"

    Bevezetés helyett leírtál egy F1 betűkupacot, de 1. nem derül ki milyen erő, és az sem, hogy F1 erő miért nagyobb F0-nál - illetve az sem, hogy 3. miért volt erre szükség, hiszen az F (vagy Fgrav) az maga a gravitációs erő! Szóval?

    "A két erő aránya x. x=F1/F0"

    Az arányhoz két szám kell, a matematikában az arány két mennyiség, mérhető dolog viszonya. Két mennyiség aránya a két érték hányadosával fejezhető ki ezért az X nem lehet arány. Az F1-ről még mindig nem tudjuk milyen erő és hogyan jön ki...

    "Átrendezve F1=F0*x"

    Mit, az arányt átrendezed? OMG!!! Szóval F1>F0 (valahogy) lett F1/F0 abból (valahogy) lett F1=F0*X. Ennek semmi értelme sincs, ha egyszer nagyobb akkor nem írhatsz = jelet, ha meg aránypár akkor nem rendezheted át!

    "F1 visszahelyettesítve az eredeti képletbe F1=G*m1*m2*x/d^2"

    Ez nem helyesítés, csak odaírtad, hogy F1, de ne zavarjon. Tudod mi az a visszahelyettesítés és mikor, hogyan alkalmazzuk? Pl.: amikor egy lineáris egyenlet egy halmaza lépcsős alakú, itt ugye szó sem volt ilyenről. Behelyesítés sem jó, hiszen azt jelenti, hogy a betűk helyére valamilyen értéket írunk. Nem te kicserélted. Ennyi.