Irasidus#42
"Továbbá hiába kampányolsz itt üstökösbecsapódások mellett, eddig összesen néhányról tudunk, PONTOSAN AZÉRT, mert nem érik el a felszínt, felrobbannak a légkörben. A krátereket meteoritok ütötték."
1. Mekkora volt az üstökös? Kicsi.
2. Már ez a kis üstökös is mekkora energiával robbant fel? Óriási.
3. Ahhoz, hogy ne essen szét, egy 12 km üstökösmag bőven elég, és tudomásom szerint ekkora volt a dinókat elpusztító...
"Aztán a jég meg persze kemény a fejedhez képest, attól még alig több, mint harmada a térfogatsúlya a sziklához képest (főleg hogy fagyott gázok is alkotják, ami fajlagosan még kisebb tömegű), a sebesség nagyjából összehasonlítható. Bármekkora számot mondasz, az szikla esetében legalább 2.5-szer nagyobb az energia. Nem tudom, miért próbálsz meg a naaagy számokkal ijesztgetni, nem vagyok ijedős."
12 km átmérőjű üstökös, egy ekkora test esetében nem a keménysége számít, hanem a sebessége. Kiszámoltam lejjebb. De elég megnézni a Holdon az üstökösbecsódás krátereket, vagy a már említett kisebbeket mekkora energiával is rendelkeztek? Na, ez durván a többszöröse, csak nem esik szét.