• Irasidus
    "Ha nincs gravitációs elmélet"

De van, ugye? És legjobb tudomásom szerint működik...

"Vannak galaxisok, van nekik átmérőjük, forognak valamilyen szögsebességgel, azt' szevasz. Ennyit tudsz megmérni."

Egyrészt dinamikai és relativisztikus mérésekkel a szatelitgalaxisok, csillagok, gáz és porfelhők alapján elkészítem a galaxis rotációs görbéjét, ami alapján meg lehet mondani mekkora tömege a galaxisnak. És érdekes módon mindkét módszer szerint ugyanaz jön ki. Másrészt a gravitációs lencse hatás éppen korrelál a relativitás elmélettel. Meg ugyebár nagyon különös, hogy ott ahol nincs sötét anyag viszont jól működnek az elméletek? Ok-okozat...

"Hatást csak onnantól képzelsz oda, hogy megpróbáltad kiszámolni, mekkora sebességgel KÉNE forogniuk, ha a gravitációs elméletünk helyes."

Igen, ha csak az ez hatása lenne akkor talán igazat is adnék. Vannak alternatív elméletek, ami szerint a gravitáció elmélete szorul kiegészítésre, vagyis, hogy a gravitáció nem a távolság négyzetével csökken, hanem távolság köbgyökével nő! Viszont ez nem magyarázza a gravitációs lencse hatás, és azt sem amikor galaxis halmazokra akarták alkalmazni akkor viszont csődöt mondott, viszont a relativitás elmélet ott IS jól működött. Azonkívül a galaxisok ütközése is relativitás elmélete szerint zajlik le, kivéve, hogy a sötét anyag-haló teljesen másképpen viselkedik, mint ahogy egy másfajta anyag viselkedne...

"Ez nem különálló elmélet, ez egy kókányolás bele a gravitációba. 1/hiba szorzótényező. Az a kategória, amit MathCADben kiteszel jobbra, a nem nyomtatott részre. Amivel behazudod a képleted, ha nem jött ki a végeredmény, de nincs kedved előröl kezdeni az egészet. Csak ugye ha jól ledokumentálod, akkor onnantól nem csalásnak, matematikai szemfényvesztésnek nevezzük, hanem elméletnek."

Rosszul tudod, a sötét anyag - a "belenyúlás" NÉLKÜL létezik mint tömeg, vagyis Kepler törvényeit, Newton és Einstein elmélet használva létezik. Az 1/hiba szorzótényezőt meg nem tudom értelmezni, mi az 1 és mi a hiba? Ilyet hol láttál belehazudva? Ne komolytalankodj légyszíves, én is megtisztellek azzal, hogy komolyan válaszolok.