Risen 3: Titan Lords
  • molnibalage83
    #398
    Érdekes kettőség uralja a játékot. Kinézetileg hol nevetségesen gyenge az alig 1 évvel későbbi Witcher III-hoz képest (töredék erőforrással készült), viszont a magas pontokról, amikor egész szigetet belátod és szép idő van, akkor meglepően szép a játék. A szörnyek kidolgozottsága is tűrhető, persze 2014-es szemmel nézve másodvonalas játékként.

    A játékmenet egy nagyon felápolt Gothic II szintjén van, de sok helyen még azt sem éri el. Pl vicc, hogy cukor nem gyártható. A főzőcskézésnek kb. semmi értelme. Eddig összesen kb. 7 db grogot főztem le és csá. Csak 2000 arany megtanulni az, ergo igen lassan megtérülő befektetés... A permanens skill növelő potikat még mindig nem tudom főzni a ch3 elején.

    Az is vérlázító, hogy egészen az kovácsolt 90-es sebzésű kard összerakásáig a játék viszonylag elejét található kardot használtam, ahogy az ÖSSZES ruha elemet is. Gyakorlatilag nincs a játékban értelme semminek. Felhalmoztam egy rakás tárgyat és semmire nem jók. Eladtam minden szart, 60-as szinten megy a kard és skillt betoltam hozzá az új kardommal úgy, hogy a táblákból megtanultam varázslatokat. Kb. Terminator lett belőlem. Úgy megyek át mindenen nagy hirtelen, mint fos a libán... Demon Hunterként a használható varázslatok eszméletlen erősek...

    A 2. résznél sokkal jobb, csak a bibi az, hogy olyan rég játszottam azzal, hogy kb. el is felejtettem minden karaktert abból. A Gothic világából még 15 év után is emlékszem emberekre. Durva.