1585982264.jpg
Mount & Blade II: BannerLord
  • nearo
    Chamber block:
    Kicsit rejtett dolog a játékban, dióhéjban arról van szó, hogy a támadásoddal is háríthatod az ütéseket. Kicsit bővebben kifejtve amikor előkészíted a támadást, azaz hátrafelé lendíted a fegyvert, az történik, hogy ezzel a mozdulattal félre tudod ütni az ellefél azonos irányból érkező támadását (a felfelé lendítés a szúrásokat is hárítja). Precíz időzítés kell hozzá, hogy akkor lendítsd hátrafelé a fegyvert, amikor a másik támad, viszont nagy előnye, hogy a támadás végigmegy, azaz nagyon kevés ideje marad az ellenfélnek reagálni. Másik előnye, hogy azokkal fegyverekkel is működik, amikkel normálisan nem lehet blokkolni, sőt a couched lance-t is lehet hárítani így, de ahhoz már tényleg tökéletes időzítés kell.
    Eleinte amikor még nem tudtam mi ez, és azt láttam, hogy nincs látványos védekező mozdulat az ellenféltől, mégis én szívom meg, akkor olyan elméleteket állítottam fel, hogy biztos egyszerre ütöttünk, és nekem kisebb az erőm, vagy power strikeom, vagy proficiency, vagy ilyesmi, de később megtudtam, hogy semmi köze ezekhez, csak a gép egy olyan védekezést használ, ami nincs igazán reklámozva sehol.
    Az első játékban még nem volt ilyen, a warband hozta be. Azt nem tudom, hogy bannerlordban is van e, szerintem visszalépés lenne kivenni.
    M&B wiki a chamber blockról