levente68#28
Hűha, valamelyikünk nagyon nem érti a dolgokat...
Én pl. bevallom, azt nem, amit zagyválsz megint.
Nem kell Apple-nek felépítenie semmit ahhoz, hogy Google Android telefont adhasson ki! A Google alkalmazásokat KELL "csak" ehhez elérhetővé tennie.
A nyílt Android használatához lenne erre szükségük, de ezt a legutolsó gagyi gyártó is képes meglépni. Ekkor lenne olyasmi, hogy "out-of-the-box peldaul a Play Store-hoz mar nem fernenek hozza a vasarlok", de ez sem igaz teljesen, mert AOSP eszközre is simán elérhető MINDEN! Pedig az "dobozból kivéve" messze nem Google Android, hanem sima "Android".
Szóval, teljesen felesleges lenne, "hogy hatalmas erofiszitessel a teljes Google szolgatatascsomagot (ami kb. az iOS, sot!) felepiti androidra is az Apple".
Természetesen mérlegelniük kellene, hogy melyik Andriod-ot használják, de nem látom be, miért ne a "Google Android" lenne a választásuk addig, amíg az összes nagy név azt használja, ha közben alkalmaznak alternatív megoldásokat is párhuzamosan és Samsung-on látszik is az erőlködés, hogy kiszabaduljon a Google szorításából.
Nyilván nem fogják a felhasználóikat arra kapacitálni, hogy a pure Android-ként kapott készülékre maguk tegyék fel a Google apps csomagot, ezt senki a nagyok közül nem csinálja, akkor sem, ha nem nagy "was ist das" a történet és MINDENKINEK képesnek kellene lenni ennyit megoldani, de ezt már kiveséztem.
"Mi az, ami az AOSP-bol kene az Apple-nek es nem tudja az iOS?"
Hát, ha nem tudod még mindig, akkor a sok éves hadakozásunk valóban teljesen felesleges volt... ;o) Ahogyan ezt pontosan hittem is, így nem vagyok meglepődött...
És hogy kicsit szurkálódjak: az egész Android egy smafu ugyebár és annak egy bizony kis része csak "Google szolgatatascsomag", nem pedig oprendszer jelentőségű, ahogyan te látod.
Hát mesélj, miért lenne az hatalmas erőfeszítés eme minden intelligencia feletti nagyszerű cégnek? :)