84
-
Ulkesh #44 "El lehet játszani a gondolattal, hogy az Apple majd Androidos telefonokat gyárt, meg windowsos MacPro-t, Win8-as iPad-eket. Csak ezek nem fognak megtörténni, mert üzletileg nettó hülyeség."
Nem csak üzletileg hülyeség, hanem kompletten:
1./ iOS alól most is teljes mértékben elérhető a Google teljes szolgáltatás kínálata, ehhez nem kell Android
2./ Alkalmazás téren az iOS a fejlesztők elsődleges mobil platformja, nincs olyan húzó fejlesztés, alkalmazás, ami miatt érdemes lenne ezt kockára tenni
3./ Ha az Apple be szeretne törni a közép, vagy alsó kategóriás készülékek piacára, akkor azt a saját jobban optimalizált platformjával tenné, nem egy nehezen optimalizálható, nagy hardveréhségű rendszerrel, amit olcsó hardverrel képtelenség minőségi szinten alkalmazni
---
Windows-os Mac Pro-nak szintén nem lenne értelme, hisz alapból ott a lehetőség a felhasználónak, hogy olyan rendszert rakjon rá, amilyet akar (BootCamp) -
levente68 #43 Érvek és értelmes gondolatok híján más nem marad, mint Wozniak-ot és engem mocskolni.
Szánalmas, de az a buta, aki tőletek többet várt...
Roppant szomorú, hogy egyetle értelmes sincs közöttetek, aki ne a mantrázásban kimerülő posztolás híve lenne. Ugyanazokat kántáljátok, akárhányszor kaptatok rá cáfolatot.
Apple részvényt vegyél-e? Hát, döntsd el. De amíg neked neked nulla információ értékű az, hogy hogyan is áll a GOOG az AAPL-hez viszonyítva és hogyan is alakult ez az elmúlt mondjuk egy évben, háááááát...
Innen úgy látszik, hogy az erőszakos és nagypofájú, vásárlását reklámozó "tőzsdeguruk" ösztökélése ellenére is csúnyán megfordult az arány.
Onnan?
Én a trendkövető trade-elés mentén gondolkozva azt javaslom, ha trigger-t látsz, annak irányában lépj pozícióba. Soha nem javasoltam, hogy short-oljon bárki, csakis azt, hogy a trend merre mutat.
Tény, hogy azt jövendöltem, ha így folytatják, abból baj lehet, ez viszont csúnyán be is jött. Akkor hallgattál rám? Mert akkor köszönd meg szépen!
Neked súlyos pénzekért szívesen adok még tippeket, ha szeretnéd... -
levente68 #42
Megy a baromság-hullámoztatás, látom. Megjött a többi eszelős is...
-
M2 #41 "Jó, most nem azt mondom, hogy Wozz=Jobs... de lehet igaza neki is"
Persze, lehet igaza. Mert bármi lehetséges. Csakhogy ezt soha nem fogjuk megtudni, mert ő csak egy kívülálló. Egy kibic. Pont mint itt bármelyikünk.
El lehet játszani a gondolattal, hogy az Apple majd Androidos telefonokat gyárt, meg windowsos MacPro-t, Win8-as iPad-eket. Csak ezek nem fognak megtörténni, mert üzletileg nettó hülyeség. -
M2 #40 De most nézem, van egy kis párhuzam te és Wozniak között.
Mit javasolsz, érdemes most nagy tételben Apple részvényt venni?
:-) -
M2 #39 Azt tudjuk hogy mióta Woz elkezdte az Apple-t szidni, feltűzted a zászlódra mint Istened.
Most az Istened megint felbüfizett egy nyilvánvalóan oltári nagy hülyeséget és természetesen beállsz mögé azt védeni - gondolkodás nélkül.
Olvasd már el amit írtál, mennyi logikai ellentmondás van benne! Sokszor a későbbi mondatodban ütöd az előzőt! Atyavilág! :-)
Woz szavainak súlya meg nulla, de ez mindig is így volt, így mondhat bármekkora baromságot. Szegény csak annyit bizonyít vele a világnak, hogy nem ő volt az Ész, aki a céget naggyá tette.
Szerintem Steve Jobs is hamar rájött, hogyan használhatja tanácsadónak:
- Woz, szerinted mit csináljunk?
- Szerintem ....
- Köszi!
És csinálta az ellenkezőjét, így lett a világ legsikeresebb embere :-) -
M2 #38 "csak öregségére szeretne még egy kis rivaldafényt"
ennyi. -
mortep #37 "Egy droidos forkon, amivel az Asha szériát akarják váltani..."
-Mind1, de csak tettek lépéseket az android felé.
"Amit meg mond az komplett marhaság, mivel a felső kategóriában az Apple piacvezető, az alsó kategóriába meg nem tudna az Apple sem összerakni olyan olcsó hardvert"
- Ott van a közép-kategória, az 5C elveileg ennek kíván szereplője lenni
Annó Jobsnak is sokszor mondták, hogy elgurult a gyógyszere, pl. mikor bejelentette az iPad-et, amit sokan egy megnövelt méretű iPodnak néztek.
Jó, most nem azt mondom, hogy Wozz=Jobs... de lehet igaza neki is -
Ulkesh #36 Látom elfogyott az érvrendszer, jöhet a szokásos duzzogás és személyeskedés...
"Tényleg azt hiszed, okosat és újat mondtál? Ennyit mindenki tud és ez éppen az én eszmefuttatásomat támasztja alá."
Mármint, hogy nettó baromságot hordtál össze?
Mi a frásznak kéne a droid az Apple-nek, ha a felhasználóik mindkét ökoszisztémát elérik már most is, ellenben a droid userekkel?
Az Apple a hardver eladásokból profitál, nem érdeke, hogy a szolgáltatásait megnyissa a konkurens rendszer felé. A Google-nek viszont nagyon is érdeke, hogy az iOS-t támogassa, mert ebből neki bevétele származik (régebbi felmérés szerint több is, mint a saját platformjáról). -
levente68 #35 Atyavilág, itt semmi nem változott.
Mindketten ugyanolyan marhaságokat firkáltok, mint eddig.
Ki is szálltam, semmi értelem befogadására nem vagytok alkalmasak továbbra sem, csak a ferdítésre, félremagyarázásra.
Kár, mert lenne értelme az agymenéseitek egyenkénti helyretételére, amiből persze nem ti, de értelmesebbek, befogadóképesebb elmék profitálhatnának.
De én erre nem vállalkozom, elég volt sok évig a hajlíthatatlanságotokat szemlélni.
Hajrá, butítsátok tovább a híveiteket! Tiétek a pálya.
"Van egy rossz hírem, az iOS-en most is elérhető az összes Google alkalmazás és szolgáltatás (pl a Google+ jobban is sikerült, mint droidon)."
Ennél butább már tényleg nem leszel, Mordon... Tényleg azt hiszed, okosat és újat mondtál? Ennyit mindenki tud és ez éppen az én eszmefuttatásomat támasztja alá.
Na, szevasztok! -
Ulkesh #34 "Nem kell Apple-nek felépítenie semmit ahhoz, hogy Google Android telefont adhasson ki! A Google alkalmazásokat KELL "csak" ehhez elérhetővé tennie."
Van egy rossz hírem, az iOS-en most is elérhető az összes Google alkalmazás és szolgáltatás (pl a Google+ jobban is sikerült, mint droidon). -
Papichulo #33 Magyarul, simán tudnának bármit adni a felhasználóiknak, a butítottól a legsokoldalúbbig.
Az iOS-nel mi gatolja meg oket ebben? Minek ehhez az android? -
Ulkesh #32 “Amit szeretne valaki elhinni, ahhoz keres alátámasztást.”
Kiváló példa vagy önön magad erre :)
“Ujjonganak a 64 bites szifonon fel nem fogva (mert nem is kívánják felfogni), hogy ez bár technológiai szempontból valóban nagy lépés, egyelőre nem nagy dolog, de természetesen idővel az lesz. “
Mondja az, akinek fingja sincs az egész technikai és programozási hátteréréől és azt hiszi, hogy a 64 bit csak a több memória eléréséhez jó (halkan jegyzem meg, hogy ARM SOC esetén pont a memória miatt semmi szükség nem lenne a 64 bitre).
A több regiszter miatti alap 20-30%-nyi gyorsulás és a titkosítási algoritmusok gyorsabb feldolgozása ellenben bőven hozza azokat az előnyöket, amiket már most ki tudnak aknázni vele.
“A közelmúlt történéseit és a tényeket látva nagy valószínűséggel nem iOS-en éri el a nagyjából teljes kitárulkozását”
A valós okokat már látni. Az A7 és a biometrikus azonosítás együttesen a valódi megoldása lesz a mobillal történő fizetésnek.
“Most inkább benchmark eredmény elérésére alkalmas.”
Benchmarkra eddig főként a droidos userek hivatkoztak, ugye milyen ciki? :D
“Rengeteg progi a mai napig 32 bites és ez nem is baj, hiszen felesleges 64-esre megírni, mivel nem lenne képes annak előnyét kamatoztatni.”
Ostobaság párhuzamot vonnod az ARM64 és az x86-64 között, ugye ezzel te is tisztában vagy?
“Amelyikből meg van mindkettő, de a 64 bites felesleges, ott nem is vehető észre különbség.”
Még egyszer: iOS alatt érezhető a gyorsulás már csak az adott alkalmazás 64 bitre történű újrafordítása után is.
http://www.anandtech.com/show/7335/the-iphone-5s-review/4
“Akik miatt Apple megszokott felfelé ívelése ma már a múlté.”
Saját kategóriájában piacvezető cégről beszélsz, ugye ezzel is tisztában vagy?
Ha idén az ígéreteknek megfelelően új piacokra lépnek be és hasonlóan a mobil és tablet piachoz azokat is fejre állítják, akkor erre térjünk még majd vissza.
“Jó ellenpélda az iPad mini és kitűnő figyelmeztetés az iPhone 5c sikertelensége.”
Az 5c nagyon sikertelen :D
Aki ezt írja az nincs tisztában a tényekkel.
Egyrészt az i5c a sima piacon hagyandó i5 helyett került a polcokra és több fogyott belőle, mint ha az elődmodell maradt volna forgalomban.
Másrészt az i5c hátán felnyomták az i5s árát, amivel plusz profitra tettek szert.
Szóval a lényeg annyi, hogy az 5c sikeres lett, mert amit terveztek vele, arra bevált.
“De abból is tanulni kellene, mert nagy hiba volt úgy csinálni „olcsó” iPhone-t, hogy brutál drága a puritánsága mellett.”
Ismét tájékozatlanság…
Az Apple soha a büdös életben nem említette, hogy az 5c “olcsó” iPhone lesz, ez csak a techbulvár marhasága.
Másrészt pont az volt a lényeg, megtartsák az eredeti i5 árát egy “új” készülék piacra dobásával és a valódi új készülék (i5s) árát feljebb nyomhassák.
“Pedig egy Android-os szifon nagy dobás lenne, ha kiadnának olyan alkalmazást rá, ami elérhetővé tenné a most csak iOS alatt nyújtott Apple feature-ök kiaknázását.”
Hülyeség, éppen a saját ökoszisztéma a legnagyobb vonzerő az iOS-ben, ha ezt megnyitnák a kukadroidok felé, akkor az öngyilkosság lenne.
Nem véletlen, hogy anno Jobs első döntése az volt, hogy kinyírta a klón Mac-eket és nem engedélyezett külsős hardvert a saját rendszer és ökoszisztéma alá.
“De tuti rengetegen örömmel mennének Android-ra, ha közben Apple felhasználók maradhatnának.”
Persze, és az Apple legfőbb vágya, hogy a saját felhasználóit a konkurens rendszer felé terelje…
Mond, te mit szívtál?
“Az Android-os prémium kategóriában viszont valóban nem rúgnának labdába eleinte, még akkor sem, ha a saját tervezésű CPU-t vetnék be.”
Az alsóbb kategóriában meg nem lehet olyan vasat összerakni, amin a droid jól működne, ergó, mint már írtam, magukat járatnák le egy laggolós szeméttel.
“Magam is csodálkoznék, ha a mai trendet nézve újra Samsung készülékem lenne a következő.”
A kérdés csak az, hogy ha nem Samsung, akkor mégis mi?
A HTC csetlő botló megoldásai miatt nem biztos, hogy megéri a jövő évet, az LG ugyan jön fel, de a készülékei kivitelezése még a Samsungnál is gyatrább, a kínai csodák hazai supportja miatt (legalábbis nálam) szóba sem jöhetnek. A Nexusokat a hírek szerint a Google le akarja állítani..
Ha Android, akkor ma sem sok választásod van, ha minőségibb készüléket akarsz, 1 év múlva meg már ennyi sem lesz szerintem.
Tetszik vagy sem, fél év-1 év és Android=Samsung.
“Tehát, egy Android-os Apple nagy dobás lenne, hiszen az Android simán butítható iOS szintre”
Ja, rakhatsz rá hasonló launchert, lásd kínai klón iPhone-ok.
Apró gond, hogy ettől még nem lesz iPhone és az UI alatt ugyanaz a gyenge rendszer lesz, ami technológiailag nem említhető egy napon az iOS-el.
“Ahhoz, hogy az Android nagyszerűségét el- és felismerje valaki, nem elég az a szellemi szint, ami egy iOS felhasználót jellemez.”
Az ilyen ostobaság kijelentéséhez remélem soha nem fogok lesüllyedni szellemi szinten :D
“bár az én véleményem azért az, hogy kicsit azért érdemes lenne a készülékéhez értenie a dolgozónak.”
Mond, te értesz az autószereléshez? Esetleg meg tudsz javítani egy elromlott TV-t?
Nem? Nos micsoda alacsony szellemi szinten lehetsz, ha csak használni tudod ezeket az eszközöket….
“Nem a saját okosságom, de megrögzött véleményem, hogy amit nem lehet megszüntetni, azon egyszerűen uralkodni kell és a hasznát besöpörni.”
Hehe, uralkodni nem akarnak, viszont a mobil piac profitjának zömét zsebre teszik.. Szerintem jobban értenek hozzá, mint Te :D -
levente68 #31 Aha...
úúúúúúúúúúúúúú
Én vagyok a hülye, hogy megint többet vártam tőled..
-
levente68 #30 Amit ezek szerint nem értettél:
Apple előnyét Android-on az adná, hogy olyan alkalmazásokat adhatna a felhasználóinak, amit ma szándékosan nem tesznek elérhetővé csakis iOS felhasználóknak, holott megoldható lenne. Erről amúgy írtam, csak biztos nehezen értelmezhető voltam és zavaró lehet, hogy tele van ékezetekkel az írásom...
További előny lenne, amiről már szintén írtam, hogy az Android is korlátozható a képességeiben és e téren a nagy mágus Apple vitathatatlanul...
Magyarul, simán tudnának bármit adni a felhasználóiknak, a butítottól a legsokoldalúbbig.
Természetesen ennek nagy gátja az, hogy "nehogy már beálljunk azok közé a hülyék közé, akiket szétpereltünk, fikáztunk éveken át", még akkor sem, ha a loser HTC felé óriásit nyitottak anno, de abból még semmit nem profitált se Apple, se HTC, sőt HTC saját koporsójába vert szöget Apple-like dolgok átvételével... -
Papichulo #29 Magyarul semmi elonye nem lenne az Apple-nek ebbol az egesz android cirkuszbol, csak annyi, hogy hadakozhatnanak a $10-20-as keszulekenkenti profitert a noname kinai gyartokkal... -
levente68 #28 Hűha, valamelyikünk nagyon nem érti a dolgokat...
Én pl. bevallom, azt nem, amit zagyválsz megint.
Nem kell Apple-nek felépítenie semmit ahhoz, hogy Google Android telefont adhasson ki! A Google alkalmazásokat KELL "csak" ehhez elérhetővé tennie.
A nyílt Android használatához lenne erre szükségük, de ezt a legutolsó gagyi gyártó is képes meglépni. Ekkor lenne olyasmi, hogy "out-of-the-box peldaul a Play Store-hoz mar nem fernenek hozza a vasarlok", de ez sem igaz teljesen, mert AOSP eszközre is simán elérhető MINDEN! Pedig az "dobozból kivéve" messze nem Google Android, hanem sima "Android".
Szóval, teljesen felesleges lenne, "hogy hatalmas erofiszitessel a teljes Google szolgatatascsomagot (ami kb. az iOS, sot!) felepiti androidra is az Apple".
Természetesen mérlegelniük kellene, hogy melyik Andriod-ot használják, de nem látom be, miért ne a "Google Android" lenne a választásuk addig, amíg az összes nagy név azt használja, ha közben alkalmaznak alternatív megoldásokat is párhuzamosan és Samsung-on látszik is az erőlködés, hogy kiszabaduljon a Google szorításából.
Nyilván nem fogják a felhasználóikat arra kapacitálni, hogy a pure Android-ként kapott készülékre maguk tegyék fel a Google apps csomagot, ezt senki a nagyok közül nem csinálja, akkor sem, ha nem nagy "was ist das" a történet és MINDENKINEK képesnek kellene lenni ennyit megoldani, de ezt már kiveséztem.
"Mi az, ami az AOSP-bol kene az Apple-nek es nem tudja az iOS?"
Hát, ha nem tudod még mindig, akkor a sok éves hadakozásunk valóban teljesen felesleges volt... ;o) Ahogyan ezt pontosan hittem is, így nem vagyok meglepődött...
És hogy kicsit szurkálódjak: az egész Android egy smafu ugyebár és annak egy bizony kis része csak "Google szolgatatascsomag", nem pedig oprendszer jelentőségű, ahogyan te látod.
Hát mesélj, miért lenne az hatalmas erőfeszítés eme minden intelligencia feletti nagyszerű cégnek? :) -
Papichulo #27 Tegyuk fel, hogy hatalmas erofiszitessel a teljes Google szolgatatascsomagot (ami kb. az iOS, sot!) felepiti androidra is az Apple, de out-of-the-box peldaul a Play Store-hoz mar nem fernenek hozza a vasarlok. Tulajdonkeppen megcsinalna az iOS-t linux alapokra. Mindezek utan mi elonye lenne az Apple-nek ebbol az egeszbol? Mi az, ami az AOSP-bol kene az Apple-nek es nem tudja az iOS? -
levente68 #26 No, egyetértünk végre valamiben. Sokan nem is tudják ezt.
És pontosan ezen alapon lenne életképes az Android-os Apple készülék.
Ez amúgy éppen az Android nagysága, hogy akár felismerhetetlenné lehet tenni az eredeti Android-ot.
Bár, nem szabad elfelejteni, hogy Google kezd elég komoly lépésekkel gátat szabni néhány dolognak (az eredetileg is meglévőkön messze túl), ennek okán küszködik Samu is a saját alkalmazásokat, mint konkurenseket bevezetni, de javarészt nagy ellenállásba ütközik éppen a felhasználóktól, akik rühellik azokat. Sajna, nem alaptalanul.
A Tizen is kb. ennek eredménye. -
levente68 #25 Sajnos, ez megy mindig.
Amit szeretne valaki elhinni, ahhoz keres alátámasztást.
A szintetikus tesztek és a valódi használati eredmény közti különbség nehezen érthető egyeseknek... Ujjonganak a 64 bites szifonon fel nem fogva (mert nem is kívánják felfogni), hogy ez bár technológiai szempontból valóban nagy lépés, egyelőre nem nagy dolog, de természetesen idővel az lesz.
A közelmúlt történéseit és a tényeket látva nagy valószínűséggel nem iOS-en éri el a nagyjából teljes kitárulkozását, de ez sem biztos, csak a jelek mutatnak erre.
Most inkább benchmark eredmény elérésére alkalmas.
Sajna, az ilyeneken nehéz segíteni, aki ugyanis nem érti, hogy pl. akár a PC-jén sem venné, sőt veszi észre, hogy egy általa éppen futtatott program 32, vagy 64 bites, annak felesleges is magyarázni. Rengeteg progi a mai napig 32 bites és ez nem is baj, hiszen felesleges 64-esre megírni, mivel nem lenne képes annak előnyét kamatoztatni. Amelyikből meg van mindkettő, de a 64 bites felesleges, ott nem is vehető észre különbség.
Aki érti és alkalmas arra, hogy ezt felfogja, annak nem kell példákat sorolnom...
Wozniak-ról meg kár így beszélni, akkor is persze, ha természetesen semmit nem jelent egy itteni "agyas" rossz véleménye róla. Főleg, hogy ostobaságot ír(nak) ide megint...
El kellene olvasni az eredeti cikket, nem kell azt keresgélni, ott a link...
Ha ez sikerülne, akkor simán lejönne, hogy mennyire értelmes ember Woz a mai napig és nem kellene úgy kezelni, mintha az Apple ellen lenne, mert ez sem igaz. Sőt, szerintem még mindig túl optimista velük kapcsolatban.
Az ötlete teljesen rendben van és csak profitálna Apple belőle. Természetesen nem fogják megfogadni a tanácsát ebben sem.
Főleg az itteni nagyokosok felfogásához hasonlókkal rendelkezők miatt, akikből bőven van a döntéshozók között is. Akik miatt Apple megszokott felfelé ívelése ma már a múlté. Nem, nem temetem, amiről beszélek, az a trendtörés és kitűnően tudom, hogy kitűnő eredményeket könyvelhetnek el a mai napig, de a mérleg nyelve tolódik akkor is. Jó ellenpélda az iPad mini és kitűnő figyelmeztetés az iPhone 5c sikertelensége. De abból is tanulni kellene, mert nagy hiba volt úgy csinálni „olcsó” iPhone-t, hogy brutál drága a puritánsága mellett. Szerintem az általam sok dolog miatt utált és sok dolog okán igenis elismert Steve Jobs ezt sokkal okosabban lépte volna meg, ugyanis azt már régen felismerte, hogy nem csak szabad, hanem kell is kannibalizálnia a saját céget. Az 5c nem volt erre alkalmas, de egy Android-os készülékkel ezt képesek lennének elérni.
Az 5c még akkor sem lett volna erre alkalmas, ha sokkal olcsóbb lett volna. Android-osat meg csinálhatnának prémium közeli kategóriában, akkor is nagy sikere lenne, ha sokan éppen Jobs filozófiáját követve semmiképpen nem vennének Android-os készüléket.
Pedig egy Android-os szifon nagy dobás lenne, ha kiadnának olyan alkalmazást rá, ami elérhetővé tenné a most csak iOS alatt nyújtott Apple feature-ök kiaknázását. Például az iOS alatt megvásárolt dolgokat, amiket most Android-ra váltva elbukna egy iOS felhasználó. Ez egy komoly faktor, ami sokakat még megakadályoz a váltástól. Sokakat azonban nem és ezekből egyre több lesz. Magam sem szívesen dobnék el esetleg több ezer dollárért megvett tartalmakat az Androd-ra váltás miatt. De tuti rengetegen örömmel mennének Android-ra, ha közben Apple felhasználók maradhatnának.
Szerintem kb. erre gondol Woz is.
Jobs-ról tudjuk, hogy erre anno kifejezetten nem volt hajlandó, szándékosan nem csináltak pl. iCloud elérhetőséget Android-ra. Ma talán máshogy gondolkodna erről és ezt megléphetnék szerintem a mai fejek is.
Apple sikerét az integráltság jelenti és a haszon eredményezői a zártság, a marketing és a lebutítottság, amire a tömegeknek szükségük van. Még azt sem lehet meghatározni egykönnyen, hogy a soft-, vagy a hardware-n alapul-e inkább a haszon. Az tény, hogy nagyobb hasznot hajt a túlárazott készülékük (ami software-t és hardware-t jelent egyben), mint bármelyik gyártóé és ezt Android-on nem lehetne fenntartani.
Az viszont téves, hogy a "kínai vackok"-kal kellene akkor versenyezniük.
Az Android-os prémium kategóriában viszont valóban nem rúgnának labdába eleinte, még akkor sem, ha a saját tervezésű CPU-t vetnék be.
Abban is igaza van Wozniak-nak, ahogyan Samsung-ot ekézi, sajna ma kissé valóban eltolódott Samu fókusza és bár még mindig a csúcsot képviselik, mégis egyre inkább látható, hogy támadható a pozíciójuk az ostoba és mára pöffeszkedőbe hajló hozzáállásuk révén.
Magam is csodálkoznék, ha a mai trendet nézve újra Samsung készülékem lenne a következő.
A csere még nem esedékes, de amikor a Note 4 értelmes állapotba kerül (kiforrott lesz mind soft-, mind hardware-esen és az ára leesik a konzum idiótáknak szánt szintről), reményeim szerint lesz olyan konkurens gép, ami érdemesebbnek bizonyul nála. Sajnos, vagy szerencsére, az nem a nagy nevek közül kerül ki. Kár, mert pl. a Sony összeszedhetné magát, van esélye. LG-nek is, de valahogy nem megy még mindig nekik.
Tehát, egy Android-os Apple nagy dobás lenne, hiszen az Android simán butítható iOS szintre és azon a szinten tényleg ütőképes Apple. Ez most nem fikázás akart lenni, komolyan. Sokaknak semmi szükségük az Android sokoldalúságára, sőt el is riasztja őket az tőle.
Ahhoz, hogy az Android nagyszerűségét el- és felismerje valaki, nem elég az a szellemi szint, ami egy iOS felhasználót jellemez. Ez ismét nem bántás kíván lenni, nem köteles senki geeknek lenni, bár az én véleményem azért az, hogy kicsit azért érdemes lenne a készülékéhez értenie a dolgozónak. Az azt eredményezné, hogy kicsit talpraesettebb is lenne. Az Apple ilyen téren mutatott hozzáállása amúgy szépen tükrözi az amerikai eredetű szakbarbárságot és butaságba döntő filozófiát. Ezek nyomán fogja az ember a fejét, amikor az emberi ostobaság rekordjait látja.
Meglátjuk, tévedek-e, amikor azt állítom, ebben az irányban nagyobb siker várna Apple-re, mint okosóra, vagy a TV szegmensben. Bár a TV esetén voltak jó ötleteik, de nem akarózik megszületni a dolog.
Az meg, hogy a „nagy ellenség” táborába lépnek, nem lenne az első hasonló lépés, bár valóban az eddigi legnagyobb ilyen jellegű önmaga eddigi véleménye elleni tett származna belőle.
Nem a saját okosságom, de megrögzött véleményem, hogy amit nem lehet megszüntetni, azon egyszerűen uralkodni kell és a hasznát besöpörni. Ez az élet sok területén érvényes.
-
SanMaster #24 Orbitális hülyeség! Ennyi :D -
Papichulo #23 vagyis lesz egy droid alapú feature phone
Akkor itt mar inkabb egy AOSP forkrol beszelhetunk. Annak amit ma az emberek androidkent ismernek es szeretnek, mar egyre kevesbe van koze az open-source alaphoz es sokkal inkabb a Google closed-source, ergo nem forkolhato szolgatasairol szol. -
Papichulo #22 Az Apple a vertikalis integracio fele igyekszik... ez egy hatalmas lepes lenne az ellenkezo iranyba. -
Ulkesh #21 "és mostanában mégis dolgoznak a droidos nokián."
Egy droidos forkon, amivel az Asha szériát akarják váltani, vagyis lesz egy droid alapú feature phone, aminek nem sok köze lesz semmihez, ami droid.
Amit meg mond az komplett marhaság, mivel a felső kategóriában az Apple piacvezető, az alsó kategóriába meg nem tudna az Apple sem összerakni olyan olcsó hardvert amin az Android képes lenne normálisan futni, vagyis csak magukat járatnák le egy ilyen projekttel.
Woz bácsinál ismét elgurult a tabletta, csak ennyi történt (vagy csak öregségére szeretne még egy kis rivaldafényt). -
mortep #20 Nem biztos, hogy marhaság lenne. Egy android iphone-ra vagy iPad-re optimalizálva apple módra... szerintem megtalálná a piacát.
A Nokia nem is olyan rég még hajtogatta, hogy soha android... és mostanában mégis dolgoznak a droidos nokián. -
SupraMKIII #19 Tök jó, hogy minden ilyen téma elvakult fikázásba fullad... 300 évvel ezelőtt ugyanez a mentalitás vezetett a boszorkányok égetéséhez is. Jó látni, hogy mennyit fejlődtünk! Pontosabban: nem fejlődtünk, és nem jó látni. -
Ulkesh #18 Woz-nak régebben volt egy repülőgép balesete, utána még a saját nevét sem tudta... hát azóta a nevére legalább emlékszik, de egyre nagyobb marhaságokat nyilatkozik. -
Papichulo #17 Az Apple II megalkotasa annyit felemesztett Woz szellemi tartalekaibol, hogy mara mar nem sok maradt... mar akkor elvesztette a realitaserzeket :)
Amugy az Apple a premium szegmensben messze piacvezeto es a jelenlegi filozofiajaval keptelen lenne versenyezni az alsobb arkategoriakban. Sokkal jobban jar mindenki ha a mostani palettajat tokeletesiti/fejleszti (van mit) es ha vegre kiad valamit a regota igert "reinvented" termekek kozul is. -
x3n0ka #16 aztaaaa...mennyi Apple fanboy egy Apple-hez kapcsolodo cikk komentjeiben...ki gondolta volna :))) -
Ulkesh #15 "Egy iphonet az iOS visz el a hátán. 1,4 Ghz-es kétmagos processzor egy androidos készüléken ma már a vicc kategóriája lenne prémiumszegmensnek."
Apró probléma, hogy egy SOC fejlettségét nem a magok száma és az órajel határozza meg.
Amíg nyers erőben a 2 magos 1.4 GHz-es A7-et csak a Snapdragon 800 képes beelőzni 4 maggal és 2.3 GHz-en, addig a másodvonalbeli kifejezést én óvatosan használnám, mert lehet, hogy inkább az Androidos vasakra igaz :)
http://www.youtube.com/watch?v=jaJ_jHPTLl0
Az más kérdés, hogy a két éves iPad3-am programfuttatási sebességben és lagmentes játékfutásban kiröhögi a hardveresen jóval fejlettebb Note 3-amat.
-
vision5 #14 Szegény nem tudja mit beszél, az Androidnál szarabb os-t nem igazán látni. -
#13 Másfelől nézve vicc, hogy ugyanazt az élményt nyújtja két maggal 1,4GHz-en, mint az Android négy magon 2GHz-en. Tévedésben élsz, ha azt hiszed, a magok száma és az órajel a minden. Az Apple nem másodvonalbeli alkatrészekkel dolgozik, saját ARM architektúrájú chipjük van. Mivel nem kell ezerféle eszközre gondolniuk, semmi szükség arra, hogy a kernel fölött egy erőforrászabáló VM futtassa a programokat, mint az Androidon. Erre viszont az Androidnak szüksége van. Ugyanazok a 3D-s játékok, amik elfutnak egy Note3-on, elfutnak egy 5S-en is.
Az meg nem érdem, ha valami sokkal erőforrásigényesebb, miközben ugyanazt tudja, ugyanazt teszi, semmivel sem többet. -
#12 A szabadság jelen esetben semmit nem ér, bár gyártók azt raknak bele, amit akarnak, de ugyanazt az Apple is beleteheti az iOS-be. -
Vol Jin #11 Egy iphone olyan másodvonalbeli teljesítményű alkatrészekből van összerakva, hogy egy android összefosná alatta a bokáját, mert sokkal erőforrásigényesebb, mint az iOS. Egy iphonet az iOS visz el a hátán. 1,4 Ghz-es kétmagos processzor egy androidos készüléken ma már a vicc kategóriája lenne prémiumszegmensnek.
Marketing alapon meg kifejtették mások, miért lenne őrültség. -
resystance #10 Még annyi, hogy ha levetsz mondjuk egy pamut pólót, akkor lazán 15000 voltos sztatikus feszültség is lehet a testeden, amit ha átadsz egy telefonnak, attól minden kapacitív érzékelő meghülyül. Sőt, az a nagy bukfenc, hogy még utána is működnek. -
resystance #9 "Nem kell egy olyan rendszer, ami rányomok egy névre és a 3-mal alattalévőt hívja mégis a listában"
Nekem még a legelső androidos telefonom van, HTC Dream/G1. Sokat nyüstöltem, hackeltem, ROM-ot főztem rá, stb... Még egyszer sem csinált ilyet, hogy mellélőtt a kapacitív érzékelő, sőt, meglepően pontosan működik. Lefagyni is csak azért szokott néha, mert indokolatlanul fel van húzva a processzora.
Szóval azért, mert te vettél egy szar, ócska hardvert, az nem az android hibája.
Másfelől olvastam (talán itt) élménybeszámolókat, és arra jutottam, hogy agyfaszt is kapnék, ha azt a konzumidiótáknak való os-t kéne használnom.
És nem vagyok elvakult android fan, semmilyen fan se vagyok, csak praktikussági és ár/érték szempontokat tartok szem előtt, meg az se baj, ha az oprendszert tudom hackelni.
-
coolbboy83 #8 Szép mellélövés.... az android szabad, relatíve többet is tud emiatt a szabadsága miatt... de mint software technológia egy hulladék tákolmány, az iOS-hez képet mindenképpen...
Nem kell egy olyan rendszer, ami rányomok egy névre és a 3-mal alattalévőt hívja mégis a listában - meg hasonló nyalákságok... az Android egyszerűen egy dilettánsok által tákolt valami, pedig baromi jó lehetne.... -
farrvince #7 Most nagyon melléfogott az öreg! -
#6 Woz az Apple indulásakor elvitathatatlan érdemeket szerzett, és bebizonyította, hogy remek mérnök, de a mostani kijelentése előtt kicsit értetlenül állok - már ha egyáltalán tényleg ezt akarta mondani, és nem csak ügyes szerkesztésről van szó. Nem találtam meg a teljes interjút, de a kiragadott részletekben sehol nem támasztja ezt alá a "miért ne" szagú "There’s nothing that would keep Apple out of the Android market as a secondary phone market" mondaton kívül. -
Cat #5 Sajnos egyet kell értsek az alattam lévőkkel, teljesen blőd az ötlet. A haszon rég nem a hardveren van (lásd az IBM - Lenovo üzletet, a Dell szolgáltatóvá válását, a Sony Vaio eladását stb.), hanem a szoftverek terén. Az Apple Androidos mobiljának a kínaiakkal kellene versenyeznie, amire nyilvánvalóan képtelen, másrészt mivel a Google birtokolja az Androidot, és vele együtt a szoftverboltot is, semmilyen hozzáadott értéket nem adna mellé az Apple.