Rimworld
  • zero_020
    #130
    Ez csak azért tűnik így, mert nem érted a játék rendszereit, csak nyomod mint süket a csengőt.

    "Napfolttevékenység"
    Nevezd aminek akarod, az az akksilecuppantó event. Nem szabad akksikra hagyatkozni, a lehető leghamarabb geotermikus energiára kell átállni. Amíg van akksiról futó időszak, addig a hidropóniát el is lehet felejteni kb.

    " Többnyire elkerülhetetlen"
    100% elkerülhető. Az elején nem viszel magaddal pirománt, aztán később nem fogadod be, vagy ha mégis jön egy, a következő támadásnál baleset éri.

    "lazán ágynak dőlnek és hagyják a f@szba a tűzoltást. Okos!"
    Júzer error. Van tevékenység-prioritás, be kell állítani, hogy a tűzoltás az alvás után legyen, azt' jónapot. Alternatív megoldás besorozni őket, és kézzel odaküldeni a tűz mellé, a pozíciójuk körüli 8 kockán eloltják a tüzet. De ez főleg akkor hasznos, ha már a fél világ lángol, és a hülyék a mezei virágokat akarják megmenteni a bázis helyett. Ez esetben is inkább a "home area" beállítása a célravezetőbb.

    "a többiek ahelyett, hogy örülnének"
    Hamarabb kellett volna elküldeni, mielőtt összebarátkozik a többiekkel.

    " egy megvadult nyúl lebonthatja a fél bázist,"
    Hogy a tökbe jut el a bázisodig egy megvadult nyúl, és miért nem küldesz rá egy fegyveres embert azonnal, amint elkezdi rágni a falat?

    "a penész közel fénysebességgel tejed a növényeken"
    Ha a blightra gondolsz, az azonnal kinyírja a növények egy részét, nem terjed sehová.

    "egy mélyfúrásból előmászó rovart négy géppuska tüzével nem lehet megállítani anélkül, hogy legalább az egyikből ne csinálna hulladékvasat és akkor az előfordulás sűrűségéről még nem is beszéltem..."
    Rovarok csak föld alatt és csak sötétben jönnek. Ne legyenek sötét földalatti részeid, és akkor az előfordulásuk sűrűsége ==0.

    Nem a játék az agyatlan, ha pont az a bajod vele, hogy nem érted, mi miért történik...