A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
Pares #8875 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Egyáltalán nem értetted meg. Nekem nem kell magyaráznod, hogy mi kell a megmaradáshoz. Nem azt írtam, hogy nem kell a magyar állampolgárság vagy a magyar iskolák támogatottsága, mert ezek alapvető fontosságúak, hanem hogy ezek egész egyszerűen kevesek az asszimiláció megállítására.
Felvidéken például évtizedek óta a (szlovák fél által viszonzatlan) békés együttélés hazugságával hülyítik a magyarokat (gondolom máshol is így van), de ez is csak az asszimiláció egyik eszköze, és csak a magyar nemzettudat pusztulását, a magyarok saját nemzetiségük iránti közönyét és az elszlovákosodást segítette elő, aminek köszönhetően egyre kisebb a magyarok aránya mindenhol. Hiába jár magyar iskolába a gyerek, ha onnan kikerülve teljesen idegen, elnyomó és ellenséges környezetben találja magát, ahol a magyar nemzetisége csak hátrányt jelenthet, előnyt nem, és az ebből kialakult mentalitást később továbbadja a saját gyerekének is. Néhány generáció már felnőtt így, és súlyos pusztítás okozott a fejekben.
Fel kell hagyni a megalkuvó politikával, és a magyar kormánynak is aktívan nyomást kéne gyakorolnia a környező országokra (akár nemzetközi szinten is), hogy a magyarok legalapvetőbb jogait tiszteletben tartsák, és ne idegenként nőjenek fel és éljenek a saját szülőföldjükön. Ezeket a dolgokat már évtizedek óta rendbe kellett volna tenni a szomszédokkal. Tudod, kölcsönös tisztelet, amit nagyon régóta csak a magyar fél gyakorol a saját kárára. Ne gondold azt, hogy például a köpönyegforgató Fico Szlovákiájára Magyarország bármilyen Brüsszel-ellenes harcban komolyan számíthat...
Jelenleg ott tartunk, hogy a többségi nemzet már azon is felháborodik és értetlenkedik, ha néhány magyar lakta településen a település nevét vagy más feliratokat magyarul is feltüntetnek (persze más idegen nyelv nem zavarja őket). Ezek az állapotok az elmúlt évtizedek (otthoni és határon túli) teljesen elhibázott magyar politikájának is az eredménye, és továbbra sem látom, hogy ebben bármi érdemi változás történne.
---
A többire nem szerintem már reagáltam.
Utoljára szerkesztette: Pares, 2017.06.20. 15:43:55