A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
gombabácsi #7284 Ezt már régóta le akarom írni valami fórumba, de elég veszélyes dolog... nem is tudom szabad-e ilyeneket leírni.
Szóval. Vannak ezek a terroristák ügye, meg a nyugati világ félelme. De én nem értek valamit. Teljesen egyszerű és olcsó eszközökkel sokkal nagyobb károkat lehet okozni, mint amiket ezek a robbantgató meg öngyilkos terroristák csinálnak. Egy picivel drágább de szintén nem túl bonyolult eszközökkel még nagyobb károkat lehet okozni.
Mire gondolok? Meg lehet bénítani egy várost simán a közlekedés megbénításával, pl kiszórni egy csomó speciális szöget a nagy csomópontokra. Egy időben, pár tucat ember meg tudja csinálni.
Viszonylag olcsó eszközökkel fel lehet gyújtani egy egész várost. Ezt nem részletezném.
Egy kicsivel drágább eszközökkel meg lehet fertőzni egy várost. Ezt se részletezném.
De mire akarok kilyukadni? Arra, hogy szerintem marhára kevesen vannak ezek a terroristák és meglehetősen buták.
A 911 végül is "ötletes" volt (már ha ilyen szörnyűségről lehet ilyet írni), de ott se a terroristák okosságán múlott, hanem a másik oldal hülyeségén... És még ez is nudli ahhoz képest amiket itt leírtam (vagyis leírhattam volna).
Utoljára szerkesztette: gombabácsi, 2016.04.22. 23:37:57