A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • ManoNegra
    Peldaul eleg sok munkahelyet?! Vagy, hogy megszunt a szovjet megszallas?

Azokat a munkahelyeket, ahol az otthoni bér ötödét fizetik? A szovjet megszállás a működésképtelen rendszer miatt omlott össze, nem a nyugat miatt. Egyébként a szovjet megszállás elősegítését is nagyrészt nekik köszönhetjük. A sort persze tudnám folytatni, és ahogy elnézem, nincs még vége az "áldásnak".

Ezzel szemben mit koszonhetunk az CCCP-nek/Oroszorszagnak?

Úgy néz ki, minden rosszban van valami jó. Jelenleg például nagy szerencse, hogy nem vagyunk olyan gazdagok mint a nyugat, nem akarnak idejönni ingyenélni az arabok, a rendszerváltás előtt sem települtek be millió számra, és úgy néz ki, az agyunk sincs úgy átmosva, mint odaát.

Altalaban nem, de pont ezen a forumon messze felul vannak reprezentalva

Én azt vettem észre, hogy az ukrajnai puccs óta viszonyulunk pozitívabban az oroszokhoz. Ukrajnában az orosz is olyan kisebbség mint a magyar, csak sokkal nagyobb erejű. Ők nem hagyták, hogy a nacionalistáik szembeköpjék őket. A mi emlékműveinket rendszeresen meggyalázzák, március 15-én letépik a kokárdát az iskolásokról, és fenyegetnek. Úgy vélem, nem csoda, ha annyira nem sajnáljuk őket...

Kiveve azoket akik sokkal jobb munkat es eletszinvonalat talaltak az EU egyeb orszagaiban.

Nem mondom hogy nincsenek nyertesei egyes személyek esetében, de kollektíven a magyar kisebbség helyzete nem lett könnyebb, ugyanúgy fenyeget az asszimiláció veszélye, és ugyanúgy azt csinálnak velük az utódállamok, amit akarnak

Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2016.04.08. 21:31:26