9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
Solt #7254 Ezen már csak röhögni lehet... -
#7253 Ezt sugallja az ábra is. ;-) -
#7252 Szaud -Arábia megfenyegette az USA-t Nocsak, nocsak..... -
#7251 Ha jól emlékszem 2005-ben a már "beilleszkedett" bevándorlók még gyújtogattak is, így talán örülhetnek, hogy ezek még nem illeszkedtek be teljesen :) -
#7250 Kis életkép a párizsi éjszakából. Csupa - csupa hasznos menekült akik növelik Franciaország GDP-ét.
-
overseer-7 #7249 A szemlélő nézőpontja meghatározza az álláspontját.
-
#7248 -
#7247 Kb mint minden izmus. -
Pares #7246 Kedjük ott, hogy a ma kialakult helyzetért nagyon nagy mértékben eleve maga nyugat a felelős... Még azt is ki merem mondani, hogy meg is érdemlik azt, hogy rettegésben éljenek, ha először ellenséget gyártanak maguknak, aztán meg be is engedik az országukba. Ki mint vet, úgy arat. Csak az a baj, hogy minket is magukkal akarnak rántani a szakadékba. -
#7245 Például a liberalizmus is dogmákon alapul. ;-) -
overseer-7 #7244 Az arab, muzulmán világ nem tudja mit csinál.
Nagyon el vannak szédülve.
Hirtelen belefutottak a modern technológia korába.. ami szembe megy a hitrendszerükkel.
Ők annyira meggyőzték magukat, hogy allah ezt csinálta.. azt csinálta, ezért meg azért.. stb, teljesen ütközőpályára került a hitük meg a valóság. Meg vannak zavarodva.. és csak azért is ellent mondanak a valóságnak, és erőszakosan rákényszerítenek másokat is, hogy ebben kell hinni, még akkor is ha értelmetlen és szembe megy a józan ésszel.
A tudomány korában, az ilyen dogmatikus vallási eszmék, kb olyanok, mint abban hinni hogy a föld már pedig akkor is lapos ..és akkor is nekem van igazam.. és kész.
Most ilyen gondolkodással bejönnek ide ezek az emberek. Nem tudják mit csinálnak..
De.. a toleranciának, a türelemnek is van határa, és szép lassan felébred a modern nyugati világ, és olyan pofont lebasz*ak majd az araboknak, hogy soha többet nem fognak magukhoz térni valószínűleg.
Ha eszkalálódni fog a helyzet, mint a történelemben már annyiszor megtörtént ilyen szituáció.. az ellentétek odáig is fokozódhatnak majd, hogy már az emberi erkölcs másodlagossá válik és egyszerűen és célszerűen egy nagyszabású atomcsapással letöröljük az arabokat a térképről..és a közel és közép kelet nem lesz más csak barna papír a térképen.
..szerintem.
de játszanak csak a tűzzel.. én csak örülni fogok, ha nem lesz többé ilyen őrült és erőszakos vallási eszme mint a muzulmán
-
ManoNegra #7243 A migránsválság magyar kezelésével a legelégedetlenebb az amerikai külügy
Mintegy ötven oldalt szentelt Magyarországnak hagyományos, éves, az emberi jogok világszintű helyzetét vizsgáló jelentésében az USA külügyminisztériumba. A 2015-re vonatkozó anyagban Magyarországra vonatkozóan a migránsok kezelésében találták a legnagyobb problémát.
Gondolom ez is Putyin miatt van. -
ManoNegra #7242 Azt mondják, kétféle föld van, ami muzulmán, és ami majd az lesz.
Na, hát ezért.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2016.04.14. 21:41:35 -
ManoNegra #7241 Akár a teljes osztrák-olasz határt lezárhatják a Brenner-hágónál
Ha Németország és Olaszország folytatja jelenlegi menekültpolitikáját, akkor Tirolnak „súlyos problémával” kell szembenéznie – jelentette ki az osztrák védelmi miniszter csütörtökön. Hans Peter Doskozil leszögezte: rendkívüli helyzet esetén a Brenner-hágónál akár a teljes osztrák-olasz határt is lezárhatják. -
#7240 minek vannak itt akkor egyáltalán? Nem is értem... mehetnének vissza a szent földre nyugodtan, senkinek sem hiányoznának. -
#7239 A brit muszlimok nem akarnak beolvadni a nyugati társadalomba. -
#7238 Sunday Times, 1998 november - Lovas István reprezentálásában jópár nyugati forrásra hivatkozva:
Izraeli etnikai bomba
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.04.10. 19:16:46 -
Sidewinder #7237 Mi-28N harcihelikopter Ataka rakétával támadja az ISIS egy gyorsan haladó járművét. Rádiózás is hallható.
Rádióbeszélgetés fordítása:1: "Óvatosan,óvatosan pedálozz. Tartom tartom tartom(4mp alatt sikerül 11-szer elmondja)" 2(egy másik gép): "Dolgozunk a látott adatok alapján" 1:EZ JÓÓÓ( a rakéta becsapódásakor):
-
Sidewinder #7236 Szíria. A Kamov Ka-52 első háborúja. Terroristák ritkítása SZ-8 rakétákkal:
-
Sidewinder #7235 "En mindazonaltal csak tenyeket kozlok, melyeket megbizhato, koztiszteletben allo forrasokkal ala is tudok tamasztani. Ez valami miatt nagyon viszket neked"
Erre azért reagálnék én is. Az a helyzet ugyanis amikor megjelennek ezeknek a tényeknek a cáfolatai,akár nyugati forrásból is, akkor automatikusan terelni kezdesz, és hiteltelennek minősíted a forrást. Ha orosz a forrás akkor alapból hiteltelennek veszed, a nyugati esetében pedig kettős mércét alkalmazol. Ha a cikk véleménye megfelel neked,és annak a szemellenzősen atlantista vonalnak amit te tolsz, akkor elfogadod. Ha nem akkor nekiállsz terelni, hazudozni mellébeszélni,mellékes dolgokba belekötni. Belekötsz,hogy "de az nemzeti.net","de az Lovas István," tehát hiteltelen. Afelett pedig nagyvonalúan elsiklasz,hogy például a "deazLovasIstván" cikk az egy Guardian cikk magyar fordítása, aminek ott volt a forrása is. A Guardian pedig egy "koztiszteletben allo forras" nyugaton. Lovas István pedig nem a Guardian újságírója, tehát a cikket nem ő írta.Persze,ha nem azt írja amit te látni szeretnél akkor már a nyugati forrás sem elég megbízható, legyen az Guardian,NBC,stb. Ezt unja itt a többség, ezért nem értenek veled egyet, ezért "szemelyeskednek"(a tények leírása nem tudom mióta személyeskedés) veled szemben. Nem azért, mert képtelenek elfogadni az egyedüli és megcáfolhatatlan igazságaidat( ha volna ilyen, nem szednék ízekre és cáfolnák pontról pontra a hozzászólásaid túlnyomó többségét). -
#7234 A kollégái elmagyarázták neki, milyen rasszizmus elmesélni az esetet... Class FM, egy liberális pöcegödör a sok közül. -
#7233 a facebook bejegyzés már nem is érhető el, gyorsan levette a publikusságot a szerző. -
#7232 Egészen elképesztő milyen elmebetegek vannak -
#7231 Itt pedig a másik "kisebbség", amelyik terrorizálja a magyarokat.
Gyalázatos, hogy a maffiózó pintér sándor szerint rend van az országban és hogy egyáltalán még szabadon veheti a levegőt, pláne a bársonyszékben! -
#7230 Amíg egész Európából nem pucoljuk ki a Messinger-féle szennyet, addig hiába elemezgetünk bármiféle vélt vagy valós ellenséget más földrészeken, Európa a belső ellenségnek köszönhetően már agonizál és hamarosan eltűnik nyomtalanul. -
ManoNegra #7229 Peldaul eleg sok munkahelyet?! Vagy, hogy megszunt a szovjet megszallas?
Azokat a munkahelyeket, ahol az otthoni bér ötödét fizetik? A szovjet megszállás a működésképtelen rendszer miatt omlott össze, nem a nyugat miatt. Egyébként a szovjet megszállás elősegítését is nagyrészt nekik köszönhetjük. A sort persze tudnám folytatni, és ahogy elnézem, nincs még vége az "áldásnak".
Ezzel szemben mit koszonhetunk az CCCP-nek/Oroszorszagnak?
Úgy néz ki, minden rosszban van valami jó. Jelenleg például nagy szerencse, hogy nem vagyunk olyan gazdagok mint a nyugat, nem akarnak idejönni ingyenélni az arabok, a rendszerváltás előtt sem települtek be millió számra, és úgy néz ki, az agyunk sincs úgy átmosva, mint odaát.
Altalaban nem, de pont ezen a forumon messze felul vannak reprezentalva
Én azt vettem észre, hogy az ukrajnai puccs óta viszonyulunk pozitívabban az oroszokhoz. Ukrajnában az orosz is olyan kisebbség mint a magyar, csak sokkal nagyobb erejű. Ők nem hagyták, hogy a nacionalistáik szembeköpjék őket. A mi emlékműveinket rendszeresen meggyalázzák, március 15-én letépik a kokárdát az iskolásokról, és fenyegetnek. Úgy vélem, nem csoda, ha annyira nem sajnáljuk őket...
Kiveve azoket akik sokkal jobb munkat es eletszinvonalat talaltak az EU egyeb orszagaiban.
Nem mondom hogy nincsenek nyertesei egyes személyek esetében, de kollektíven a magyar kisebbség helyzete nem lett könnyebb, ugyanúgy fenyeget az asszimiláció veszélye, és ugyanúgy azt csinálnak velük az utódállamok, amit akarnak
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2016.04.08. 21:31:26 -
Solt #7228 En is tobbszor elmondtam, hogy a USA kulpolitika jopar lepesevel nem ertek egyet... Es akkor? Meg a legjobb esetben sem csinalsz mast, mint amivel engem vadolsz. Igaz, szerintem ennel azert joval rosszabb a helyzeted :)
Megfeledkezel arról, hogy itt te vagy a kezdeményező fél, te lovagolsz állandóan az oroszokon, próbálsz úgy csinálni mintha a történet nem több szereplős lenne! Iszonyat átlátszó már ez a kettősmérce, ráadásul egyre unalmasabb.
Szemmel lathatoan itt joval tobben semmi massal nem foglalkoznak csak a USA demonizalasaval es Putin mosdatasaval
Ez nem így van, és megkérlek rá immáron sokadjára, hogy ne hazudj! Nincs a Puytin mosdatva, szimplán a te propaganda szövegeid vannak más megvilágításba helyezve... próbáld ki, hogy egy hónapig nem nyomod a propagandát, figyeld meg, hogy nem lesz a Puytin pozitív szereplőként említve, mivel nem az. Az ide írogatók döntő többsége egyik felet sem kedveli, méghozzá pontosan azért, amit a világgal művelnek évtizedek óta... te vagy az, aki az egyik démont jófiúnak próbálod beállítani, de ezzel igencsak egyedül vagy! (Hála az égnek)
En mindazonaltal csak tenyeket kozlok, melyeket megbizhato, koztiszteletben allo forrasokkal ala is tudok tamasztani. Ez valami miatt nagyon viszket neked...
Nem, te nyomod a propagandát, ami féligazságokra alapoz, nyomokban pedig tényeket is tartalmaz néha, amikor meg érkezik a kontra, akkor meg csendben vagy, vagy mellébeszélsz, csúsztatsz, stb. Nekem ez viszket, nem az, hogy az oroszokat ostorozod, de látom ezt is hiába írom le sokadjára, mert nem veszel tudomást róla, mint ahogy teszed ezt sok mindennel, ami nem illik bele a képbe.
Mindenesetre hozzam mindenkeppen kozelebb all a nyugati kulturkor es erosen nehezmenyezem, ahogy Oroszorszag semmi mason nem dolgozik, mintsem, hogy az EU-t rombolja, azt a helyet, ahol a csaladom egy resze is el.
Hozzám a magyar kultúrkör áll a legközelebb, emiatt innen szemlélem a világot... ebből a szemszögből pedig úgy néz ki a helyzet, hogy az EU önmagát pusztítja évtizedek óta, mert a vélt anyagi haszon a józan eszet is felülírja, nyilvánvaló tényeket nem vesznek figyelembe, ráadásul az USA és Izrael seggétől szaros a szájuk minden alkalommal, amikor valami lényeges kérdésről van szó. Eközben persze rendszeresen keresztbe tesznek az oroszoknak, akik meg naná, hogy rúgnak egyet rajtuk amint csak lehetőségük nyílik rá. Az oroszok semmit nem tudnának kezdeni az EU-val, ha az EU végre megtanulna a saját érdekei mentén politizálni, és ennek következtében egy erős és egységes nagyhatalom lenne. Ez nyilván egy idealista álom, mert ez utóbbi pont annyira nem érdeke az USA-nak, mint amennyire nem érdeke az oroszoknak sem, de ezt a bomlasztást csak az oroszok nyakába varrni megint csak méretes szemellenzőre vall.
Kulonosen nem ertem ezt a nagy russophiliat annak tukreben, hogy MO mit koszonhet az elmult 50-70 evben a "nyugatnak" es mit a Szovjetunionak/Oroszorszagnak.
Az előző rendszer kiszolgálóitól, és a náci mániás libsiktől eltekintve mindenki utálja nálunk az oroszokat pont azért amit műveltek velünk! Természetesen a libsi orosz imádat csak akkor dúl, amikor a nácik szóba kerülnek... akkor hirtelen a vörös hadseregből felszabadító hősök lesznek, utána meg jó nagyot beléjük kell rúgni, mert ugye mégiscsak az oroszok veszélyeztetik a világbékét a gazdi jelenlegi álláspontja szerint! Az ilyen köpönyeg forgatás amolyan álliberális sajátosság.
Ha már nyugat és a köszönet, mégis mit kéne megköszönnünk nekik? Hogy hivatalosan is szemétlerakóhely lettünk, és nyugodtan jöhet ide a sok szar, miután a hazai forrását tönkretették? Esetleg azt, hogy abban a pillanatban nácik és idegengyűlölők leszünk amint más a véleményünk? Vagy esetleg Trianont? A kisebbségeink semmibevételét a mai napig? Pénzzel ne gyere, mert legalább annyi kárt csináltak, mint amennyit hatalmas média események mentén visszacsepegtetnek... reggelig lehetne sorolni, hogy mennyi minden ment tönkre és szűnt meg mint bevételi forrás az EU csatlakozás óta.
Nem véletlenül értjük mi meg egymást annyira a lengyelekkel... nekik jobbra ott vannak az oroszok, balra a "nyugat", és mindkettőtől szenvedtek éppen eleget... annyival vannak jobb helyzetben, hogy északra nekik legalább tenger van, nem ellenük hangolt szlávok.
Nos, Putin meg mindig azon dolgozik, hogy visszajojjenek azok a "gyonyoru idok", melyek annyi szenvedest okoztak a magyaroknak. Ezen a forumon is a tobbseg lelkesen asszisztal hozza es tapsikol neki.
Te most komolyan azt próbálod beadni, hogy Putyin azon mesterkedik, hogy itt újra szocializmus legyen, és Moszkva legyen a központ? És ezt mégis hogyan valósítaná meg? Komolyan érdekel az eszmefuttatás, mert ez az állítás még tőled is elég meredek... Én mondjuk sokkal valóságosabbnak érzem azt az amerikai és EU-s nyomást, ami a törvényesen és demokratikusan megválasztott kormányunkra zúdul csak azért, mert kevésbé és máshonnan szaros a szájuk mint az elődeiknek. Nagyon cuki az a demokrácia és szabadság ami csak akkor érvényes, amikor az van amit ők mondanak és akarnak, nekünk pedig csak bólogatni szabad. Ilyenünk már volt, köszönjük nem kérjük!
Igazabol ezek az emberek meg is erdemelnek, hogy Putin Europanak szant almai valora valjanak... bar en azt mar csak tavolrol neznem. There you go!
Fejtsd már ki légyszíves, hogy mik Putyin álmai Európáról, és a varászgömb kivételével kérnék szépen hozzá valami konkrét alátámasztást is, hogy miért kell az oroszokat a spájzba víziónálni!
Az biztos, hogy nem is demokracia, Putin kijelenteseivel ellentetben. Nevezzuk autokracianak?
Bárhogy nevezzük, amíg ez az orosz népnek megfelel, kétlem, hogy bármi közünk van hozzá. Egyébként mivel nem érdekel Oroszország, a belpolitikai helyzetük sem foglalkoztat, de azok után, hogy az általad elismert nyugati média és politika simán tesz olyan kijelentést, hogy nálunk nincs demokrácia, sajtószabadság, Obama pedig velünk példálózik amikor a civil társadalom elnyomásáról van szó, én engedelmeddel nem hiszem el kétkedés nélkül azt sem amit kérdeznek, főleg nem akkor amikor az ellenlábasukról nyilatkoznak. Tehát összefoglalva, bármi is van Oroszországban, bízzuk az oroszokra annak az eldöntését, hogy elégedettek-e vele avagy sem. -
#7227 Csak azt nem külföldi cégek felmérése mutatja. ;-) -
#7226 Az elmúlt években a nyugatnak a sok polkorrekt libsi multikulti szart "köszönhetjük". Ja meg koncsitavursztot :D -
Papichulo #7225 Mit köszönhetünk az elmúlt 50-70 évben a "nyugatnak"?
Peldaul eleg sok munkahelyet?! Vagy, hogy megszunt a szovjet megszallas? Szerintem magadtol is tudod folytatni a sort ;)
Ezzel szemben mit koszonhetunk az CCCP-nek/Oroszorszagnak?
A magyarok nem ruszofilek
Altalaban nem, de pont ezen a forumon messze felul vannak reprezentalva.
nem lett jobb a külhoni magyarok helyzete az Unióban.
Kiveve azoket akik sokkal jobb munkat es eletszinvonalat talaltak az EU egyeb orszagaiban. -
ManoNegra #7224 Mit köszönhetünk az elmúlt 50-70 évben a "nyugatnak"?
A magyarok nem ruszofilek, csak szembesültek azzal, hogy az előzetesen várt hiedelmekkel szemben nem lett jobb a külhoni magyarok helyzete az Unióban. Ahogy Kárpátalján is folyamatosan érik atrocitások őket... -
Papichulo #7223 Egyrészt több alkalommal is elmondtam, hogy utálom az oroszokat
En is tobbszor elmondtam, hogy a USA kulpolitika jopar lepesevel nem ertek egyet... Es akkor? Meg a legjobb esetben sem csinalsz mast, mint amivel engem vadolsz. Igaz, szerintem ennel azert joval rosszabb a helyzeted :)
te gyakorlatilag szinte semmi mással nem foglalkozol, csak az oroszok démonizálásával
Szemmel lathatoan itt joval tobben semmi massal nem foglalkoznak csak a USA demonizalasaval es Putin mosdatasaval. En mindazonaltal csak tenyeket kozlok, melyeket megbizhato, koztiszteletben allo forrasokkal ala is tudok tamasztani. Ez valami miatt nagyon viszket neked...
Mindenesetre hozzam mindenkeppen kozelebb all a nyugati kulturkor es erosen nehezmenyezem, ahogy Oroszorszag semmi mason nem dolgozik, mintsem, hogy az EU-t rombolja, azt a helyet, ahol a csaladom egy resze is el. Kulonosen nem ertem ezt a nagy russophiliat annak tukreben, hogy MO mit koszonhet az elmult 50-70 evben a "nyugatnak" es mit a Szovjetunionak/Oroszorszagnak. Nos, Putin meg mindig azon dolgozik, hogy visszajojjenek azok a "gyonyoru idok", melyek annyi szenvedest okoztak a magyaroknak. Ezen a forumon is a tobbseg lelkesen asszisztal hozza es tapsikol neki. Igazabol ezek az emberek meg is erdemelnek, hogy Putin Europanak szant almai valora valjanak... bar en azt mar csak tavolrol neznem. There you go!
Harmadrészt pedig Oroszországban nincs diktatúra...
Az biztos, hogy nem is demokracia, Putin kijelenteseivel ellentetben. Nevezzuk autokracianak? -
Papichulo #7222 A DPRK is 100% tamogatja Kim Jong-Un-t ;) -
#7221 Az oroszországi lakosság nagyon nagy többsége (még úgy is, hogy nagyon nagy a más etnikumok aránya) Putyin mellett áll csakúgy, mint Kelet-Ukrajnáé.
A CIA szokásos puccskísérletei, szabotázsok, fals flag akciók és a zsidó média támadásai (lejáratás, hazugságok, karaktergyilkosság és az alap manipuláció vagyis a közvélemény formálása) Putyin és az orosz vezetés ellen nem jártak sikerrel. Az FSZB, a politikusok többsége, a hadsereg, az egyszerű orosz vagy egy (éppen nem szakadár) kisebbséghez tartozó ember is támogatja Putyin politikáját - természetesen a helyi propaganda segítségével. -
Solt #7220 Mint ahogy peldaul te "ostorozod" Putin diktaturajat? Hol is? :)
Egyrészt több alkalommal is elmondtam, hogy utálom az oroszokat, és nem az a gond, hogy ostorozod őket!
Másrészt a világ dolgait reálisan és függetlenül szemlélő egyénnél alap tétel, hogy a nagyhatalmak kizárólag a saját érdekeiket nézik, gyakorlatilag nincs olyan amelyik ne követett, vagy ne követne el jelenleg is valami aljas szemétséget, így teljesen evidens, hogy egyik sem tekinthető jófiúnak. Na most ehhez képest, te gyakorlatilag szinte semmi mással nem foglalkozol, csak az oroszok démonizálásával, ami a világ jelenlegi dolgait szemlélve meglehetősen szélsőséges álláspont, objektív szempontból ez pedig reakciót kíván. Ez a reakció viszont nem az oroszok védelméről szól, és nem is az USA támadásáról, szimplán egy egyszerű figyelemfelhívás, hogy a történet nem annyira fekete vagy fehér, mint azt te láttatni szeretnéd. Szeretném felhívni a figyelmedet a reakció szóra, tehát Putyin ostorozását majd akkor kérd számon rajtam, amikor önszorgalomból (tehát nem reakcióként!) legalább annyit ostorozom az USA-t, mint te az oroszokat! Nálam egy kutya mindkettő, bár az USA egy hajszállal tán azért vezet, mert jelenleg ő az erősebb, így a világ gyakorlatilag olyan, amilyenre ők formálják... természetesen nincs kétségem afelől, hogy fordított esetben kb ugyanez menne.
Harmadrészt pedig Oroszországban nincs diktatúra... bár ez relatív, mert sokak szerint itthon is az van. -
Papichulo #7219 Erdekes, hogy a NATO-t a bovites csak a kiadasok csokkentesere sarkalta. Ez a folyamat kizarolag Oroszorszag agressziv fegyverkezesi programja miatt latszik megfordulni. Europaban kizarolag Putin gerjeszti a fegyverkezesi versenyt, mivel nagyhatalmi ambicioi vannak. Szomoru, hogy egy Olaszorszag meretu gazdasaggal rendelkezo orszag, ilyen extrem modon kolt a hadseregere, mikozben a lakossag joresze igencsak ramaty korulmenyek kozott el.
A "Sotetseg eroi" ellen meg szerintem lepj kapcsolatba Sarumonnal... biztosan tud segiteni ;) -
#7218 Neked miért baj ez? Oroszországot a NATO-bővítések szándéka belekényszeríti a védelmi kiadások bővítésébe ugyanúgy, ahogy a szankciók nagyobbfokú önellátásra sarkallják - ami végül, részben pozitív.
Leegyszerűsítve: egyértelmű az USA hegemónia a világban, rajtuk kívü senki sem szeretne egypólusú gazdaságpolitikát, egy egészséges balansz status quo-jában mindenki kiegyezne. Talán USA is ezt tette volna, de Kína brutálisan fejlődik...
Valójában: a Sötétség erőinek érdeke a globális (leginkább kulturális) befolyás, amit jelenleg az USA és a nyugati kultúra nevében tehet meg. Ezen erők földi ágenseinek materiális eszközei a nemzetközi szervezetek és vállalatok struktúrái, amik országok / nemzetek társadalmi és gazdasági struktúráin mindinkább felülkerekednek - tehát valójában mindinkább ezen szervezetek, amik meghatározzák közvetlenül gazdaságunkat, közvetetten egész társadalmunk működését.
-
Papichulo #7217 legalább ugyanilyen arányban ostoroznád az USA-t is
Mint ahogy peldaul te "ostorozod" Putin diktaturajat? Hol is? :)
ahhoz nem az oroszokat kéne alanynak választani
Nem latod egy kicsit aggalyosnak, hogy egy aktualis es tenyszeru hir ennyire felkavar teged? Esetleg az idezett szoveg barmelyik kijelentesevel vitatkozni szeretnel? Melyikkel?
az USA-n kérni éppúgy, mint ahogy számon kéred az oroszokon, hogy miért nem hasznosabb dolgokra költik
Valoban a USA is kompartizalhatna jobban a GDP-jet, de azert meg igy is osszehasonlithatlan az ottani eletszinvonal es eletminoseg az orosszal. Ergo ha valamelyik orszagot "osotoroznod" kene ilyen szempontbol, akkor az semmikeppen sem a USA lenne ;) -
Solt #7216 Ebbe csak te hajszolod bele magad...
Nem, ez belőled sugárzik... nyomatod az oroszellenes propagandát, csak azt nem értem, hogy kit akarsz ezzel hülyére venni, amikor láthatóan itt erre gyakorlatilag senki nem vevő. Egyébként egy büdös szót nem szólnék, ha legalább ugyanilyen arányban ostoroznád az USA-t is, ugyanis nem azzal van a baj, hogy az orosz lépéseket kritizálod, mert ezek jó része indokolt, hanem azzal, hogy csak azokat, holott a másik fél legalább annyira hunyó mint az oroszok... sőt...
A katonai kiadások úgy jönnek a nukleáris arzenálhoz, hogy amíg előbbiben az USA közel tízszer annyit költ fegyverkezésre mint az oroszok, addig utóbbiban közel egálban vannak, tehát ha a riogatás a cél, akkor lehet, hogy ahhoz nem az oroszokat kéne alanynak választani, mert nem az ő oldalukon van kiugró adat!
A GDP arányos fegyverkezés nagyon cuki táblázat, csak ez alapján nem értem, hogy miért az oroszok kerültek célkeresztbe, miért nem Szaúd-Arábia? Egyébként linkeltem neked az Oliver Stone videót... abban emlékeim szerint kifejtik, hogy valójában követhetetlen, hogy az USA mekkora összegeket költ a háborúkra, de az szinte biztos, hogy jóval többet, mint amik a kimutatásokban megjelennek... a filmben 3000 milliárd dollár a becsült összkiadás. Ezt az összeget, de akár csak azt a 600 milliárdot is számon lehetne az USA-n kérni éppúgy, mint ahogy számon kéred az oroszokon, hogy miért nem hasznosabb dolgokra költik... egyre több bepillantást nyerve az USA belügyeibe, ott is lenne helye a dollár százmilliárdoknak. -
#7215 Szóval megint ott tartunk, hogy az oroszok csórók. De mint tudjuk, a háborúhoz 3 dolog kell, pénz, pénz, pénz, tehát egyértelmű, hogy attól kell tartani, akinek van. Így ismét kiderül, hogy a legnagyobb veszélyforrás a világ első számú szarkeverője, az usa