A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
Solt #7216 Ebbe csak te hajszolod bele magad...
Nem, ez belőled sugárzik... nyomatod az oroszellenes propagandát, csak azt nem értem, hogy kit akarsz ezzel hülyére venni, amikor láthatóan itt erre gyakorlatilag senki nem vevő. Egyébként egy büdös szót nem szólnék, ha legalább ugyanilyen arányban ostoroznád az USA-t is, ugyanis nem azzal van a baj, hogy az orosz lépéseket kritizálod, mert ezek jó része indokolt, hanem azzal, hogy csak azokat, holott a másik fél legalább annyira hunyó mint az oroszok... sőt...
A katonai kiadások úgy jönnek a nukleáris arzenálhoz, hogy amíg előbbiben az USA közel tízszer annyit költ fegyverkezésre mint az oroszok, addig utóbbiban közel egálban vannak, tehát ha a riogatás a cél, akkor lehet, hogy ahhoz nem az oroszokat kéne alanynak választani, mert nem az ő oldalukon van kiugró adat!
A GDP arányos fegyverkezés nagyon cuki táblázat, csak ez alapján nem értem, hogy miért az oroszok kerültek célkeresztbe, miért nem Szaúd-Arábia? Egyébként linkeltem neked az Oliver Stone videót... abban emlékeim szerint kifejtik, hogy valójában követhetetlen, hogy az USA mekkora összegeket költ a háborúkra, de az szinte biztos, hogy jóval többet, mint amik a kimutatásokban megjelennek... a filmben 3000 milliárd dollár a becsült összkiadás. Ezt az összeget, de akár csak azt a 600 milliárdot is számon lehetne az USA-n kérni éppúgy, mint ahogy számon kéred az oroszokon, hogy miért nem hasznosabb dolgokra költik... egyre több bepillantást nyerve az USA belügyeibe, ott is lenne helye a dollár százmilliárdoknak.