A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • ManoNegra
    Valamit nagyon osszekevertel, az IS mar regen megalakult, mielott meg TOW raketak kerultek Syriaba.

Ezt csak mellékesen linkeltem be, hogy a módszert szemléltessem. A lényeg mindenesetre ez: 2012. augusztus 12-én a US Defense Intelligence Agency által készített hétoldalas jelentés kifejti: „Köszönhetően az USA–szunnita koalíció radikális szunnita dzsihadistáknak nyújtott támogatásának, a szíriai polgárháborúban a lázadás vezető erőivé a szalafisták, a Muszlim Testvérek és az AQI (az Iszlám Állam elődje) csoportjai váltak.”

Raadasul ezekkel a fegyverekkel egyaltalan nem kovettek el merenyleteket "vilagszerte", ahogy korabban allitottad.

Nem azt állítottam, hogy az amerikai fegyverekkel követtek el terrortámadásokat. Viszont az ideológiai hátországot megteremtették, amerikai fegyverekkel, ahol az Európában született muzulmánokat fel lehetett készíteni.

Ugyanigy a legdebilebb russophilnek is be kell latnia, hogy ha Putin nem ad a szakadaroknak egy Gadfly teljesitmenyu SAM rendszert, akkor az a B772 nem zuhan le.

Azt azért kapták, mert az ukrán hadsereg repülőkkel támadta a felkelőket. Le is lövöldözték aztán a támadó gépeket. Ha már itt tartunk, egy ilyen övezetbe polgári gépet küldeni nagy felelőtlenség.

Mit, hogy a CCCP megszallta Afghanistant?

Nem, azt, hogy azért szállták meg Afganisztánt, hogy ott amerikai segítségel kifejlődhessen az al-kaida, akik miatt végleg megroppan a Szovjetunió. Ha ilyen beismerést találsz, nyugodtan jelentkezhetsz vele. :-)