A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • Tetsuo
    Én szívesen venném, ha kérdeznél, előző hozzászólásaimat, gondolataimat tisztázandó. Abszolút konzekvens vagyok, bár néha félreérthető, mert nem írok le részleteket. Általában egyfajta műveltséget és jóindulatot feltételezek minden vitapartner felől, ami nem mindig valós - ebből is vannak félreértések.

Most úgy tűnik, megint nem a kérdésre válaszoltál - kibújsz alóluk.
    "Nekem nem a krimi emberek onrendelkezesevel volt bajom, hanem a modszerekkel..." Úgy halottam, a népszavazás a legdemokratikusabb módszer, mindegy. Ezenfelül a krím lakossága nagyrészt orosz akik - értelemszerűen - az anyaországhoz csatlakoznának már elég régóta (amióta Hruscsov elajándékozta a területet Ukrajnának). Aki a nép akarata ellenében Ukrajnának ítélné a területet, az ítélhetné a tatároknak is vagy akár a törököknek stb.

"Orulnek neki, de ez nem megy egyik pillanatrol a masikra, hanem az egesz kornyezetet fundamentalisan at kell eloszor alakitani. Amikor a mai MO-on a nepszavazas a vezeto part jatekszere es viccek targya (ld. vasarnapi zarvatartas), addig ez az orszag nem erett meg teljesen erre a hatalomgyakorlasi formara."
    Márpedig valahol el kell kezdeni és ugyancsak azt mondom, a népszavazásnál demokratikusabb lépést nem tudok elképzelni. A balos és / vagy liberális lapokból is az jön le (végülis te ezek mantrázod), hogy a népszavazás csak akkor jó, ha borítékolható a nyugati fő ideológia, balos / liberális érdek érvényesülése.
    Erre utaltam Hollandéval kapcsolatban is, aki kijelentette, ha Magyarországon választással a szélsőjobb kerülne hatalomra, azt meg kell dönteni! Már miért kéne megdönteni?! Ha a többség azt akarja, akkor mindenkinek tiszteletben kellene azt tartania - ez a demokraták alapelve... megint kiderül, hogy csak akkor alapelv, ha az érdek úgy kívánja.
    Ezért terjed egyre gyorsabban az a nézet, hogy a nyugati demokrácia valójában demokratúra, egy "demokráciának" hazudott puha diktatúra, ami rákként terjeszkedik bolygónkon. Az USA demokrácia-exportja pedig az emberiség szégyene... de ez már kicsit bővebb téma.