A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
Papichulo #6677 Vagy valamit félreértettem?
Igen, rendszersen ez tortenik. De ha gondolod en is indithatok egy ilyen "beszelgetest" a te eszmerendszereddel kapcsolatban es meg annyira sem kell felremagyaraznom az allaspontodat, ahogy te itt tetted az enyemmel. Szoval szeretnel egy ilyen szosszenetet ahol azt taglalom, hogy te mennyire tamogatod a civil nepesseg meszarlasat es a vereskezu diktatorok vegsokig hatalomban tartasat? Vagy mennyire vagy a fuggetlen orszagok megszallasa es a nemzetkozi szerzodesek semmibe vetele mellett? Esetleg arrol szeretnel par kerdest, hogy miert vagy fajgyulolo es mennyire szelsoseges eszmeket tamogatsz, mikozben az abszolut autokraciat tartod kivanatosnak a mindenfele demokratikus vivmanyokkal szemben? Beszelgethetnenk ezekrol is, de veled ellentetben en belatom, hogy ez mar csak a szemelyeskedesrol szolna es nem a temaval kapcsolatos diskurzust segitene elo...
Mivel volt itt konkret kerdes, ezert ezekre vettem a faradsagot es valaszoltam ;)
Te valójában támogatod a krími emberek önrendelkezését
Nekem nem a krimi emberek onrendelkezesevel volt bajom, hanem a modszerekkel. Egy idegen orszag altal megszallt teruleten, annak fegyveresei arnyekaban volt egy elcsalt quasi-szavazas, mely szamos szempontbol nem felelt meg a nemzetkozi normaknak. Ennyi erovel a magyar kommunizmus sotetebb eveiben is szervezhettek volna egy nepszavazast, hogy maradjon-e az orszag szovjet csatlos vagy legyen-e inkabb a nyugati vilag resze... garantalom neked, hogy 100%-kal nyert volna az elso opcio.
igazából svájci típusú >demokráciát< szeretnél Magyarországon is
Orulnek neki, de ez nem megy egyik pillanatrol a masikra, hanem az egesz kornyezetet fundamentalisan at kell eloszor alakitani. Amikor a mai MO-on a nepszavazas a vezeto part jatekszere es viccek targya (ld. vasarnapi zarvatartas), addig ez az orszag nem erett meg teljesen erre a hatalomgyakorlasi formara. Azonkivul Svajcban nem jelent a szavazas lebonyolitasara forditott osszeg akkora kiadast, hogy emiatt emberek nelkulozzenek alapveto szolgaltatasokat vagy javakat. Szoval van ertelme ennek az intezmenynek, de nem egy ennyire ertelmetlen kerdesben, mely csak ujabb surlodasi pontot jelent azokkal a szervezetekkel es kormanyokkal szemben, akiktol az orszag gyakorlatilag fugg es amugy sem johet jol ki belole az orszag.