A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • Tetsuo
    Hogy jön ide Ukrajna? Egy személyeskedésedre válaszoltam, miszerint nagy oroszbarát lennék.
    Minden esetben külön objektíven próblom megítélni a különböző hatalmak, országok fellépését. Az ukrán helyzetben, amiről a parttalan vitát gerjeszted, tudni érdemes, hogy a demokratikusan megválasztott Janukovics-kormány ellenes tüntetéssorozatot gerjesztett és finanszírozott valaki Nyugatról. A majdan-téri események során orvosok és ápolók, majd újságírók egyforma lövedékekről számoltak be mindkét oldal sérültjeinél. A puccs utáni, Nyugat által támogatott új kormány korruptabb emberekből tevődött össze, mint azelőtt bármikor, ráadásul a liberális Nyugat nem általlott neonáci csoportokat támogatni a puccs és az új kormány megerősítése érdekében úgy, hogy az egész fősodratú európai sajtó elhazudta ezeket a "részinformációkat". Az amerikai orgánumok meg egyöntetűen oroszellenes propagandát szajkóztak és szajkóznak.
    A másik tény, ami mellett értelmes ember nem mehet el szó nélkül, hogy az annektált Krím és a kormány ellen felkelt kelet-ukrajnai területek többsége oroszbarát illetve maga is orosz. Tehát az orosz nép egy része él ott, méghozzá többségben. De ha nem is orsozok lennének, akkor is a demokrácia alapelvei szerint joguk lenne a saját sorsukról dönteni, amit pont a "demokrata" Nyugat akadályoz és félremagyaráz a világsajtóban, hergelve a nyugati lakosságot.
    Hogy a NATO éppen Oroszország ellen akart terjeszkedni, ami végülis lépéskényszer Oroszországnak az meg hab a tortán.
    Mindennek a teteje (mondjuk a cseresznye a habon) a szír háború, ahol legitimitása csak Oroszországnak van harcolni, ellentétben a szaúdiakkal és törökökkel, ugyanis a jelenlegi szír kormány csak az oroszokat hívta...

Nem vagyok oroszbarát, nem akarom, hogy Ivánék visszajöjjenek hazánkba és nagyon sajnálom, hogy nem akasztottunk fel minden bolsevikot rendszerváltáskor, de elismerem, hogy ha a Krím lakossága Oroszországhoz akar tartozni, akkor joga van hozzá, és én támogatom azt. Ennyi. Nem kell beleképzelni cionista, prop lázálmokat.