A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
Papichulo #6438 Egy tusz miatt nem hiszem, hogy a PLA haboruba fog kezdeni egy NATO tagorszag ellen, de meg ugy altalaban sem. Eddig sem csinaltak semmi ilyet, nemhogy hataraikon tul expedicios hadjaratba fognanak. Azt meg aztan meg senki sem tudta megmondani, hogy hogyan fognak egyaltalan Syriaba kerulni ezek a PLA egysegek es hogyan fogjak oket tobb ezer kilomterrol utanpotlassal ellatni olyan OPTEMPO mellett amire a torok hadsereg kepes a hatarai menten. Nemreg olvastam egy tanulmanyt, hogy a PLAN egyelore meg egy RoC elleni invaziora sem rendelkezik eleg kapacitassal. Arrol mar nem is beszelve, hogy a helyi sunni koalacio olyan szintu lokalis folennyel rendelkezik melyet nem latom rovidtavon hogyan tudna kompenzalni az RF vagy a PRC. Mint mondtam, Peking joval pragmatikusabb, mintsem az orszaga gazdasagat gyakorlatilag bedontse azzal, hogy egy ketes kimenetelu kalandba kezd Putin es Assad ket szep szemeert...
nem segítik elő az indulatmentes eszmecserét.
Egy altalanos magatartasformat irtam le, maximum volt aki magara vette. Ellenben engem vis a vis neveztek mar itt mindennek. Akkor nem erzekeltem, hogy ennyire felizgultal volna a kioktatas temara es csamcsogtal volna rajta jopar commenten keresztul.