A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • xpek55
    #464
    Magam Ukrajnáról is csak azt tudom amolyan nagyjából szinten, amit találtam róla az interneten hogy az ország lakossága eléggé vegyes összetételű és az ukrán szó is inkább mesterségesnek tűnik, mert a nyelv nagyon hasonlít az oroszra. Csak ezt a keleti régiókon kívül a nyugati területeken nem nagyon hangoztatják. A cirill betűik nagyon hasonlóak az oroszhoz.

    Számomra az jön ki a dolgokból, hogy a SZU felbomlását követően egyfajta vegyes összetételű államalakulat maradt meg, amit elneveztek Ukrajnának az "alapítói".

    De, hogy ezzel a 46-47 millió emberrel mi történt/történik azt nem tudom megmondani. Sokak is biztos, hogy elmenekültek keletről, aki csak tehette mondjuk az oroszokhoz.

    Magam még nem tudtam járni ezekben az országokban, de szerintem a gazdasági helyzete Ukrajnának és Oroszországnak nem annyira eltérő. Pontosabban az életszínvonal tekintetében. Ukrajnában tudtommal ott van a kontinens legértékesebb földje, amit a mezőgazdászok csernoziom talajtípusnak neveznek. Ezt tanultam régen középsuliban is.

    Oszt most még ez a csőhálózat csak rátesz egy lapáttal a dologra, amit ott folyhat.