A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • Sir Quno Jedi
    #450
    Ezt mindenki érti és látja és tudja, aki nem sík hülye, de kimondani nyíltan senki sem fogja, nem meri. Nem tudnak senkit sem megvédeni olyan messziről, ez nyilvánvaló. Nem is igen akarják, ezt többször is bizonyították. Amúgy meg ebben akár tök igazuk is van, mert senki sem akarja a katonáit és a haderejét beáldozni isten háta mögötti kis ütközőállamokért, nodpeláne komolyabb háborút provokálva. Ők a saját népük védelmére esküdtek fel (mint más államok vezetői is), a többit meg nagyívből leszarják (ez a dolguk).

    Ez tehát nem feltétlenül az USA hibája, a fizikai és földrajzi tényeket nem lehet áthágni. A hitegetésben viszont ők a ludasak. Ezzel már sokaknak okoztak komoly problémákat. Az lenne a korrekt, ha kerek perec megmondanák, hogy szimpatizálunk veletek gyerekek, meg küldünk szagértőket, meg sok okosságot, blablabla, de ha gond van, ott fogtok megdegleni egyedül és tök hülyén! :DDD Persze nem sok szövijük maradna, max. csak aki amúgyis meg tudja magát védeni (úgyahogy).

    Mink vagyunk a zindiánok, ők meg szórják a züveggyöngyöt, deee azé katonákat nem fognak küldeni az ellenséges törzsek ellen. Ojvé! Értem én...