A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
Ja-ja..Pont ma lattam a CNN-en egy tudositast, amin egy P-8-as szemelyzetet felszolitjak a kinai iranyitok, h hagyjak el azonnal a (mesterseges-) sziget legteret..Eleg fenyegeto volt a hangsuly..Tudom, h ez szajkarate...
De Kina nem vmelyik obol-, vagy afrikai allamocska.., vele szemben lehetetlen nemzetkozi egyetertest kitarhalni..(Nem kell reszeletezni gazdasagilag mennyire fugg a "fejlett-vilag" Kinatol.. 1 pelda: csak a britekkel 100mrd GBP erteku biznisz=kinai befektetes van lezsirozva..Az anyagi erdekek felulirjak a rovid/hosszutavu baratsagokat, pl.angol-szasz uram-batyam felfogast es hatveregeteseket..)
Max puffognak kicsit a yenkik, aztan ugyis az lesz a kinai erdekovezetekben amit Kina kicsikar maganak..(Azert furi: nem gondoltam, h meg megerem, h jelenleg is a vilag vezeto hatalma lassan, fokozatosan veszit a befolyasabol es 1 ugralo, asztalcsapkodo, sertett hulyegyerekre kezd hasonlitani, amint a regi, bevalt jobaratok meg mosolyogva, bologatva, de erezhetoen tavolodnak tole, ahogy az uj--egyre inkabb--dominans hatalomhoz kozelednek..)