A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
millerius #3962
"A keresztény Istenhez való imádkozás megfelel? http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/norway/8663762/Norway-killings-Breiviks-plan-for-the-day.html
Hát az, hogy önszántából keresztelkedett meg? "At the age of 15 I chose to be baptised (sic) and confirmed in the Norwegian State Church,"
Hát, amennyiben a keresztény hitélet követelményeit nem tartja be életvitelében, akkor szerintem nem felel meg - lásd Tízparancsolat. Attól, hogy a bankrabló becsületes embernek tartja magát azon az alapon, hogy a bankár is ellopja az emberek pénzét, attól ő még nem becsületes ember.
"Persze tudom hogy a keresztényeknek roppant kellemetlen hogy egy ilyen szörnyeteget termelt ki a "szeretetre épülő" vallásuk, és foggal-körömmel próbálnak elhatárolódni tőle, de ettől a tények még maradnak: ez egy keresztény terrorista. Pont."
Nem tudhatom, mi a kellemetlen a keresztényeknek, mert én nem vagyok az. Ha te sem vagy az, akkor te sem tudhatod, hacsak egy hívő keresztény be nem számolt róla neked, így legfeljebb gondolhatod.
Egyébként mintha a "szeretetre épülő" ateizmus is kitermelt volna már néhány tömeggyilkost, mondhatni terroristákat állami megbízatással.