9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
millerius #3969 Nana, esetleg Hitler, Sztálin meg az "alattvalóik" és az azóta is létező őket követő diktátorok vallásos hevületükben irtották/irttatták ki az áldozataikat? Nehéz lenne rájuk fogni, mivel minimum vallástalanok, de egy részük egyenesen válogatás nélkül minden vallást üldöző ateista volt. Az, hogy "mellékesen" magukhoz hasonló ateistákat is irtottak ki, szerintem még nem menti fel őket. -
Tarathiel2 #3968 Látom te is a nem igazi skót "érveléssel" próbálod mosdatni őket. A kereszténység pontosan ugyanolyan vérengző vallás mint az iszlám. Mindkét vallás szent könyvében több száz vers buzdít a hitetlenek ölésére és hasonló nemes cselekedetekre.
VIcces az is hogy ha valaki nem ért egyet veled és visszanyomja a pofádba a zsidógyűlölő náci szövegeidet, az biztosan csak nem érti a világot, tipikus konteós logika ez is. Tökéletesen értem az érveidet, csak a gyomrom kifordul a sötét, műveletlen, náci nézeteidtől.
Az pedig a moderálást minősíti, hogy a csúnya szavakra egyből kitiltanak, míg téged semmilyen retorzió nem ér a "menthetetlen lelkű identitászavaros, génhulladék pszichopatának tartalak" és "egy amőba magasabb szinten van" szintű beszólásaidért. A nickneveken gúnyolódás meg óvodás szint.
Utoljára szerkesztette: Tarathiel2, 2015.10.19. 10:40:13 -
Papichulo #3967 Tehát ez az a szint, ahol Papicsulával megértik egymást
Neked meg az a szinted, hogy mas "nevet" keptelen vagy helyesen leirni... Szanalmas. A folyamatos szemelyeskedes es alpari stilusod nem kevesbe. -
Tarathiel2 #3966 Nem igazi skót, mi? Az ateizmus meg egyetlen gyilkost sem termelt ki, lévén egyikük sem az ateizmusával magyarázta a tetteit, vagy netán tudsz olyat mondani aki válogatás nélkül irtott minden vallásost, az ateistákat pedig békén hagyta? -
#3965 Nem igazán értem, hogy jön ide az, hogy esetlegesen keresztény? Na és?
Egy csomó keresztény (vagy annak látszó ember) kártékony a világra, ez tény. Pl. a fejlett országok magas beosztású politikusai stb.
Mire hivatkozol ezzel? Hogy a muszlimok, zsidók stb. is hasonlóak? Ez - ebből a szempontból - pont nem igaz.
De ha ebbe a témába esetleg mélyebben belemerülünk, akkor pontosítani illiene, kit tartunk kereszténynek, zsidónak, muszlimnak stb.
Gondolom, liberális fejjel az a keresztény, aki annak vallja magát... szerintem pedig a legtöbb ilyen ember inkább Sátán követője, mint Krisztusé - tehát részemről evidens, hogy az egyházak rossz irányba vezetik nyájaikat. Na, mindegy... ez kicsit off, vagyis az egyik leglényegesebb téma lenne, de - sajnos - az sg-n és valószínüleg máshol sem jellemző, hogy a - mutatis mutandis - liberális / bal- oldal, mint vitapartner tisztában lenne az alapokkal és igazából érdemben kritizálna bármit is.
A vallások esetében ez mindig így van; de látható, hogy (a már négyszer kirúgott - komoly ember) Tarathiel az általam felvetett cionista és szabadkőműves jelzőkre is mindenfajta információ nélkül csípőből ugató attitűdöt folytatja.
Tehát ez az a szint, ahol Papicsulával megértik egymást, de már egy amőba magasabb szinten van, így abszolút felesleges "megmagyarázni" vagy kifejteni egy összetettebb gondolatot, mert olyan lesz, mint a falra hányt borsó. -
Tarathiel5 #3964 Nem tudom mit szívott a bíró aki ezt így összehozta, de szerencsére fellebbeztek a döntés ellen :) Mondjuk az is megér egy misét hogy gyerek megerőszakolásáért miért csak 2,5 évet kap valaki... -
#3963 Erről az a svéd hír jutott eszembe, amiben arról írtak, hogy egy erőszaktevő afgán bevándorló azzal úszta meg a kitoloncolást, hogy a börtönben felvette a keresztény hitet és így már túl veszélyes lett volna őt hazaküldeni. :d -
millerius #3962
"A keresztény Istenhez való imádkozás megfelel? http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/norway/8663762/Norway-killings-Breiviks-plan-for-the-day.html
Hát az, hogy önszántából keresztelkedett meg? "At the age of 15 I chose to be baptised (sic) and confirmed in the Norwegian State Church,"
Hát, amennyiben a keresztény hitélet követelményeit nem tartja be életvitelében, akkor szerintem nem felel meg - lásd Tízparancsolat. Attól, hogy a bankrabló becsületes embernek tartja magát azon az alapon, hogy a bankár is ellopja az emberek pénzét, attól ő még nem becsületes ember.
"Persze tudom hogy a keresztényeknek roppant kellemetlen hogy egy ilyen szörnyeteget termelt ki a "szeretetre épülő" vallásuk, és foggal-körömmel próbálnak elhatárolódni tőle, de ettől a tények még maradnak: ez egy keresztény terrorista. Pont."
Nem tudhatom, mi a kellemetlen a keresztényeknek, mert én nem vagyok az. Ha te sem vagy az, akkor te sem tudhatod, hacsak egy hívő keresztény be nem számolt róla neked, így legfeljebb gondolhatod.
Egyébként mintha a "szeretetre épülő" ateizmus is kitermelt volna már néhány tömeggyilkost, mondhatni terroristákat állami megbízatással.
-
Saintgerman #3961 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!szerintem meg nem csak, hogy röhögni nics kedvetek, de talán még egy zabszem se férne a seggetekbe.. -
Tarathiel5 #3960 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Saintgerman #3959 Putyin: Mi nem fölényeskedünk Sziriában, mi a terrorizmussal harcolunk -
Tarathiel5 #3958 "Szóval szerinted a kereszténységnek - (és semmi másnak se?) - nincsenek objektív ismérvei, elég ha valaki kijelenti ezt magáról?"
A keresztény Istenhez való imádkozás megfelel? http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/norway/8663762/Norway-killings-Breiviks-plan-for-the-day.html
Hát az, hogy önszántából keresztelkedett meg? "At the age of 15 I chose to be baptised (sic) and confirmed in the Norwegian State Church,"
Persze tudom hogy a keresztényeknek roppant kellemetlen hogy egy ilyen szörnyeteget termelt ki a "szeretetre épülő" vallásuk, és foggal-körömmel próbálnak elhatárolódni tőle, de ettől a tények még maradnak: ez egy keresztény terrorista. Pont.
"Tegnap ráadásul még egész Európát ateistának mondtad, vagdalkozás helyett döntsd már el, hogy mi a véleményed és mihez akarsz igazodni!"
Ezt írtam: "Európa ettől még ateista lesz" Jövő és jelen idő közötti különbség megvan?
Utoljára szerkesztette: Tarathiel5, 2015.10.18. 13:13:36 -
millerius #3957 "Irreleváns igazából, saját maga által bevallottan is keresztény. "I consider myself to be 100 percent Christian."
Szóval szerinted a kereszténységnek - (és semmi másnak se?) - nincsenek objektív ismérvei, elég ha valaki kijelenti ezt magáról? Ilyen alapon ha én itt a fotelban kijelentem, hogy 100%-ig japán vagyok vagy inkább buddhista pápua, máris az leszek?! Vagy ha Breivik kijelenti magáról, hogy ő egy istenáldotta humanista, akkor tényleg az?! NA NE MÁR...
Tegnap ráadásul még egész Európát ateistának mondtad, vagdalkozás helyett döntsd már el, hogy mi a véleményed és mihez akarsz igazodni!
-
#3956 Én nem bélyegzek meg senkit, azt ráhagyom a nácizó, rasszistázó okostojásokra :) -
Tarathiel5 #3955 Sütögessétek csak nyugodtan rá a mumus-bélyegeiteket, ettől még tény marad hogy keresztény. -
#3954 breivik annyira lehet keresztény, mint a hitgyülisek :D -
Saintgerman #3953 Azt azért te is tudod ugye, hogy akik magukon hordják a vakolók pecsétjét, azoknak annyit számít a vallás, mint neked a magyarok jóléte.. -
Tarathiel5 #3952 Irreleváns igazából, saját maga által bevallottan is keresztény. "I consider myself to be 100 percent Christian." -
Saintgerman #3951 Azért a kalapács minőségében is vannak különbségek.. Rambó pl. igen megirigyelte volna Breivik kalapácsát, mert még neki sincs ilyen... De lehet, hogy te ezt nagyon is jól tudod ? -
#3950 1,500 page manifesto credited to Breivik, accused of killing spree, lays out worldview including extreme screed of Islamophobia, far-right Zionism.
de jó érv amellett, hogy egy cionista akár több kárt is tud okozni, mint egy rakás muszlim :) -
Tarathiel5 #3949 Ó hát persze hogy cionista, hát tőled mi más is lehetne? Ha kalapácsom van, mindent szögnek látok tipikus esete. -
ManoNegra #3948 Na ja, Breivik. Őt most mint "keresztény fundamentalitára" hívtad fel a figyelmet?
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.10.17. 21:47:55 -
#3947 Szeretem én is, amit ír, de azt nem, amit politizál. -
#3946 Breivik egy cionista szabadkőműves, aki jó katona módjára, parancsot hajtott végre - legalábbis ezt állította. -
ManoNegra #3945 Ja hogy ez AZ a Csányi? Zseniális a "Segítség, kutyás lettem" című könyve! :-)
Szerk: Mondjuk annak sem értek egyet minden sorával.
Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2015.10.17. 20:54:33 -
ManoNegra #3944 Sajnálatos módon ez a könyv 2010 óta a mai napig nincs lefordítva magyarra, annak ellenére, hogy bestseller volt Németországban. -
#3943 Csányi etológus. Fingja sincs a kultúrákról, politikáról, történelemről vagy a vallásokról... még őt sem sikerült teljesen integrálni. ;-) -
ManoNegra #3942 Thilo Sarrazin szelencéje nyitva
Egy évvel ezelőtt, augusztus végén került Németországban a könyváruházak polcaira Thilo Sarrazin „Németország felszámolja önmagát” című kötete. A baloldali kötődésű politikus, aki ekkor egyben a nagy presztízsű Bundesbank igazgatótanácsának a tagja is volt, 464 oldalas munkájával igencsak felborzolta a kedélyeket a bevándorlás és a társadalmi integráció témakörében.
A nagy megdöbbenést leginkább az okozta, hogy a szociáldemokrata politikus a politikai aréna bal és egyben társadalmilag elismert féltekéről fogalmazta meg azt a kritikát a mozlim és ezen belül is leginkább a török bevándorlók integrációs és szociális problémái kapcsán, amelyet addig csak a radikális- és szélsőjobboldal mert kimondani Németországban. Sarrazin legnagyobb bűne tehát az volt, hogy személyét nem lehetett csak úgy balkézből lefasisztázni, leraszszistázni, és személyes elismertsége így valósággal áttörte a politikai korrektség falait.
A szociáldemokrata politikus ezzel kivívta a második világháború szörnyűségei után örökösen stigmatizálásra jogot formáló erők haragját. A pillanatnyi zavarodottság után dúvadként támadt az egész liberális erőtér a kötet szerzőjére. Leghamarabb az államfőnek kellett elítélnie Sarazzint, majd pártjától követelték a kizárását, s végül már 2010 szeptemberében lemondatták a Német Nemzeti Bank igazgatótanácsi pozíciójáról. Csakhogy mindeközben a „Németország felszámolja önmagát” kötet minden idők egyik legkeresettebb könyvévé vált a német nyelvterületen, s még tavaly többször újra kellett nyomtatni. Egyértelművé vált, hogy Thilo Sarrazin kinyitotta azt a szelencét, amelynek fedele alatt már régóta fortyogtak az „elmozlimosodás” konfliktusai.
Liberáldiktatúra. -
Saintgerman #3941 Soros piszkos spekulációjainak a káros hatása nagyon is jól bizonyítható lenne, ha lenne rá igény. Szerintem a baj ott van, hogy már természetesnek tűnik a világnak, hogy az ő játékszabályaik szerint kell mindenkinek táncolni. Nem szabad engedelmesnek lenni ezeknek a szabályoknak !! Pontosan úgy, ahogyan a népáradatra reagáltuk. Ha nem vitelezzük ki az elképzelésüket, akkor ők hiába terveznek. A soros kutyának az a 200 milliárdja nem is olyan sok, ha a gazda rócsildot vesszük alapul.... na de már megint nwo, úgy, hogy megyek is... -
ManoNegra #3940 Ezért kérdeztem, hogy ez most mire vonatkozik, mert ez egy nagyon-nagyon tágan értelmezhető álláspont. A valóságban pedig még ez sem igaz.
Persze más a helyzet akkor is, ha mondjuk kelet-európai állampolgárok "integrációjáról" beszélünk, vagy közel-keleti, netán afrikai embertömegről. -
DantesHUN #3939 Nem, egy fontos részt nem értettél meg, ennyit lehet integrálni. A saját városrészbe gettószerűen élő, mini arab várost a városon belül létrehozó közösség nem integrálódott. -
Ytnez #3938 Mert valószinűleg a CIA, Moszad és a fél rotchild maffia szervezetek védelme alatt áll. Putyinak nagy a hatalma de nem mindenható külföldön. Nem lehet véletlen, hogy a tömeggyilkos soros még véletlenúl sem utazgat Oroszországba. Csak olyan országokba pofeszkedik ahol a CIA-moszadnak nagy a hatalma. new Yorkban van a villája is. "Hazai" földön csak nagy a pofája. Ugyanez igaz a rotchildokra is de fordítva Putyint se tudják kicsinálni mert fél Ázsia és a brics szövetség védelmét élvezi. Ilyen magas körökben aki már eléri a Putyin szintet vagy akar az alja soros "szintet" az ilyet nem lehet csak ugy "bergyilkoltatni" vagy csak ugy lecsukni -
ManoNegra #3937 Persze, megértem, csak nem hiszem. A példa, ami már van, pont arra utal, hogy elsősorban nagyvárosokban élnek muzulmánok, a szegényebb részeken, lakótelepeken. Az úgynevezett no-go zónákban. Persze ezek a zónák nem feltétlenül életveszélyesek a fehér ember számára, de az tény, hogy gettók jönnek létre. Ezt hívják párhuzamos társadalomnak.
Érdekes módon nemrég még Merkel is azon az állásponton volt, hogy a multikulti megbukott. Sarazzint, aki szociáldemokrata (!) volt, a közéletből is száműzték, miután leírta az igazságot. Szóval erősen kérdéses ez a 10-12%.
Egyéknént meg igazán válaszolhatnál tisztességesen is. Szerinted ez nem aggályos, hogy így a társadalmakra erőltetik a migránsokat? Merkelt már a saját pártja a pokolba kívánja, nemhogy az egyszerű német, de a nép véleménye, az nem számít, Merkel marad, és harcol!
Szóval nem érdemelne meg a kérdés egy Uniós népszavazást? -
#3936 Szerintem te is tudod a választ. Pénzügyi tranzakciók káros hatásait nehezebb bebizonyítani mint egy háborús cselekedetet. Ezen kívül/ Sorosnak nagyon sok pénze van ami nagyon sok hatalmat is jelent. Mindazonáltal én Milosevicset egy percig sem sajnálom/sajnáltam. Nem volt egy szent. -
DantesHUN #3935 Olyan klassz, hogy egyből megértetted a lényeget. Mint mindig. -
Saintgerman #3934 Valóban már több éve járja az a hír, de sajnos Sorosnak még haja szála sem görbült. Pedig ha ez fordítva lenne, mily egyszerűen menne a dolog.. Emlékezzünk, Milosevicsot egész egyszerűen az otthonából hurcolták el külföldiek, miért nem megy ez Sorosnál is ? Soros nemzetközi bűn listája összemérhetetlenül nagyobb, és az egész emberiség elleni, a többi "kis" fasisztával szemben.. Miért nem kezdeményezi legalább valaki, hogy ezt a megszállott Sorost állítsák a hágai bíróság elé, ne azokat, akikről már nem tudnak több bőrt lehúzni ? -
ManoNegra #3933 Csak én érzem azt, hogy egy demokratikus országok szövetségében ezt nem úgy kellene intézni, hogy nincs róla egy referendum, akarjuk e egyáltalán azt a 10-12%-ot? Főleg, úgy, hogy kötelezni akarnak a befogadásra. Ha már annyira oda vagyunk az európai értékekért, a demokrácia talán csak az.
Persze az egész működésképtelen ötlet, mert a szabad mozgás törvényben lefektetett joguk, miután regisztrálva lettek. Vagyis várjunk csak ... arra sincs szükség! -
#3932 Én speciel nem nem hiszem, hogy a piáron kívül ez sok másra jó lenne. Egyrészt, gondolom ez Oroszország területére vonatkozik, másrészt nem hinném, hogy lenne nemzetközi elfogató parancs, és valószínűleg nem is lesz. -
DantesHUN #3931 Egy adott közösségen belül, itt az EU-ra értendő. -
#3930 Több helyen is hallottam/olvastam már ezt vagy hasonló felosztást. Többek közt Nógrádi bácsitól is ha jól emlékszem, de más európai vezetők/szakértők is hivatkoztak már erre. Én például Sam Harris egyik előadásában hallottam először, majd az Islam and the Future of Tolerance című könyvében is olvastam.
A KDNP és hasonszőrű társaik kapálózásait pedig ne a kereszténység számlájára írjuk. Szerinted mennyire tartják magukat a keresztény értékekhez. Ez csak a politikáról és a pénzről szól.
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2015.10.17. 18:17:14