A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
Soha nem szóltam még hozzá ehhez a migránskérdéshez, most sem a törvények ilyen-olyan betartásáról szeretnék szólni, csupán egy történet ami most esett meg velem. Azoknak akik szerint még mindig milyen jó ötlet hogy jöjjenek-jöjjenek, nem lesz itt gond, integrálódnak, stb... Nem vagyok migránsellenes, az ellen vagyok hogy nem lesz itt semmi gond.
Most segítettem egy ismerősömnek megírni a felmondólevelét aki kamionos. Járta EU-t már sok-sok éve minden gond nélkül. Múlt héten Németországban volt, leállt egy pihenőben aludni. Előbb kiszállt nyújtózni, nem sokkal később odament hozzá egy másik magyar kamionos és megkérdezte hogy itt akar -e aludni. Mondta hogy természetesen, kamionparkoló, stb... A másik kamionos mondta hogy nem kellene. A srác azt hitte hogy kötözködni akar vele a másik, de elmondta hogy itt este elszabadul a pokol. A bevándorlók 5-10 fős csoportokban támadják azt aki kiszáll a kamionból, agyba-főbe verik, a kamiont pedig kirámolják. Visznek pénzt, telefont, GPS-t, mindent ami mozdítható. Pár napja egy fiatal cseh (vagy szlovák... már nem emlékszem pontosan) srácot szúrtak nyakon abban a parkolóban. Sokan vannak akik ezt nem tudják - kamionosok - nyilván ők a potenciális célpontok. Aki tud a veszélyes pihenőkről az figyelmezteti azt akit tud és ő maga természetesen keres egy másik helyet.
Az ismerősöm maradt még egy ideig, hogy megnézze mi is a helyzet és valóban ahogy egyedül maradt észrevette hogy páran gyülekeznek kicsit távolabb tőle és nézik a kamionját. Nos akkor pattant vissza és húzott el onnan. Nagyon sok kamionparkolóban ez a helyzet. Mondta hogy mindennaposak az agyba-főbe verések fosztogatások, egyre több a gyilkosság is. Ahogy írtam akit tudnak figyelmeztetnek, de rengetegen vannak akik még nem tudnak ezekről a dolgokról, ahogy ő sem tudott. Ha ott marad, valószínű hogy ő sem ússza meg.
Calais-nél az egyik - szintén kamionos - barátját szúrták halálra a bevándorlók. A rendőrség azt mondta hogy szinte tehetetlen, mert nem tudják beazonosítani az elkövetőket.
Életveszélyes lett a munkája. Azt mondta hogy neki többet ér az élete. Egyre több kamionos mond fel itthon is és külföldön is.
Nos, ezeket biztos nem fogjátok a híradóban hallani, vagy az indexen, origon, egyéb hírportálon olvasni. Csak azért írtam le, mert ezt nem neten olvastam xy random kommentelőtől, ez nem konteo, nem FB-os klikkvadász hír, hanem ismerősöm személyesen a srác és már vitte is a felmondólevelét, pedig nagyon jól keresett.
Nem írok kommentárt, csak leírtam valakinek az élményét aki majdnem testközelből élvezte ezeknek az áldott jó embereknek a barátságos társaságát.
Szóval az hogy "elkezdődőtt" az nagyon gyenge kifejezés.