Biztonságpolitika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
www.smart-bus.hu
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
www.smart-bus.hu
Talán a legfeltűnőbb nyilvános bejelentés az volt, amikor John Kerry rendre utasította Petro Porosenko ukrán elnököt, miközben orosz földön Lavrov mellett állt egy sajtótájékoztatón. Egy újságíró arról kérdezte, hogy mit szól ahhoz, hogy Porosenko bejelentette, hogy vissza akarja foglalni a donyecki repülőteret. Erre Kerry igen élesen azt mondta, hogy jobb lenne, ha Porosenko kétszer is meggondolná, mielőtt ilyet tesz, mert ez a békefolyamat aláásását jelentené. Lavrov pedig nem győzött egyetérteni amerikai kollégájával.
Az is rendkívül figyelemreméltó, hogy Kerry azt mondta, hogy abban az esetben, ha a minszki tűzszüneti feltételek teljesülnek, akkor vissza lehet vonni az Oroszország elleni amerikai és európai szankciókat.
Ez arra utal, hogy az USA elfogadta a Krím orosz megszállását.
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Az amerikai diplomácia megtörte a 2013 májusa óta tartó jeget, és külügyminisztere személyesen tett látogatást a mostanában egyértelműen agresszornak bélyegzett Oroszországban. A hivatalos vélemények szerint kifejezetten jó hangulatúra sikeredett a találkozó Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel és Vlagyimir Putyinnal, így nem véletlen, hogy hamar széles körben elterjedt a nézet: végre megkezdődhet az enyhülés a kelet-ukrajnai konfliktus okozta helyzet kapcsán. Kerry természetesen azért nem nyújtott egyből békejobbot az orosz félnek, azonban kijelentette, amennyiben Moszkva kész betartani a minszki megállapodás feltételeit, mind az EU és mind az Egyesült Államok kész enyhíteni, végső soron pedig eltörölni az országot sújtó gazdasági szankciókat. Egy pontról viszont lényegében egyáltalán nem esett szó: a Krím-félsziget elfoglalásáról.
No, hát így van ez...
Nográdi György
Utoljára szerkesztette: horthy, 2015.05.14. 12:42:37
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Érdemes megnézni 17:50-től megnézni 19:30-ig amit Boros Imre mond a problémák gyökerréről ! <#smile>#smile>
Eltanultam fantasztikus lényeglátásodat. :-D
Latod, ez a te nagy bajod, hogy meg tanulni sem tudsz rendesen?! En szemantikan sohasem vitatkoztam... ha te mar csak ebbe tudsz belekotni, akkor komoly gondok vannak ;)
A hozzaszolas meg lehet, hogy szamodra "elfuseraltnak" tunt, de eloszor is, nem neked valaszoltam, te csak belefolytal a dologba, masodsorban meg iszonyatosan divatba jott - ezen a forumon is - a russophilia, szoval nem volt az annyira irrealis, ahogy te azt gondolod ;)
Általában nem reagálsz egy hozzászólás egészében vett tartalmára, csak kiragadsz egy (sokszor jelentéktelen) részletet és azt cincálod.
Pl. ezekre sem reagáltál: #1865 és #1882. Viszont már nem is tudnál, mert valamiért nem látszik a linkelt videó.
Komoly ez a fórum, komoly óvodásoknak.
Abban igazad van, hogy gusztustalan egymás közt a háta mögött valakit kibeszélni. VISZONT Te írtál egy nyilvános hsz.-t (2072), erre én NEKED címezve válaszoltam (2074), erre válaszul jött Tőled a vád a "harmadik félről személyeskedni" szöveggel. Én saját nevemben írtam, nem más helyett és Neked címezve. Sose voltam nagy matekos, így inkább rákérdezek, hol szerepel itt a harmadik személy - hacsak Te nem valaki más nevében írsz a fórumra. Nincs itt valami zavar - nem az erőben, hanem valahol máshol?
5:25 -töl Nográdi György egyetemi tanár
Érdekes annak idején anno az 1990-es években mindig azt halgattam hogy az átkozott komcsik mindenkit megfigyeltek , hát szerintem az USA-hoz és Izrael-hez képest kisiskolások !!<#boxer>#boxer>
Utoljára szerkesztette: horthy, 2015.05.10. 02:01:25
Inkább beszélni, nem? Vagy őt kibeszélni... :-D
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2015.05.09. 22:29:15
Írásodra +1
"Minden hazugság volt, amit a kommunisták a kommunizmusról mondtak, viszont színtiszta igazságnak bizonyult, amit a kapitalizmusról állítottak” <#wave>#wave>
Egyebkent meg nincs gusztustalanabb nyilvanosan, egymas kozt, egy harmadik felrol szemelyeskedni...
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
"Így nem tudhatom, hogy lehet az, hogy itt megtehetik azt a munkaadók, amit a Lajtától nyugatra nem tehetnek meg." Ezt is én írtam - legfeljebb hozzátehettem volna még, hogy - "ugyanazon irányelvek alapján amire Te hivatkozol" - de senkit nem hibáztattam, mert "nem tudom". Megmondom őszintén, ez már inkább csak egy "költői nem tudom" volt, mert nem is igen érdekel a magyarázat (szerintem számtalan más embert sem), pillanatig se vigasztalna ugyanis, ha jogászi precizitással fejből fújnám a magyarázatot az EU-tagok munkajogi különbségeinek okára. Sok embernek mondtam már, hogy nem érdekel, miért büdös a sz..r, akkor sincs kedvem megenni, ha melléteszik a tökéletes biokémiai analízisét annak, hogy miért büdös. És időnként itt-ott érzek némi büdöset sajnos...
A lényeg: nem először válaszolsz "kissé" másra , mint amit én írtam, úgyhogy pontosabb és ÉRTŐ olvasást kérnék, ha már válasszal megtisztelsz.
Gyakran dobálózol embertársaidat degradáló kifejezésekkel, hangulatodtól függően, persze azzal nem értesz egyet, hogy a Föld lakosságának nagyrésze idióta és ezért sem szabadna mindenkit egyenlőként kezelni, szavazati jogot és minden mást tekintve, emiatt sem működhet soha a demokrácia stb.
Plusz ha meg ennyire sem ertesz a joghoz, akkor miert probalsz jogaszkodni? Az EU a jogalkato, a magyar allam a jogalkalmazo. A jogalkoton nem kerheted szamon a jog vegrehajtasat...
Én pontosan az ellenkezőjét mondtam, mint amit Te itt tőlem idézgetsz, vagyis nem azt, hogy "minden úgy volt jó, ahogy történt", hanem azt, hogy nagyon sok dolog bizony nem volt jó úgy , ahogy történt, és ma is történik. Tudom, hogy a világ nem kívánságműsor, de bólogatni nem vagyok hajlandó olyanra, ami szerintem helytelen és antihumánus, akkor sem, ha papírra írt szerződések vannak róla nagyhatalmi fiókokban (Európa felosztásáról is volt már sok ilyen papír, nézz utána, kik írták alá ezeket, nem sok demokratát fogsz köztük találni).
A Majdanról meg azt írtam: "a Majdan-tüntetések előtt" , vagyis nem azt írtam, hogy arra ment a pénz, még csak azt sem, hogy ellene ment a pénz, mindössze időrendi pontként használtam az eseményt, mert ezen esemény előtt tudjuk mennyi pénz ment, az utána következőről nincs információ. Egyébként ha nézted az akkori felvételeket, akkor láthattad, hogy a Majdanon mindkét irányba lőttek, így bármelyik oldalt támogatták ebből a pénzből, akkor a fegyveres, és nem a választásos megoldást támogatták. Azt változatlanul fenntartom, hogy ezzel a pénzzel nem beruházás vagy üzletkötés történt, hanem politikai befolyás-szerzés, és csak azok örültek neki, akiknek sikerült a pénz közelébe férkőzniük.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Ezenkivul csak egy dologra reflektalnak, ami tokeletesen demonstralja a te vitastilusodat:
Hol írtam én olyant, hogy az US-dollárok Majdanra vagy akár anti-Majdanra gurultak Ukrajnába?! (#2058)
Az Egyesült Államok a kijevi fegyveres hatalomátvétel pénzügyi támogatásával (5-milliárd dollár csak a Majdan-tüntetések előtt, azóta ki tudja mennyi) (#1932)
Nem az EU nem hajlando, hanem az orszagok nem adnak neki felhatalmazast ra.
Mindenesetre eleg demagog erveket hoztal fel... pl: a munkavállalók EU-szintű védelme nélkül - Labour Law
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
"a Krímnek nem volt joga Ukrajnából kiválni" - szerintem minimum ugyanolyan joguk volt, mint egy kommunista diktátor döntésére "csatlakozni" - mindkét esetben szavazás nélküli jogfosztottak voltak, szerinted ez a helyes és demokratikus megoldás?!
Jobb Szektoros ukrán parlamenti listám nincs, de nekik volt, azért voltak ott fegyverrel a parlamentben szavazások alatt. A választási vereséget meg úgy fogadták el, hogy a fegyveres szervezetet fenntartják, kérdés milyen jogon, hiszen a J.Sz. előbb létezett, ,mint az újraválasztott ukrán parlament, ami ha papíron , fegyveres "díszkisérettel" UTÓLAG esetleg törvényessé is tette a létét, ez ugyanolyan megoldás, mint az UTÓLAGOS putyini krím-szavazás. Ha elfogadod az egyik utólagos "fegyveres" szavazást, akkor milyen alapon köpködöd a másik ugyanilyent? Az kevés, hogy "megvan a véleményed" (amit ráadásul csak egy irányban hangoztatsz nagyon erőteljesen), de egyoldalú orosz-köpködéseddel egy olyan ukrán kormányt támogatsz, amely fenntartja ezt a helyzetet.
A B-777 lelövéséről azt írtam, hogy szerintem "szakadárok bűne orosz segédlettel", mi az ami ebből nem érthető számodra?
A nagyhatalmak nyomulásáról mintha azt írtam volna, hogy azért ítélem el őket, mert EGYIKNEK SEM KÖTELEZŐ a másik felé nyomulni (még ha jogilag nem is tiltja semmi), főleg úgy, hogy másokat tolnak maguk előtt a frontvonalra. Korábban kicsit bővebben írtam ezt le, de mit nem értettél meg ebből?
Hol írtam én olyant, hogy az US-dollárok Majdanra vagy akár anti-Majdanra gurultak Ukrajnába?! De nem Boeing-gyárat építettek, még csak Ford-gyárat se, nem vettek ukrán termékeket, hanem a "demokratikus átalakulásra" adták, tehát politikai befolyás céljára. Ez ugyanolyan beavatkozás a belügyekbe, mint mikor anno a Szu. se vodka vagy pirog-gyárakat épített külföldön, hanem a szélsőbal-mozgalmakat támogatta.
Az orosz kisebbség meg nem "egyből" követelte az elszakadást (megjegyzem, akkor is joguk lett volna hozzá szerintem), hanem a jogfosztó nyelvtörvény után tüntetni kezdtek (tudod, felvonultak és csúnyákat kiabáltak, ez a tüntetés). Hiába vonták vissza pár nap múlva a törvényt, addigra odaért a Jobb szektor bunkósbottal, éles lőszerrel és gyújtogatással. Ettől kezdve persze hogy nem bíztak az ukrán vezetésben és el akartak szakadni. Szerintem ugyanolyan joguk volt hozzá, mint az ukránoknak elszakadni a Szu./Oroszországtól. De ha szerinted nincs hozzá joguk, hát akkor az egész társaság Ukrajnástól-mindenestől "Back in the USSR" ( vagy elmagyarázhatnád, miért jár kevesebb függetlenség az oroszoknak mint az ukránoknak - ne nekem, mert én nem így gondolom).
Mivel semmiféle érvényes népszavazás nem legitimálja a Krím orosz megszállását, de ugyanígy Novorosszija Ukrajnához csatolását se, a Szu. felbomlásakor szerintem ezeknek - sőt, minden olyan területnek, ahol az ukránok kisebbségben élnek - függetlenséget kellett volna adni, aztán döntsenek ők maguk a sorsukról. Persze az elvtársak mindent aláírtak, csak hogy hatalomban maradhassanak, ez nem lepett meg, ismertem őket. Az viszont eléggé lesújtott, hogy a "demokráciára és önrendelkezésre" rendszeresen hivatkozó USA és EU is elfogadta ezt az állapotot. Azóta tudom, hogy a demokráciánál és önrendelkezésnél csak a nagyhatalmi érdekek a fontosabbak.
Persze ha szerinted kommunista pártvezetők/diktátorok határtologatása érvényes jogalapot képez egy demokráciának nevezett világrendben is, hát akkor nem tudom miről társalgunk itt, és főleg azt nem, hogy miért?
Mint tegnap írtam, ilyen alapon nincs értelme egymást győzködnünk, ennél drágább a szabadidőm, szóval részemről adásnak vége.
Pl.: EU alapelvek között nem szerepel a saját anyanyelvű oktatás és ügyintézés, az EU soha nem hozott döntést kisebbségi-jogi kérdésekben, nem is foglalkozik ilyenekkel. Az EU célja a szabad tőke és munkaerő-mozgás - kivéve mikor évekig korlátozzák az új belépők jogait - vagyis kettős mércét alkalmaztak, minket korlátoztak, magukat nem.Másik fő szempont az új piac és az olcsó munkaerő kihasználása a munkavállalók EU-szintű védelme nélkül - persze tudom, hogy ettől működik ez a világ, de akkor nem a demokrácia kiterjesztéséről kell szónokolni. Ja, még valamivel ráért foglalkozni az EU, az uborka görbületével, ilyen ügyben még döntést is hoztak, de kisebbségvédelemre nem érnek rá. Annyira nem, hogy mikor egy bizonyos bolgár kollégával az ő kisebbségi törökjeiről beszélgettem, csak hümmögött, hogy hát igen, ez egy csúnya megoldatlan probléma, nem kellene őket szívatni, mit tehetnek ők a 2-300 évvel ezelőttről. Az EU nem ad megoldást arra se, miért kell Áronnak meg Gyöngyinek csak románul vagy csak szlovákul tanulni a suliban akkor is, ha magyar többségű faluban/területen élnek. Szóval hiába létezik EU, nem mindenre ad megoldást se itt se Ukrajnában se másutt, főleg ha nem is hajlandó foglalkozni vele.
Szerintem jól megfogalmazta, hogy mit él át egy kinti magyar, aki csupán az anyanyelvét szeretné használni.
Semmivel sincs a hozzászólásában több indulat, mint a tieidben szokott. Már ne is haragudj, de pont te vagy itt az egyik olyan fórumozó, akinél általában kiborul a bili ás kb. trágárkodásra futja, meg anyázásra. Ezt kéne már levetkőznöd végre.