A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • Onikaan #3215
    Üdvözlet!

Díjazom azt az optimizmust, és határozottságot amivel az álláspontodat véded, és Isten látja lelkem, kívánom hogy neked legyen igazad. Hogy mondjuk 5 év múlva, az itt hőzöngőknek oda szúrhasd "na ugye én megmondtam"!

De..., mi van ha tévedsz? Hisz te sem látod a jövőt, nem vagy orákulum! Nincs benned egy cseppnyi félsz sem? Mi van ha az itt, vagy bárhol máshol elhangzottaknak, csak egy része igaz, akkor mit csináljunk?

Nem tartozom semmilyen oldalhoz. Atv-t, Hírtv-t, a nemzetközi csatornákat, origón, indexen, hvg-n át, a kuruc infóig elolvasok, meghallgatok mindenkit, és próbálom mind ezt megszűrni, képet alkotni a valóságról.
    Mert végső soron ez a lényeg nem? Hogy az adott, vagy a közeljövő cselekményeire lehetőleg még időben reagálni tudjunk!

Én még voltam katona, de tudtam mikor szerelek le, hol tanulok tovább, mivel akarok foglalkozni, és hol akarom leélni az életem. Most a gyerekeimre nézek, és nincs előttem egy viszonylag egységes jövőkép, sőt már azt sem látom hogy jövőre mi lesz! Folyamatos Eu-n belüli huzavonák, görög válság, orosz-ukrán konfliktus, közel keleti konfliktus, NATO készülődések/hadgyakorlatok, migráns helyzet. Ez mind itt történik, vagy legalább is közünk van hozzá, ráadásul ugyan azon időszakban! És ha a 20. század történelmét nézem, elenyésző azon esetek száma, amikor egy elmélyülő rossz gazdasági helyzetet, vagy országok, népek közti nézeteltérést, diplomáciai úton, békésen oldottak volna meg.

Szóval, én nem vagyok ennyire derűlátó, de még egyszer mondom, nagyon szeretném ha tévednék!