9874
A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • ManoNegra
    Van valahol valami adat, hogy évente milyen számban jöttek? Tudom hogy nem te vagy a topik statisztikusa, de ez így nem elég erős bizonyíték.
  • ManoNegra
    Elég szomorú, hogy ilyen véleményterror van.
  • Pluskast
    Még jó, hogy 2 napja döngették a mellüket és pofázták, hogy ők mindenkit átengednek, meg, hogy bírni fogják és a miniszterelnökük meg kijelentette nem érti, hogy mi miért nem engedjük tovább a migránsokat a németek felé. Lol.
  • Papichulo
    mondjuk Gyurcsány vagy említhetném szinte az összes sokszorosan leszerepelt de még mindig aktív baloldali politikust.

Ettol meg nem lesz szerintem kevesbe debil Szijjarto.

és ezért debil?

"Gyakorlatilag egyetlen kerdesre sem tud normalisan valaszolni, kizarolag a MO-on bevalt retorikat probalja eroltetni... sikertelenul. Mi volt peldaul azzal a kerdessel[...]"

Ránk hárítják az egészet.

Na, ez az orbani retorika. MO mindig csak aldozat, mindenki ellene van, pedig csak ok allnak az antikrisztus utjaban es amugy is ok sohasem lehetnek hibasak semmiben. Te is most mindenki masban keresed a hibat (CNN, baloldali, ripoerter, kulfoldi sajto, etc..), pedig ebben az interviewban Szijjarto igenis egy debil benyomasat keltette egy kulso, fuggetlen szemlelo szamara... Foleg az ilyen buta "tizmillios" beszolasaival.
    Utoljára szerkesztette: Papichulo, 2015.09.17. 19:33:58
  • Pluskast
    Igen ez egy abszolút hihető történet :) Egy zavargás kellős közepén mikor hullanak a kövek meg a botok a rendőrök felé, az a nő azért cipelte oda a másikat mert a kis csajnak iszonyatosan kellett pisilnie és csak azt akarta megkérdezni, hogy hol van itt a WC :) Na neeeeee :)))
    Utoljára szerkesztette: Pluskast, 2015.09.17. 19:30:12
  • kissssss
    nagyon helyes, végre a horvátok is a sarkukra álltak.
  • kissssss
    nem a töredéke volt, ez már így megy néhány éve csak eddig senki nem foglakozott ezzel... úgy volt vele mindenki hogy "nem a mi problémánk", a vállrángatás az már kúrvajól megy itt mindenkinek európában.

görögöknek így is megvolt/van a saját problémájuk az adósság kezeléssel + egy jó ideje már a menekültekkel is bajlódniuk kellet olaszo dettó, csak idő kérdése volt hogy a dél európai országok szépen sorban besokalljanak és a menekültválság áterjedjen a balkánra, minél jobban nőt a vérengzés és a háborúk borzalma a közel keleten annál több arab kezdet el menekülni, az isis pedig mestere a káosznak és gyilkolásnak.
  • Jeffjohnson
    Gyurcsány honnan? Hallgatod te, hogy az miket mond? Na ő tényleg debil. Szijjártó nem egy szimpatikus politikus, nem is értem mit keres abban a pozícióban de azért, a többihez hasonlítva messze nem az mint mondjuk Gyurcsány vagy említhetném szinte az összes sokszorosan leszerepelt de még mindig aktív baloldali politikust.

"Szerinted arra egy normalis valaszt adott?" és ezért debil?
    A köztünk és a menekültek között lévő országok azzal, hogy meggyorsítják illetve felénk irányítják a menekülteket mégis mit csinálnak?
    Ránk hárítják az egészet.
    CNN mást sem akart csinálni csak provokálni. Irányított szenzációhajhászás és lejáratás. Külföldi sajtó csak ezt csinálja, holott számos ország vezetett be szigorított határőrizetet és meglehetősen bevándorlásellenes politikája van. Az is érdekes, hogy vajon miért pont az a videó került be és miért ilyen hangnemben beszélt a nő? Arra kíváncsi sem volt, hogy hogyan gondolja Szijjártó a megoldást, nem is érdekelte.

Mert szerinted ez egy korrekt interjú vagy csak, ki tudja milyen indokkal de minket akarnak lejáratni? A legrosszabb, hogy a magyar baloldal ehhez asszisztál nagyon komolyan. Na ez a szégyen.
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.09.17. 19:16:06
  • ManoNegra
    Mégsem engedi tovább Horvátország a menekülteket

Eddig tartott Horvátország emberbaráti nekibuzdulása: Zágráb úgy döntött, mégsem engedi tovább Nyugat felé a menekülteket, lezárja előttük a határokat. A belügyminiszter ezt úgy magyarázza: „amikor azt közöltük, folyosót nyitnánk a menekülteknek, akkor egy Tovarniktól (szerb-horvát határtól) Zágrábig tartó folyosóra gondoltunk”.

Ehhehe Ez ám a mesteri kommunikáció!
  • BEAST #3240
    Valószínűleg én is a vízágyúzó, könnygázt eregető rendőrsorfalhoz mennék útbaigazítást kérni, miközben körülöttem mindenki más kövekkel hajígálja őket. Szerintem is ez történhetett. :)
    Utoljára szerkesztette: BEAST, 2015.09.17. 19:11:33
  • ManoNegra
    Raadasul az EU-nak mennyivel jobb ha a menekultek mas iranyt vesznek?

Amint láthatod az a jó nekik, ha ömlik az ember, mindegy honnan, mindegy kicsoda. Ezt propagálják most. Ráadásul Orbán már régóta mondja, hogy ebből nagy baj lesz, de ebből annyit szűrtek le, hogy idegenellenes, közös megoldásról persze szó van, ami kimerül a kvótában.
  • Papichulo
    Vagy csak odament esetleg megkerdezni valamit a rendortol, de valaszkeppen kapott egy adag OC-t. Ez is egy elkepzelheto magyarazat... talan meg jobb is, mint a mazochizmus ;)
  • Papichulo
    Akkor mégis milyen jelzőt mondanál Gyurcsányra?

Honnan kerult elo Gyurcsany? O is adott inteviewt a CNN-nek?

Pontosan mi az ezen az egy blődségen kívül

Gyakorlatilag egyetlen kerdesre sem tud normalisan valaszolni, kizarolag a MO-on bevalt retorikat probalja eroltetni... sikertelenul. Mi volt peldaul azzal a kerdessel, hogy "aren't you simply diverting the problem to a country like Croatia or elsewhere in Europe"? Szerinted arra egy normalis valaszt adott?
  • Pluskast
  • Jeffjohnson
    Ugyan nem a kedvencem nekem sem de debilnek nem nevezném. Akkor mégis milyen jelzőt mondanál Gyurcsányra?
    Pontosan mi az ezen az egy blődségen kívül, (ebben az interjúban) ami miatt debilnek nevezed?
  • Papichulo
    Mi is volt pontosan a problémád ezzel az interjúval? [...] Nem azt mondom, hogy nem volt benne kivetnivaló

Ha magad is tudod, akkor miert tolem kerdezed? :)
  • ReszegKoldus
    "érdekes mód három vagy néz évvel ez előtt egyikőtök sem jajveszékelt a menekülthullámmal kapcsolatban"

Igaz nem 3-4 éve, de itt az sg-n is volt (illetve van is) ilyesmiről topic.
  • Jeffjohnson
    Mi is volt pontosan a problémád ezzel az interjúval? Több 10 milliós bevándorláson kívül. Nem azt mondom, hogy nem volt benne kivetnivaló de a CNN is milyen videót mutatott, csak a rossz példát. Jó, hogy a menekültet felrúgó nőt nem vetették a szemére...
    Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2015.09.17. 18:34:06
  • ManoNegra
    pedig néhány évvel ez előtt is probléma volt ez az emberáradat

Közel nem volt ilyen népvándorlás, ennek a töredéke talán.
  • Papichulo
    Lattad a videot? Ertetted mirol beszelnek? Akkor tudod, hogy hulyeseget beszelt. A riporter ki is javitotta.

Amugy te meg mindig nem vagy tisztaban a szemelyeskedes szo jelentesevel, de segitek:
    "Az argumentum ad hominem (latinul „személy elleni érvelés”, „személyeskedés”), vagy röviden ad hominem, olyan érvelési hiba, amely a vitapartner személyét, tulajdonságait, vagy személyes érdekeit veszi célba, esetleg cselekedeteit, szavait használja fel vele szemben, gyakran elvonva a figyelmet arról, amit a másik fél állít." (forras)

En folyamatosan proballak ignoralni teged, de te mindig feleslegesen belemkotsz, raadasul off-topic modon es butan. Meg ha valami humorosat mondanal... de meg azt sem.
  • Onikaan #3229
    Jogos, kategorikusan, szemellenzősen kiállni egy teória (mert egyenlőre ez még az!) mellett, és aszerint ítélkezni, nem biztos hogy bölcs döntés, de elvetni és nem törődni vele, legalább akkora hiba. Láthatod hogy egy olyan kis országban is mint a mienk, mennyi sumákság lát napvilágot. Hát akkor egy gazdasági/katonai nagyhatalomtól is elképzelhető, hogy bizony szándékuk nem mindig tisztességes.

Nem tudjuk hogy az ovális irodában, a Downing street 10-ben, a Kremlben, vagy akár a FED egy zárt ülésén milyen döntéseket hoznak. Viszont elhihetjük, az esetek túlnyomó többségében, a döntések mögött gazdasági érdek áll. Egy ország, vagy pénzügyi csoport világban betöltött helyét/befolyását a gazdasági/pénzügyi ereje határozza meg, ez ugye érthető, mint ahogy az is, egyes országok nagyobb mozgástérrel bírnak mint mások. Ha érdekeik úgy kívánják, akár megtámadhatnak egy másik országot, vagy vissza foglalhatnak egy félszigetet, és még csak meg sem lepődünk rajta, míg más ezt nem teheti. Képzeld csak el, ha mondjuk Spanyolo. a Madridi robbantás után egymaga nekimegy Iraknak!

jelenleg én így látom:
    Az USA-t gazdasága/hadereje sokáig egyedülállóvá tette, a gond ott kezdődik hogy mostanra kezd egyre nyilvánvalóbbá válni, hogy ennek a túlnőtt gazdaságnak az alapjai vagy nem stabilak, vagy időközben egy olyan irányba vitték el, amivel hosszútávon nem fenntartható (ezt már ők maguk is elismerik). Tehát vagy új utakat keresnek, vagy hagyják bedőlni az egészet és kezdenek mindent előröl. Na ez az a rész amit nem mernek/akarnak bevállalni (...és ez részben érthető is!). Tetézi, hogy közben Kína is meghatározó tényezővé vált, és Oroszo. is kezd magához térni. Közben (a 2000-es évektől) a Közel Keleten, ill. észak Afrikába sem mindenki akar úgy fütyülni ahogy az USA-nak tetszik, ugye nem kell ecsetelni nekik mennyire fontos ez a térség.
    A fent említett hármashoz csatlakozott 3 tehetősebb európai ország, ill. maga az EU, a 2005-ben még csak érlelődő,de 2008-ba már nyilvánvaló problémáival, és a most kialakult európai helyzetnek Kínát leszámítva (bár ebben nem vagyok biztos) mindenki valamilyen módon részese!

Azt nem tudom eldönteni hogy, az elmúlt évtized eseményei milyen mértékben egymás velejárói, mennyire tudatos, vagy épp a véletlen műve, de egy biztos, ez egy elég komoly több résztvevős sakk játszma, ahol mindenki magának kapar!

Utoljára szerkesztette: Onikaan, 2015.09.17. 18:27:27
  • millerius
    "Eleg csak megnezni a Szijjarto interviewt a CNN-en. Az ember egy debil..."

Én se vagyok belé szerelmes, de ez magánügy. Viszont talán nem felcímkézni kellene valakit (ezt hívják személyeskedésnek, amit te állítólag utálsz!), hanem érvekkel bizonygatni, hogy hülyeségeket beszél! Így csak egy személyeskedő véleményt írtál már megint....
  • Papichulo
    És úgy döntöttél, hogy továbbgörgeted?

Ez a te asztalod :)

de a kerítés és határőrizet + a törvények szigorítása nélkül nem lehet rákényszeríteni az áradatot, hogy más irányt vegyenek

Hatarorizet kell, nem is ertem, hogy elotte mit csinaltak. Viszont ezekkel a sebteben hozott ossze-vissza torvenyekbol meg lehetnek bajok. Raadasul ki garantalja, hogy ezeket meg fogjak szuntetni a migracios krizis utan? Korabban sem volt tul konzekvens a magyar kormany torvenykezesi gyakorlata.

Raadasul az EU-nak mennyivel jobb ha a menekultek mas iranyt vesznek? Ennyi a magyar szolidaritas? Ott csak az EU tamogatasok kellenek? A kotelezettsegekrol meg hallani sem akarnak? Pont, mint a NATO-ban? Ez hosszabbtavon nagyon meg fogja bosszulni magat...

Nem láttam a cnn-es interjút, de annál sokkal rosszabb nem lehet, mint a német osztrák stb. államfő művel

Akkor tenyleg nem lattad... :)

Igazabol en nem is hasonlitam Szijjartot Merkelhez - mivel semmilyen szinten nem egy sulycsoportban vannak - de amugy sem mentseg egy politikusnak, hogy van nala rosszabb is. Attol meg o is csapnivalo... bar focizni biztosan jol tud :)

Lehet hogy jó a marketingjük, de ez egyben a politikai halálos ítéletük is.

Lehet, de ketlem. Azokban az orszagokban ugyanis nem az a kisiskolas szintu gyuloletpolitizalas zajlik, mint MO-on, ahol az embereket folyamatosan egy ujabb es ujabb bunbakkal szemben kell feltuzelni, aki miatt pillanatnyilag eppen nagyon rosszul megy az orszagnak es persze az embereknek - bar sohasem a poltikusoknak. Ott nem az ilyen egy bites dolgokon dolnek el a valasztasok...
  • kissssss
    "Ki nem merik mondani, hogy a hátuk közepére nem kívánják ezt a terhet, a választók meg még kevésbé."

na végre kezded te is kapiskálni a lényeget.... ideje volt már.
  • kissssss
    "démonizálva vagyunk azért mert lezártuk a határt, "

mert jobb másra fogni a hibákat mint beismerni az elmúlt 40 év multikultis szolidaritásos elhibázott barom politikát, akár hiszed akár nem(szerintem nem) de tőlünk nyugatabbra is ugyan úgy képesek a politikusok kétszínűsködni mint a sajátjaink, szerinted hogy nézne ki ha most egy német politikus nekiállna pofázni arról hogy milyen rosszak a bevándorlók miközben az elmúlt 10 évben azt agitálta a német választóinak hogy legyenek megértőek legyenek jótékonyak legyenek befogadóak az idegenekkel szemben, rögtön elvesztené a támogatóinak a nagy részét... jobb esetben, rosszabb esetben rá is menne az egész politikusi karrierje amire volt is példa nálunk... igaz más okok miatt(lásd:kurcsány)

szerinted mi történne zorbánal meg a fideszével ha most hirtelenjében megnyitnának minden határt és letelepítenének minden menekültet a magyar nagyvárosokba? mit szólnának hozzá a hazai választói és támogatói? na találgass....

"Szerinted ezek a dolgok pont véletlenül történnek így?"

nem egyáltalán nem véletlenül, tőlünk nyugatabbra is csak a saját érdekeiket nézik a franciák, németek, osztrákok, más oldja meg a problémát de "nekünk" ne legyen hozzá közünk.

érdekes mód három vagy néz évvel ez előtt egyikőtök sem jajveszékelt a menekülthullámmal kapcsolatban pedig néhány évvel ez előtt is probléma volt ez az emberáradat, szinte minden hónapra jutott egy hír a görög vagy dél olaszországi menekülttáborokról.... de tudom ez is előre el volt tervezve hogy majd a brüszeliek kéz dörzsölve jól tökönszúrják saját magukat ezzel a menekültkérdéssel.
  • ManoNegra
    Ezt kaptam en is valasznak, amikor felhoztam a konteot. Egy ujabb konteot

És úgy döntöttél, hogy továbbgörgeted?

A modszerekkel van a baj.

Aha, de jobbat azt nem tudsz. A plakátkampányt és a felesleges konzultációt én sem tartom jó ötletnek, de a kerítés és határőrizet + a törvények szigorítása nélkül nem lehet rákényszeríteni az áradatot, hogy más irányt vegyenek.

Meg a kommunikacioval

Nem láttam a cnn-es interjút, de annál sokkal rosszabb nem lehet, mint a német osztrák stb. államfő művel, hogy gyertek csak, nincs felső határ, welcome refugees, aztán amikor tényleg ott vannak, akkor meg kvótáról papolnak. Ki nem merik mondani, hogy a hátuk közepére nem kívánják ezt a terhet, a választók meg még kevésbé.

Lehet hogy jó a marketingjük, de ez egyben a politikai halálos ítéletük is.
  • Papichulo
    De..., mi van ha tévedsz? Hisz te sem látod a jövőt, nem vagy orákulum! Nincs benned egy cseppnyi félsz sem? Mi van ha az itt, vagy bárhol máshol elhangzottaknak, csak egy része igaz, akkor mit csináljunk?

De mi van ha nem tevedek? Rettegjek attol, hogy tenyleg valami globalis osszeeskuves van a dologban es valoban a Rotschildok vetettek szemet a pannon pumara? Hat tudod, mit?! Ezert en nem fogom felrakni az alufolia sisakot es hulyet csinalni magambol. Vannak itt valos problemak melyeket kezelni kell, de mindenfele bizonyitek nelkul ujra es ujra elkezdeni zsidozni, meg gonoszusazni... na, ez mar beteges.
  • Papichulo
    Ez mennyiben válasz a kérdésemre?

Ezt kaptam en is valasznak, amikor felhoztam a konteot. Egy ujabb konteot :)

Még csak azt se mondom, hogy ne fogadjunk be háborús övezetből embereket. De ne így, kontrollálatlan módon, hogy minden szabály nélkül átgázolnak rajtunk, és még csak azt sem tudjuk, hogy kik ezek.

Szerintem sem kene boldog-boldogtalan gazdasagi bevondorlot befoagni... Mindig is ezt mondtam.

Jelenleg pedig ez zajlik, és aki ennek véget akar vetni, azt közösítik ki.

A modszerekkel van a baj. Meg a kommunikacioval A jelenlegi magyar kormany egyik legnagyobb hibaja, hogy kizarolag demagog szinten es lekezelo stilusban tud kommunikalni, csont hulyenek nezve az embereket. Eleg csak megnezni a Szijjarto interviewt a CNN-en. Az ember egy debil... minek engednek oda egy ilyet az egesz orszagot lejaratni? Aztan meg varjak, hogy majd tapsoljanak a populista retorikahoz? Hat igy senki sem fog...
  • millerius
    "mivel a háború és üldözés elől menekülnek"

"Nahát, nem is tudtam, hogy Szerbiában háború van és üldözik ott őket. "

Miért, Macedóniában vagy Görögországban már lőnek, háború van, vagy a török menekült-táborokban üldözik muszlim testvéreiket?
  • millerius
    Milyen jó, hogy van szélsőjobb, ha másnak nem is, nagyon jó a szélsőbalnak, hogy van kire mutogatni/hivatkozni érvek helyett.
  • ManoNegra
    Ez mennyiben válasz a kérdésemre? Még csak azt se mondom, hogy ne fogadjunk be háborús övezetből embereket. De ne így, kontrollálatlan módon, hogy minden szabály nélkül átgázolnak rajtunk, és még csak azt sem tudjuk, hogy kik ezek.

Jelenleg pedig ez zajlik, és aki ennek véget akar vetni, azt közösítik ki.
  • millerius
    Őt az nem izgatja, nem Magyarországon él, csak a kerítéstől jó messziről mondja a felelőtlen szövegét.
  • ManoNegra
    Mit?
  • vfrtom1
    Ez igaz, de mind mögött MINDIG az usát és izraelt látni azért túlzás. Miért nem lehet egyszerüen látni a dolgokat és nem túlkombinálni? Amerika nagyon belenyúlt egy darázsfészekbe, mondjuk inkább beleszart a ventillátorba, és az egész a mi ( európa ) nyakába szakad. Nincs itt 300 éves tervezés, csak valaki nagyon benézte ezt az olaj dolgot. Izrael meg Eleve egy ellenséges területen létrehozott állam, persze , hogy mindenhol falat emel, meg katonákat tart, már rég teveszar lenne belölük különben.
    Utoljára szerkesztette: vfrtom1, 2015.09.17. 16:15:09
  • Onikaan #3215
    Üdvözlet!

Díjazom azt az optimizmust, és határozottságot amivel az álláspontodat véded, és Isten látja lelkem, kívánom hogy neked legyen igazad. Hogy mondjuk 5 év múlva, az itt hőzöngőknek oda szúrhasd "na ugye én megmondtam"!

De..., mi van ha tévedsz? Hisz te sem látod a jövőt, nem vagy orákulum! Nincs benned egy cseppnyi félsz sem? Mi van ha az itt, vagy bárhol máshol elhangzottaknak, csak egy része igaz, akkor mit csináljunk?

Nem tartozom semmilyen oldalhoz. Atv-t, Hírtv-t, a nemzetközi csatornákat, origón, indexen, hvg-n át, a kuruc infóig elolvasok, meghallgatok mindenkit, és próbálom mind ezt megszűrni, képet alkotni a valóságról.
    Mert végső soron ez a lényeg nem? Hogy az adott, vagy a közeljövő cselekményeire lehetőleg még időben reagálni tudjunk!

Én még voltam katona, de tudtam mikor szerelek le, hol tanulok tovább, mivel akarok foglalkozni, és hol akarom leélni az életem. Most a gyerekeimre nézek, és nincs előttem egy viszonylag egységes jövőkép, sőt már azt sem látom hogy jövőre mi lesz! Folyamatos Eu-n belüli huzavonák, görög válság, orosz-ukrán konfliktus, közel keleti konfliktus, NATO készülődések/hadgyakorlatok, migráns helyzet. Ez mind itt történik, vagy legalább is közünk van hozzá, ráadásul ugyan azon időszakban! És ha a 20. század történelmét nézem, elenyésző azon esetek száma, amikor egy elmélyülő rossz gazdasági helyzetet, vagy országok, népek közti nézeteltérést, diplomáciai úton, békésen oldottak volna meg.

Szóval, én nem vagyok ennyire derűlátó, de még egyszer mondom, nagyon szeretném ha tévednék!
  • Papichulo
    Akkor magyarázd már el " Papi " hogy miért ennyire inmpotens Európa vezetése ! Ha itt nincs semmi féle " konteo " !

Hanlon's razor.
  • vfrtom1
    Miért kell minden mögött hatalmas háttérhatalmakat vizionálni egyböl? Amúgy a felfogás nem azoknak nem megy akikre te gondolsz.
    És ne keverd ide a felmenöidet.
  • Tetsuo
    Felesleges magyarázatot kérned, mert csak mellébeszél. ;-) Én szóltam.
    Ha visszanézed, alább sem magyarázott el semmit, csak linkeli a mainstream bullshitet, meg a hivatalos propagandát, amiket önmagukkal igazol.
  • ReszegKoldus
    "mivel a háború és üldözés elől menekülnek"

Nahát, nem is tudtam, hogy Szerbiában háború van és üldözik ott őket.
  • Tetsuo
    Irán is - mára bizton állítható - lefeküdt a zsidóknak, amikor a gerinctelen Hasszán Róháni átvette a példás hazafi, Mahmud Áhmadinezsád helyét. A Közel-Keleten csak Bassár el-Aszád népe és a palesztinok maradtak (jelentősebbek), akik ellenállnak a démonikus, minden területre kiterjedő ideológiai nyomásnak.