A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
Pares #2767 60%? Szerintem rosszul számolhattál. A legutóbbi adatok szerint az év eleje óta regisztrált illegális határátlépők 81,3%-a férfi, ebből a 81,3%-ból több mint 66% 18-35 év közötti, 11% 35 évnél idősebb, ennél részletesebb infót sajnos nem találtam, de feltételezem, hogy a 81,3%-ból megmaradt 4,3% a 18 éven aluli fiú gyerekeket jelenti, a maradék 18,7%-ot pedig a nők és a lány gyerekek teszik ki. Vegyük akkor hogy a 100%-ból 23%-ot tesznek ki a nők és a 18 éven aluli gyerekek. Ez már magában is elég árulkodó. Ehhez az egyszerűség kedvéért számoljunk hozzá 23% családapát, akik ennél persze jóval kevesebben lehetnek, hiszen így a 23% nő és gyerek minden egyes tagjához hozzárendeltünk egy-egy családapát. Szóval még ezzel az erős túlzással is csak 46% a családok aránya. És persze az sem biztos, hogy minden gyereknek van apja vagy anyja, vagy hogy minden nőnek van gyereke, ezek is tovább csökkentik a családok arányát. Azzal is ízlés szerint lehet játszani, hogy a 18 évnél idősebb nem családapák közül mennyi lehet még családtag. De akár hogy is csűrjük-csavarjuk a számokat, a puszta adatok, a képek és az emberek beszámolói nem hazudnak, az ide érkezők döntő többsége egyedülálló fiatal férfi, és a családapákat sem lehet minden esetben kizárni a számításokból...
Az utolsó bekezdésedre meg nem vagyok kíváncsi.