A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
Papichulo #2728 Nem nem! Nem értelmezted rendesen
Jol ertelmeztem. Ezeknek a "birosagoknak" semmilyen hivatalos jogkore nincs es nem is kotelezo ervenyuek az iteleteik. Ezek tulajdonkeppen ajanlasokat fogalmaznak meg.
Európai jogrendszer pedig van, elég csak az egyes tagországokra kötelező érvényű EU-s szabályozást megnézni, vagy magát az EU-s szerződéseket
Ezeket mind kulon implementalnia es ratifikalnia kell az egyes orszagoknak. Raadasul te nem is ezekrol a szerzodesekrol beszeltel, hanem a jogrendszerek alapjairol: Az európai jogrendszer a római jogra és a napóleoni code civil-re és a code penal-ra épűl.. Ott pedig nincs egy egyseges "europai jogrendszer". Raadasul ez sem pontos, mivel hol van peldaul a common law? Summa summarum te se eroltesd a jogaszkodast.
Ami viszont lenyeges, hogy te azon lamentaltal, hogy mig az 500+ millios Europaban par ezer ember nem kotelezo jelleggel hasznalhatja a sharia egy kiherelet valtozatat, addig bezzeg kereszteny egyhazi birosagok nincsenek. Kicsit ugy hangzik, mintha visszasirnad az inkviziciot... Ezekutan ramutattam, hogy az europai jogrendszerekben a kereszteny ertekek joval fundamentalisabba kepviseltetik magukat, melyre peldakat is hoztam.
Majd pedig mar ott tartottal, hogy ja, hat ez termeszetes is, mivel itt keresztenyseg van. Vicces modon en is pont ezt irtam elotte. Igy vegul oda jutottunk, hogy en mar azt sem tudom, hogy ti mi mellett probalsz ervelni.
A vallásszabadság pedig nagyon helyes dolog, csak éppenséggel az nem történhet mások sérelmére és kárára
Es megint jossz a kiragadott peldaiddal. Ilyeneket persze en is tudok talalni: Sweden protest after three mosque fires in one week. Gondoltamt nyilvanvalo, hogy a vallasszabadsag nem tortenhet masok serelmere es karara. Minha en is pont ezt ideztem volna: "(amennyiben az mások személyiségi vagy egyéb jogait nem sérti)" Viszont te ennek ellenere igenis korlatozni akarod azt, mondva ne epuljon tobb mecset. Miert ne? Ez kinek a szemelyisegi (vagy egyeb) jogait serti?