A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
-
"Pontosan, meg a polgari esetekben sincs legal jurisdiction."
Nem nem! Nem értelmezted rendesen: But the informal councils have no legal powers and they cannot impose any penalties. A penaltis a büntető jogra értendő. A polgár jogban nincs büntetés, maximum kártérítés.
"Akkor mar te is maszatolsz, mivel olyan, hogy europai jogrendszer nincs......."
Nem, én nem maszatolok, hanem a száraz tényeket közlöm. Európai jogrendszer pedig van, elég csak az egyes tagországokra kötelező érvényű EU-s szabályozást megnézni, vagy magát az EU-s szerződéseket (római, nizzai stb. szerződés pl). Az országok jogrendszerei meg nagyjából ugyan azok. A német polgár jog jelentős részét átvette a magyar új PTK. A modern európai jogrendszerek pedig egytől egyig az általam említettekre épül. Nem tudom, hogy mi a végzettséged, de biztos, hogy nem jogász mert ezt egyetem első és másod évén megtanítják a diákoknak egyetemes illetve magyar állam és jogtörténeti előadásokon. Ami meg az alaptörvényt illeti. Milyen jogkövetkezménnyel járt ennek kimondása konkrétan? Nyújt e az egyház jogszolgáltatást polgári peres esetekben (vagy büntető jogi esetekben, vagy bármely más jogszolgáltatással összefüggő esetekben) az új magyar alkotmánynak köszönhetően? Van e beleszólása a keresztény vagy bármely más egyházaknak a jogalkotásba az új Alaptörvénynek köszönhetően? Mennyire befolyásolja ilyen értelemben a magyar keresztény emberek mindennapjait?
A keresztény értékek megjelenítése és azoknak követése pedig már elnézést de finoman szólva is furcsa megkérdőjelezés egy olyan kontinensen ahol eleve itt alakult ki és "fejlődött tovább". Kb olyan ez mintha azon lennél meglepődve vagy jobban mondva azt kifogásolnád, hogy az Arab- félszigeten miért a muzulmán hagyományokat és értékeket követik az ott élők és veszik azt alapul.
A vallásszabadság pedig nagyon helyes dolog, csak éppenséggel az nem történhet mások sérelmére és kárára lásd itt a videó elején. Vagy pl itt.