A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • DantesHUN
    Nem mondtam, hogy van rá joguk, azt se hogy helyes, azt se hogy egyetértek ezzel, csak azt hogy ez van.

A keresztény kulturkört én nem hoztam volna fel, mert épphogy a keresztény tanítás azt mondaná, hogy segíteni kell a szegényeken, és az elesetteken, ergo be kell őket fogadni. Megjegyzem, Ferenc pápa is ezt mondta.

Mellesleg a menekültektől eltekintve, én is azt gondolom, akár egy emberről van szó, akár egy országról, annyin kell segíteni, amennyin tudunk. Mi nem vagyunk gazdag ország, kevesebben tudunk segíteni. Nem vagyok gazdag ember, ezért nem tudok mindenkinek pénzt adni, de amikor lehetőségem van rá, szoktam. Kíváncsi lennék, innen hányan adakoztak már amúgy életükben? Na mindegy.
    Egész egyszerűen ezt parancsolja az emberség.

Én azt is megértem, mindenkit nem tud Európa befogadni, és nem lehet mindenkin segíteni, én se tudok minden szerencsételennek alamizsnát adni, de annyinak amennyinek lehet kéne.

De hát ismerem már a dörgést, és tudom, ezért a véleményemért, majd jól megkapom milyen mocsokszemétrohadték vagyok, hogy más embereken akár segítenék is...hát...ez van, vállalom. Ilyen mocsadék vagyok.