A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • ElNano
    Továbbra sem kaptam választ a lényegi kérdéseimre:

Miből gondolja bárki, hogy azokban a térségekben piaci áron el lehet adni bármit?

Ha el is adja, mi lesz a hátrahagyott családokkal, azok hol fognak élni? A szabad ég alatt? Ki védi meg őket a továbbiakban a veszélyes övezetekben? Ki tartja el őket?

Amennyiben az egész család útra kel, úgy az összeg többszörösével kell számolniuk, amit már biztosan nem fedez egy ingatlan eladása.

Kik a vevők, akik a veszélyes övezetekben hónapok lefogása alatt több tízezer ingatlant megvásárolnak?

Miért tennének ilyesmit? Ha mégis megteszik – ki tudja miért… - akkor mégsem olyan veszélyes övezetek ezek, hiszen ezek szerint bőven akadnak vásárlók (szintén tíz- és százezer számra), akik ott akarnak élni, hiszen ingatlanokat vásároltak. Ez önellentmondás.

Arra sem kaptam választ, hogy az egy főre jutó GDP-t nézve vajon miből gondolod, hogy valóban olyan anyagi lehetőségeik vannak ezeknek, mint amit itt próbálsz összehazudni. És arra sem, hogy a többségében mégis háborús övezetekből menekülők hogyan képesek piaci áron eladni a családjuk feje fölül az ingatlanokat. Háborús övezetben ki vesz ingatlant? Ha pedig nem háborús övezetből jönnek, akkor miért jönnek?

Az érintett országok egy főre jutó GDP-jét figyelembe véve bárki komolyan gondolja, hogy a hazai vagyoni viszonyok összehasonlítási alapot képezhetnek?

Kik és milyen célból vesznek a háborús övezetekben ingatlanokat piaci áron?

Amennyiben nem háborús övezetekből jönnek, úgy miért jönnek, hiszen az életük nincs közvetlen életveszélyben.

Hogy lehet az, hogy a betolakodók akkurátusan megsemmisítik a személyazonosításra alkalmas okmányaikat? Miért tesznek ilyet? Miért a zöldhatáron át jönnek be, miért nem a legális formát választják, jelesül a határátkelőhelyeket?

És ezek csak a konkrét folyamattal kapcsolatos kérdéseim, amik közül egyetlen egyre sem kaptam kielégítő, elfogadható, életszerű választ és nem nyúltam hozzá a távlati kérdésekhez, amik azt feszegetik, hogyan képzelhető el egy több milliós tömeg integrálása az európai társadalomba úgy, hogy az megőrizze saját vonásait, értékeit, vívmányait, szuverenitását… Miközben tudjuk, hogy eddig az összes migrációs kísérlet csúfos kudarcot vallott évtizedekre visszamenőleg… És azt sem kérdeztem meg, hogy ki vagy mi áll mindezek mögött.

Gondolom most sem fogok érdemi válaszokat kapni, inkább megy majd a gyenge ködösítés, amin egyébként minden értelmes ember átlát és észreveszi a szándékos félretájékoztatás és félrebeszélés bűnös cselekedetét…

Egy kicsivel kevesebb képet linkeltél, kevesebb szereplővel, de ne ess zavarba. A valóságot ha megfeszülsz sem tudod megmásítani, mindenki látja mi folyik itt, mindenki tudja, hogy felülreprezentáltak a fiatalabb férfiak, ezt ugyan tagadhatod de a tagadásod – ami hazugság – senkit nem tud megtéveszteni. Teljesen felesleges és szerencsére tökéletesen hatástalan, impotens ez a propaganda, az egészséges védekező reakció úgyis átlép ezeken a torzoktól származó torzításokon és a sárba tapossa. Várhatóan és remélhetőleg.
    Utoljára szerkesztette: ElNano, 2015.08.26. 11:44:06