A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • millerius
    Mint már írtam, nem rettegek, mert ITT és MOST nincs mitől, kérlek, hogy ne Te határozd meg az érzéseimet mert ez az én "felségterületem", és mert már kétszer is csúnyán mellélőttél. Viszont elég vén csont vagyok ahhoz, hogy lássam a folyamatok irányát. Negyven éve a menekülteknek még eszükbe nem jutott tüntetni, követelőzni, erőszakoskodni, örültek ha bejutottak Európába, és megpróbáltak itt megélni. Csak mivel nincs 100%-os emberi tevékenység, ebben se volt tökéletes a siker, és a baj ott kezdődik, hogy ezek az emberek másképp - vagy éppen sehogy se - dolgozzák fel a részbeni sikertelenségüket. Nem azokkal van baj, akik beilleszkedtek, hanem azokkal, akiknek nem sikerült. Eltérő kultúrájuk és neveltetésük miatt mások a következtetéseik mint egy európainak, és így teljesen mások a reakcióik is, az európai politikai vezetés pedig erre nincs felkészülve, nincs rá megoldásuk (ennél sokkal egyszerűbb, európai gyökerű problémákra sincs megoldásuk). Európa valódi vezetőinek, a nagy gazdasági vállalkozások tulajdonosainak kell a bevándorló tömeg az olcsó munkaerő miatt, és őket nem zavarja a többszörös beáramlás miatti sikertelenek tömege. Ezeknek egy része európától idegen gondolkodásmódja miatt viszont törvényszerűen radikalizálódik, Európa gazdasági-politikai elitjének a szintjén viszont ezek a problémák nem érik el az ingerküszöböt, így nem keresnek rá valódi megoldásokat. Arra bezzeg, mikor egy rossz pillanatában Kadhafi kikottyantotta, hogy ő fizette Sarkozy választási kampányát, azonnal volt reakció (állítólag ez nem európai probléma volt, különben Sarko örökre eltűnt volna a süllyesztőben!). Őezredességét egyből kiirtották a világból - jelzem sokkal előbb kellett volna - és mellékesen Líbiát visszabombázták a kőkorszakba, de azzal már nem foglalkoztak, mi lesz utána.
    Azért megkérdezném, hogy ezek a nagyrészt muszlim "menekülők" miért nem az Európánál is sokkal gazdagabb és szintén muszlim Szaúd Arábiába, Kuvaitba, Katarba akarnak menekülni?
    Az meg szép dolog, hogy szerinted a szélsőbalos terrorcsoportok már nyugdíjban vannak, de gyilkosokat szerintem nem nyugdíjba kell küldeni, hanem az áldozataik után. Ráadásul hol vannak ezen terrorcsoportok ideológusai (lásd Cohn-Bendit az EU-parlamentben) és hol vannak azok, akiket megöltek? Ők a járulékos veszteség??!!