Biztonságpolitika

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sir Quno Jedi
Felõlem nekimehetnek. Csak újabb bizonyíték lenne a zemberi ostobaságra.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Pluskast
Akkor mondom úgy, hogy nem kell rémeket látni. Nem fognak az ukránok nekimenni az oroszoknak.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Sir Quno Jedi
Há én mér pánikolnél? Messze vannak.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Pluskast
Szerintem feleslegesen pánikolsz. Ha az "illegitim vezetõk" komoly balhét akarnának már rég megtehették volna. Simán ágyúzhatnák a szeparatista városokat vagy lõhetnének mindenkit akit csak meglátnak, de nem teszik. Pont azért mert nem akarnak háborút az oroszokkal. A ruszkik csak egy komolyabb indokra várnak de eddig nem volt olyan ami miatt megindultak volna. Ezután sem lesz. Helyi lázongások vannak, sajnos meghalt pár száz ember de nem lesz szíriai szintû polgárháború és ahogy a dolgok kinéznek nem lesz grúziai jellegû orosz - ukrán háború sem.

Sir Quno Jedi
Minket nem bántanak, mink haverok vagyunk, még atomot is telepíthetnek hozzánk látod-e. :D Reméljük a politikustezstvíreink sem kezdenek el acsarogni rájuk. Nem szeretnék szekond 56-ot.

benõmenõ
Basszus :S
Reméljük NY-Ukrajnánál megállnak, mielõtt még nekünk is meleg lenne a helyzet. Bár egy uniós NATO tagnak már csak nem megy neki Putyin.
Sir Quno Jedi
Na gyerekek, máris van sorkötelezettség Ukrajnában és hívják be még a magyarokat is, mindenkit. Kemény. Aki eddig nem húzta el onnan a belét, az most már talán felébred és lelép. Unokanagybátyámék is otthagytak jugóknál mindent, de MINDENT, házat, birtokot, melót, csakhogy ki tudják menteni a lányaikat és a családot. Konkrétan már nyíltan megfenyegették õket, hogy megerõszakolják a lányaikat stb. És az csak a kezdet volt. Van amikor nem lehet habozni, menni kell, mind1 hova, csak onnan el. Akár egy szál ruhában menekülve. Ilyen szar helyen mégis ki a tököm akar élni (még ha 1x béke is lesz majd és az mire garancia)?! Pont mint a balkán, ezek mindig ölik egymást, már évszázadok óta (vagy régebben).

Én pl. tökre nem komáznám, ha az idióta illegitim vezetõk nekihajtanának az orosz tankhadoszlopoknak egy szál gyalogsági ásóval, mert "sorkatona lettem". Tiszta Sztálingrád vaze.

Én csak ezt nem értem, miért nem lehet leállítani az agyhalott vezetõiket? Fax akar háborúzni a ruszkikkal?! Az oroszokat maximum virággal lehet várni, hogy "nahát, csakhogy végre"! Különben szétrúgják a seggedet, de még az ükunokád seggét is. Ezek nem tanulnak semmibõl. Semmibõl... (igaz mi sem)

A CIA meg a MOSZAD kavarja ukrjnába a fekáliát rendesen ! Az a baj az amcsikkal és ciónbérenc vezetõikkel hogy világuralmi törekvéseikben gátlástalanok legszivesebben már a Moszkvai közlekedési jelzõlámpákat is õk irányitanák de nemcsak Moszkvában Pekingben is . Szerintem a zsidó bankárok és politikai vezetõk csak akkor nyugodnak meg ha minden és mindenki a kezükben lesz nem nagyon szeretik ha a gépezetük fogaskerekeibe homokszemek kerülnek . Az ö programjuk az a világon hogy mindenkit a magunk oldalára állitani és alárendelni aki meg nem áll át " az erõ sötét oldalára " azt meg elpusztitani . De szerintem a terveikkel ugy fognak járni mint a Star Wars-ban Palpatine császár az általa felépitett Galaktikus Birodalommal darabokra veti majd a belsõ feszültség , és a parncsvégrehajtó nemzetközi zsidóságot nem lokálisan fogják majd utálni hanem globálisan .
Érik egy új "jugó háború" a szomszédban, attól tartok...

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

Sir Quno Jedi
Lépni kellett. Ha bambán végignézi ahogy az EU elkanalazza elõle a sajtot, az USA meg közben torkonszarja, akkor rábaszott volna. teljesen jól csinálják a saját szemszögükbõl nézve. Márpedig csak az számít, hiszen egy vezetõ a SAJÁT országára és népre esküdött fel, azok érdekeit kell szolgálja (nem másokét, nem). És az orosz népnek egyelõre ez tetszik szemlátomást. Aztán hogy ez kinek rossz hosszú és rövid távon, az már másik történet.

Aztán hogy háború lesz-e ebbõl, avagy senem, azt majd meglátjuk. Itt csakis gazdasági érdekek vannak, szal. valódi full scale összecsapás senkinek sem érné meg. Majd valaki kihátrál idõben, ez olyan, mint a beszaratós játék. Mennek egymásfelé padlógázzal, de végül valaki kitér (vagy se és minmeghalunk :D).

Amit nem értek, hogy honnan veszik ezek a szerencsétlenek, hogy bármiféle reális esélyük van az orosz gõzhenger ellen. A lakosságnak lehetne több esze és megszabadulhatna az agresszor vezetõktõl, akik szó szerint életveszélybe sorodják õket és gyermekeiket. A béke(sség) a legfontosabb, minden más csak szar a népnek. Szal. a helyükben én szépen a megegyezésre törekednék, higgadtan és kulúráltan. Máshogy nem lehet, ha az ellenfél túl nagy falat (100x). Csak udvariasan kérni és egyezkedni, ez a maximum, amit el lehet érni, ha nem akarjuk vérbe fagyva bámulni a hozzátartozóinkat.

Rambonak sem lett jó vége vazeg... :D

Általában minden történelmi párhuzam sántít valahol, ez is. 1956-ban a forradalom nem egy demokratikusan megválasztott vezetést kergetett el, Janukovics viszont törvényesen megválasztott elnök volt. Az USA és más nyugati országok érintettsége a "forradalomban" meg bizonyított, az oroszok nyilvánosságra hoztak lehallgatott telefonbeszélgetéseket, ahol a leendõ ukrán vezetés összeállításáról társalognak. De nem is nagyon titkolták, nyíltan csinálták, odautaztak, sütit osztogattak a tüntetõknek, félfasisztákkal is kiálltak a kamerák elé, ezzel bátorítva õket. Szóval, az USA szépen odaszart az oroszok szájába teljesen nyíltan, erre jött válaszul az ami jött. Ez egyszerû nagyhatalmi játszma befolyási övezetekért, ahol persze adott esetben ugyanúgy feláldozzák majd az ukránokat, ahogy minket 1956-ban, ha az alternatíva a harmadik világháború lesz. Az amerikai politika sosem adta fel végleg az oroszok további visszaszorítását, végsõ soron Oroszország felbomlasztását, mint stratégiai célt. Nekik nem tetszik a "putyinizmus" mint alternatíva a nyugati ideológiával szemben (errõl szólt a kampány Oroszo. ellen már az ukrán balhé elõtt a szocsi olimpia idején a "melegjogok" ürügyén stb.), nem szívesen tûrnek el autonóm vezetõket sehol, akik a saját szemétdombjukon kiskakasok próbálnak lenni, és az amerikai központú globáltõkének korlátokat állítanak. Legyen a nevük Vlagyimir Putyin, Hugo Chavez, Recep Tayyip Erdogan vagy éppen OV ;)
Persze nem mindegy milyen súlyú az illetõ ellenfél, Kínával nem mernek nyíltan kezdeni, a túl jelentéktelen figurákra meg nem pazarolnak túl sok erõforrást, ha meg valamelyik "diktátor" (értsd a sorba beállni nem akaró, de megválasztott vezetõ) túl erõs támogatást élvez, akkor inkább feladják, ma már nem rohannak le országokat ilyesmiért, bár régen Latin-Amerikában volt erre is példa párszor, inkább folytatják a bomlasztó hadviselést és a gazdasági eszközöket. A CIA által szervezett vagy segített puccsoknak is elég hosszú a sora, 1953-ban Irán, késõbb Indonézia, Chile stb.
Persze mindez nem jelenti azt, hogy az oroszok a jófiúk, nem azok, bár a Krím esetében teljesen érthetõ amit csináltak. Ha nekünk lehetõségünk lenne erõvel visszavenni egy magyar többségû területet, ahol a lakosság többsége mellettünk áll, akkor szerinted nem szabadna megtennünk? Kelet-Ukrajna már neccesebb dolog persze, ott egyáltalán nem egyértelmû hogy a többség oroszpárti lenne, sõt. Putyin stratégiai hibát követett el szerintem is, egyszerûen ki kellett volna várnia, amíg a nyugatpárti ukrán kormány elbukik ismét, ahogy a narancsos forradalom után is elbukott végül. De úgy látszik, megijedt az EU-társulási szerzõdés miatt.
Sir Quno Jedi
Valaki itt nagyon belelovalta magát. :D Gondolom vagy fizetik, vagy nem komplett szegény (mást nem tudok elképzelni, esetleg hogy családjával érintett a helyzetben, de ez nem valószínû). :DDD

És hogy fojtassam a logikátokat

Nem, ez a te logikád, nem a "miénk", de már amúgy is mondtam, hogy rossz hasonlat.

Ez legalább annyira bizonyított, mint hogy az illegitim kormányt a CIA irányítja, õk adják az ukázt. Ez mennyire legális, hogy idegen érdekeknek szolgálják ki az országot? Pont annyira, mint a Kelet-Ukrán felkelõké.

Törvényes. Aham. A TV elnök is törvényesen mondott le. Két pofon után...

És hogy fojtassam a logikátokat, gondolom akkor TI 1956-ban a szovjeteknek adtatok volna igazat.
Elvégre a forradalmárok puccsisták voltak, és a szovjet hadsereg csak a saját érdekeit jött biztosítani a lázadókkal szemben, akik a törvényes hatalom ellen lázadtak fel! Ugyanis a Nagy Imre kormányt se választotta meg a magyar nép 56-ban.

Ugyanaz a helyzet: orosz érdekszférában, az orosz barát vezetést leváltják, erre jönnek az oroszok.

Persze majd jön a duma, hogy ez nem ugyanaz a helyzet, nem ...lófaszt! Gratulálok nektek, csak épp lazán köpitek szembe 56 hõseit...de semmi baj.

De tényleg, tehát azzal semmi probléma nincs, ha van egy szuverén ország, Ukrajna, aminek a keleti felében Moszkvából irányított orosz irreguláris fegyveresek szállják meg, szembe szállnak a helyi TÖRVÉNYES hatalommal, majd mindezek után Moszkva nyílt háborúval fenyeget, mert Ukrajna nem akarja hagyni, hogy irregrális orosz csapatok vegyék át az irányítást a keleti országrészben.

Azért ilyen szinten benyalni az oroszoknak srácok...nem semmi.

Nem illegitim. Ezt csak te mondod. Törvényes kormány, amint az ukrán parlament választott meg, az ukrán alkotmánynak megfelelõen, ami egyébként is ideglenes. Szóval :

NE HAZUDJ ILYEN ORDAS NAGY BAROMSÁGOKAT!

De persze, hogy nincs gond azzal ,ha egy ország elvesz csak úgy területeket egy másiktól. Semmi probléma. Ha jövõre Magyarországra jönnének orosz csapatok, az érdekeik védelmében, akkor annak is ugyanígy tapsikolnál remélem.

<#eljen>

www.smart-bus.hu

Én meg azon csodálkozom, hogy nem tiltakoztok a senki által meg nem választott, illegitim puccsista kormányfõ ellen, aki a hadsereget veti be a békés lázadók ellen. Janukovicsot ettõl óva intették a "demokratikus" hatalmak vezetõi...

&#8222;Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

krim óta nem vett el semmi ujj területet, tomika csak provokálni akar.

Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,

Miert elvette? Valamirol lemaradtam?

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Nagyon nagyon furcsállom, hogy akik itt védték a békés oroszokat, valahogy nagyon csendben vannak. Na mivan? Hova lettetek? Most nem tudjátok megmagyarázni, hogy miért jogos, Oroszországnak Ukrajna egy újabb részét elvenni?

Narxis

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis

Narxis

A Baltikumba nem hinném hogy mennek...egyelõre...

Ez is érdekes: Janukovics rövidesen háborút indít?

Pluskast

Ez a könyv 1993-as választásra készült, a pártja választási programját vázolja fel, és vannak benne elborult dolgok. A Krím Oroszországhoz csatolását mondjuk 1995-re jósolta, de azt még csak nem is feltételes módban!

Pluskast
Az egész elképzelés abszurd. Ha ezzel azt hiszi, hogy bármelyik érintett országot esetleg a mostani orosz akciók mellé tudja állítani akkor nagyot téved. Ma nem 1939-et írunk. Azóta kissé megváltozott a világ.

Ettõl aligha.

Pont a könyvét olvasom. Addig nem is volt baj vele, amíg Oroszország történelmérõl vagy a saját életérõl írt, de amikor elkezdte felvázolni hogy milyen jövõképet képzel el a térségnek, akkor azért látszott hogy álomvilágban él. :-)

Pluskast

Krim 1954ig oroszorszag resze volt..... Meddig volt magyarorszag barmely terulete ciganyorszag resze ? :)

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Sir Quno Jedi
Semmi, összeterelnénk õket valami kevésbé frekventált helyre és azt átadnánk a románoknak, örüljenek már õk is a rokonságnak! :D

Kárpátaljai kormányzó: fékezze meg Kijev a Jobboldali Szektort!

Valerij Luncsenko levélben fordult az ukrán elnökhöz és a kormányfõhöz, hogy fékezzék meg a Jobboldali Szektort. A szélsõséges párt tagjai csütörtökön az utcán kényszerítették ki a megye helyettes ügyészének munkakörébõl történõ felfüggesztését.

Mi lenne akkor, ha a jovoben magyarországon a cigányok, ...stb. <hungarikum> autonómiát kovetelnének vagy el akarnának szakadni onáló teruletként mint a krímiek, pusztán azért mert anyian vannak és nem asszimilálódtak???
<#worship>
A TVben hallottam, igaz csak egyszer, hogy atomhamuvá változtatják az USAt, ha beavatkozik a krímbe !!!
<#banplz>
Narxis

Narxis

Narxis
Nem.

Elég borzasztó ez a "tolmácsolás", inkább így:

"Oroszország, Ukrajna és Belarusz történelme közös. Krím a mi erõdünk. 350 ezer ukrán, 1,5 millió orosz és 300 ezer krími tatár él a Krímben. És olyan népek is, akik nem asszimilálódtak, hanem a terület sokszínûségét adják. A krími tatárok és az ukránok többsége is Oroszországhoz húz a Krímben. A krími tatárok sérelmeirõl és deportálásáról. Másokat is ért megbocsájthatatlan igazságtalanság a történelemben, de ezután biztosítva lesznek jogaik. Krím ezentúl háromnyelvû lesz, orosz, ukrán, krími tatár.
1954-ben az Ukrán Tagköztársasághoz csatolták az Orosz Tagköztársaságtól Krímet, a Szovjetunión belõl. Ez Hruscsov kezdeményezése volt. A történészek dolga, hogy eldöntsék, ez miért történt. Mindenesetre tényi, hogy ez az akkori joggal is ellentétesen zajlott. A Szovjetunió szétesését nem tudta pótolni a Független Államok Közössége. A széteséssel Oroszországot kirabolták. Egy országban aludtunk el, de másnap egy másikban ébredtünk. Lenyeltük a sérelmeket, hiszen nem tudtuk megvédeni az érdekeinket egy szétesõ birodalom romjain. De ezzel az orosz nép sosem békült meg. Krím orosz terület, Szevasztopol orosz város. Ezt mindannyian éreztük. Ukrajna az oroszok testvére – és az is marad. Ukrajnán élõsködtek a vezetõ politikusai, akik egyáltalán nem érdeklõdtek aziránt, hogyan is él a nép. Az ukrajnaiak elhagyták az országukat, mert ott nem látnak jövõképet. Oroszországban 3 millióan dolgoztak legálisan, akik 20 milliárd dollárt kerestek. Megértem mindazokat, akik a korrupció és a kevéssé hatékony állam érdekében békésen kivonultak a Majdanra. Igazuk volt. Ez azonban nem vonatkozik az erõszakos akciókra, amelynek végén jött a nacionalista, oroszgyûlölõ, antiszemita fegyveresek puccsa. Ha kételkednek, tudok mutatni bizonyítékot is: Az új, úgynevezett vezetés elsõ lépése a nyelvtörvény érvénytelenítése volt. Bár Turcsinov leállította a törvény aktiválását, de Sztyepan Bandera utódai késõbb végigvinnék a nemzetiségeket sértõ tervet. Ez a krími tatárokat, románokat és magyarokat éppúgy érintené, mint az oroszokat. Nem lehetett nem lépni a kérésre, árulás lett volna, ha nem segítünk. Fontos, hogy elõször a világtörténelemben tényleg a nép mondott véleményt. Azt mondják a nyugatiak, hogy megsértettük a nemzetközi jogot. Hát ez remek. Már az is valami, hogy elismerik, hogy van nemzetközi jog. Ezt köszönjük. Nem kellett bevonulnunk Krímbe. Ott voltunk. ha a Nyugat megtehette Koszovó egyoldalú elismerését, akkor a Krím is elszakadhat. 2010-ben az ENSZ is elismerte, hogy nincs akadálya a függetlenség egyoldalú kikiáltásának, ez nem következik az ENSZ BT gyakorlatából. Márpedig, ha ez így van, akkor nem lehet arra hivatkozni, hogy azért nem érvényes egy népszavazás, mert az adott anyaország alkotmányával ellenes. Ilyen alapon soha, egyetlen terület sem nyerhetne függetlenséget, mert nincs az a vezetõ, aki hagyná, hogy elszakítsanak a területébõl egy darabot. Telekiabálták ezzel az érvvel a világot, most pedig tiltakoznak. Amit lehet a koszovói albánoknak, azt nem lehet a krími oroszoknak? Jogi érv, hogy Koszovóban sokan haltak meg? Ez nem is kettõs mérce, hanem egyszerû primitív cinizmus. Tehát sokaknak meg kell halniuk? Hála Istennek, hogy ez nem történt meg. Megköszönöm a 22 ezer krími ukrán katonának azt, hogy a Krímben nem hallgattak Ukrajna utasítására. A gyakorlat megmutatta, hogy a Nyugat csak az erõben hisz, nem a jogban. Ha kell, ignorálják az ENSZ BT-t és az ENSZ-t. Így volt 1999-ben Szerbiával szemben is, amit hihetetlen, de a huszadik században lebombáztak. Volt talán ENSZ BT határozat errõl? Nem. És Líbiában ugyanez történt. Valóban jogos volt a népek felháborodása Ukrajnában 2004-ben vagy Észak-Afrikában. De a demokrácia helyett csak káosz jött el ezekre a térségekre, mert a Nyugat cinikusan kezelte az eseményeket. Szankciókkal fenyegetnek, de ma is korlátozva kereskedhetünk. COCOM-lista ugyan nincs, de a gyakorlatban ma is sok olyan technológia létezik, amit Oroszország nem vásárolhat meg. Az velünk a baj, hogy nevükön nevezzük a dolgokat, van saját álláspontunk, és megvédjük azt. Nem úgy látjuk a világot, ahogy Amerika. De mindennek van határa. Átlépték ezt a határt, álnokul és amatõr módon viselkedtek. Ideje véget vetni a hidegháborús retorikának. Oroszországnak vannak nemzeti érdekei, amikkel számolni kell, és tisztelni. Ukrajna szétesését nem Oroszország provokálja. Nem akarjuk Ukrajna szétesését, nem akarjuk a déli és a keleti részek elszakítását. Ami a Krímmel kapcsolatos: Volt és marad is orosz, ukrán, krími tatár. De sosem lesz Banderáé. Ukrajnához és Oroszországhoz szólok: ha nem fogunk össze, mindannyian elveszíthetjük a Krímet. Nem a NATO ellen vagyunk, csak az ellen, hogy a saját kertünk alatt igazgassunk. El nem tudom képzelni, hogy mi vendégségbe menjünk a NATO katonáihoz a Krímbe. Nagyszerû gyerekek vannak a NATO-ban, de inkább õk jöjjenek hozzánk vendégségbe a Krímbe, és ne mi. Ha nem döntöttek volna vasárnap a krímiek úgy, ahogy döntöttek, akkor hamarosan NATO-erõk jelentek volna meg a Krímben.
Köszönet a döntésért a krímieknek.”

Putyin 2014. március 18.

lesz az: CCCP junior
Ejnye,hát hogy lesz ebbõl Pánszláv Únió? <#hehe>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

PSG 1
Jo kis irasok.. <#eljen>

\"one shot one kill..\"

PSG 1
Koszovo elszakadasa miatt is ennyire aggodtal..? :D

\"one shot one kill..\"

PSG 1
Hat az mar sosem fog kiderulni, h Putyin milyen katasztrofat elozott meg a huszarlepessel..Konnyen lehet, h ha a sziriai-modell ervenyesult volna a krimben(orosz tavolsagtartas, nyugat altal tamogatott csoportok helyi hatalom megszerzesere iranyulo lepesei miutan a krimiek szakadarkodnak) tobb 100-as halott es 1000es sebesult szam..Ezt mar sosem tudjuk meg, de ha pl. koszovoban ido elott beavatkoznak, nem lett volna humanitarius katasztrofa..Ha Putyin avatkozik be ido elott, akkor agresszor..Igy megy ez Atlantistaeknal

\"one shot one kill..\"