Biztonságpolitika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Reméljük NY-Ukrajnánál megállnak, mielõtt még nekünk is meleg lenne a helyzet. Bár egy uniós NATO tagnak már csak nem megy neki Putyin.
Én pl. tökre nem komáznám, ha az idióta illegitim vezetõk nekihajtanának az orosz tankhadoszlopoknak egy szál gyalogsági ásóval, mert "sorkatona lettem". Tiszta Sztálingrád vaze.
Én csak ezt nem értem, miért nem lehet leállítani az agyhalott vezetõiket? Fax akar háborúzni a ruszkikkal?! Az oroszokat maximum virággal lehet várni, hogy "nahát, csakhogy végre"! Különben szétrúgják a seggedet, de még az ükunokád seggét is. Ezek nem tanulnak semmibõl. Semmibõl... (igaz mi sem)
„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"
Aztán hogy háború lesz-e ebbõl, avagy senem, azt majd meglátjuk. Itt csakis gazdasági érdekek vannak, szal. valódi full scale összecsapás senkinek sem érné meg. Majd valaki kihátrál idõben, ez olyan, mint a beszaratós játék. Mennek egymásfelé padlógázzal, de végül valaki kitér (vagy se és minmeghalunk :D).
Amit nem értek, hogy honnan veszik ezek a szerencsétlenek, hogy bármiféle reális esélyük van az orosz gõzhenger ellen. A lakosságnak lehetne több esze és megszabadulhatna az agresszor vezetõktõl, akik szó szerint életveszélybe sorodják õket és gyermekeiket. A béke(sség) a legfontosabb, minden más csak szar a népnek. Szal. a helyükben én szépen a megegyezésre törekednék, higgadtan és kulúráltan. Máshogy nem lehet, ha az ellenfél túl nagy falat (100x). Csak udvariasan kérni és egyezkedni, ez a maximum, amit el lehet érni, ha nem akarjuk vérbe fagyva bámulni a hozzátartozóinkat.
Rambonak sem lett jó vége vazeg... :D
Persze nem mindegy milyen súlyú az illetõ ellenfél, Kínával nem mernek nyíltan kezdeni, a túl jelentéktelen figurákra meg nem pazarolnak túl sok erõforrást, ha meg valamelyik "diktátor" (értsd a sorba beállni nem akaró, de megválasztott vezetõ) túl erõs támogatást élvez, akkor inkább feladják, ma már nem rohannak le országokat ilyesmiért, bár régen Latin-Amerikában volt erre is példa párszor, inkább folytatják a bomlasztó hadviselést és a gazdasági eszközöket. A CIA által szervezett vagy segített puccsoknak is elég hosszú a sora, 1953-ban Irán, késõbb Indonézia, Chile stb.
Persze mindez nem jelenti azt, hogy az oroszok a jófiúk, nem azok, bár a Krím esetében teljesen érthetõ amit csináltak. Ha nekünk lehetõségünk lenne erõvel visszavenni egy magyar többségû területet, ahol a lakosság többsége mellettünk áll, akkor szerinted nem szabadna megtennünk? Kelet-Ukrajna már neccesebb dolog persze, ott egyáltalán nem egyértelmû hogy a többség oroszpárti lenne, sõt. Putyin stratégiai hibát követett el szerintem is, egyszerûen ki kellett volna várnia, amíg a nyugatpárti ukrán kormány elbukik ismét, ahogy a narancsos forradalom után is elbukott végül. De úgy látszik, megijedt az EU-társulási szerzõdés miatt.
Nem, ez a te logikád, nem a "miénk", de már amúgy is mondtam, hogy rossz hasonlat.
Elvégre a forradalmárok puccsisták voltak, és a szovjet hadsereg csak a saját érdekeit jött biztosítani a lázadókkal szemben, akik a törvényes hatalom ellen lázadtak fel! Ugyanis a Nagy Imre kormányt se választotta meg a magyar nép 56-ban.
Ugyanaz a helyzet: orosz érdekszférában, az orosz barát vezetést leváltják, erre jönnek az oroszok.
Persze majd jön a duma, hogy ez nem ugyanaz a helyzet, nem ...lófaszt! Gratulálok nektek, csak épp lazán köpitek szembe 56 hõseit...de semmi baj.
Azért ilyen szinten benyalni az oroszoknak srácok...nem semmi.
NE HAZUDJ ILYEN ORDAS NAGY BAROMSÁGOKAT!
De persze, hogy nincs gond azzal ,ha egy ország elvesz csak úgy területeket egy másiktól. Semmi probléma. Ha jövõre Magyarországra jönnének orosz csapatok, az érdekeik védelmében, akkor annak is ugyanígy tapsikolnál remélem.
www.smart-bus.hu
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Ez is érdekes: Janukovics rövidesen háborút indít?
Pont a könyvét olvasom. Addig nem is volt baj vele, amíg Oroszország történelmérõl vagy a saját életérõl írt, de amikor elkezdte felvázolni hogy milyen jövõképet képzel el a térségnek, akkor azért látszott hogy álomvilágban él. :-)
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
Valerij Luncsenko levélben fordult az ukrán elnökhöz és a kormányfõhöz, hogy fékezzék meg a Jobboldali Szektort. A szélsõséges párt tagjai csütörtökön az utcán kényszerítették ki a megye helyettes ügyészének munkakörébõl történõ felfüggesztését.
<#worship>#worship>
<#banplz>#banplz>
1954-ben az Ukrán Tagköztársasághoz csatolták az Orosz Tagköztársaságtól Krímet, a Szovjetunión belõl. Ez Hruscsov kezdeményezése volt. A történészek dolga, hogy eldöntsék, ez miért történt. Mindenesetre tényi, hogy ez az akkori joggal is ellentétesen zajlott. A Szovjetunió szétesését nem tudta pótolni a Független Államok Közössége. A széteséssel Oroszországot kirabolták. Egy országban aludtunk el, de másnap egy másikban ébredtünk. Lenyeltük a sérelmeket, hiszen nem tudtuk megvédeni az érdekeinket egy szétesõ birodalom romjain. De ezzel az orosz nép sosem békült meg. Krím orosz terület, Szevasztopol orosz város. Ezt mindannyian éreztük. Ukrajna az oroszok testvére – és az is marad. Ukrajnán élõsködtek a vezetõ politikusai, akik egyáltalán nem érdeklõdtek aziránt, hogyan is él a nép. Az ukrajnaiak elhagyták az országukat, mert ott nem látnak jövõképet. Oroszországban 3 millióan dolgoztak legálisan, akik 20 milliárd dollárt kerestek. Megértem mindazokat, akik a korrupció és a kevéssé hatékony állam érdekében békésen kivonultak a Majdanra. Igazuk volt. Ez azonban nem vonatkozik az erõszakos akciókra, amelynek végén jött a nacionalista, oroszgyûlölõ, antiszemita fegyveresek puccsa. Ha kételkednek, tudok mutatni bizonyítékot is: Az új, úgynevezett vezetés elsõ lépése a nyelvtörvény érvénytelenítése volt. Bár Turcsinov leállította a törvény aktiválását, de Sztyepan Bandera utódai késõbb végigvinnék a nemzetiségeket sértõ tervet. Ez a krími tatárokat, románokat és magyarokat éppúgy érintené, mint az oroszokat. Nem lehetett nem lépni a kérésre, árulás lett volna, ha nem segítünk. Fontos, hogy elõször a világtörténelemben tényleg a nép mondott véleményt. Azt mondják a nyugatiak, hogy megsértettük a nemzetközi jogot. Hát ez remek. Már az is valami, hogy elismerik, hogy van nemzetközi jog. Ezt köszönjük. Nem kellett bevonulnunk Krímbe. Ott voltunk. ha a Nyugat megtehette Koszovó egyoldalú elismerését, akkor a Krím is elszakadhat. 2010-ben az ENSZ is elismerte, hogy nincs akadálya a függetlenség egyoldalú kikiáltásának, ez nem következik az ENSZ BT gyakorlatából. Márpedig, ha ez így van, akkor nem lehet arra hivatkozni, hogy azért nem érvényes egy népszavazás, mert az adott anyaország alkotmányával ellenes. Ilyen alapon soha, egyetlen terület sem nyerhetne függetlenséget, mert nincs az a vezetõ, aki hagyná, hogy elszakítsanak a területébõl egy darabot. Telekiabálták ezzel az érvvel a világot, most pedig tiltakoznak. Amit lehet a koszovói albánoknak, azt nem lehet a krími oroszoknak? Jogi érv, hogy Koszovóban sokan haltak meg? Ez nem is kettõs mérce, hanem egyszerû primitív cinizmus. Tehát sokaknak meg kell halniuk? Hála Istennek, hogy ez nem történt meg. Megköszönöm a 22 ezer krími ukrán katonának azt, hogy a Krímben nem hallgattak Ukrajna utasítására. A gyakorlat megmutatta, hogy a Nyugat csak az erõben hisz, nem a jogban. Ha kell, ignorálják az ENSZ BT-t és az ENSZ-t. Így volt 1999-ben Szerbiával szemben is, amit hihetetlen, de a huszadik században lebombáztak. Volt talán ENSZ BT határozat errõl? Nem. És Líbiában ugyanez történt. Valóban jogos volt a népek felháborodása Ukrajnában 2004-ben vagy Észak-Afrikában. De a demokrácia helyett csak káosz jött el ezekre a térségekre, mert a Nyugat cinikusan kezelte az eseményeket. Szankciókkal fenyegetnek, de ma is korlátozva kereskedhetünk. COCOM-lista ugyan nincs, de a gyakorlatban ma is sok olyan technológia létezik, amit Oroszország nem vásárolhat meg. Az velünk a baj, hogy nevükön nevezzük a dolgokat, van saját álláspontunk, és megvédjük azt. Nem úgy látjuk a világot, ahogy Amerika. De mindennek van határa. Átlépték ezt a határt, álnokul és amatõr módon viselkedtek. Ideje véget vetni a hidegháborús retorikának. Oroszországnak vannak nemzeti érdekei, amikkel számolni kell, és tisztelni. Ukrajna szétesését nem Oroszország provokálja. Nem akarjuk Ukrajna szétesését, nem akarjuk a déli és a keleti részek elszakítását. Ami a Krímmel kapcsolatos: Volt és marad is orosz, ukrán, krími tatár. De sosem lesz Banderáé. Ukrajnához és Oroszországhoz szólok: ha nem fogunk össze, mindannyian elveszíthetjük a Krímet. Nem a NATO ellen vagyunk, csak az ellen, hogy a saját kertünk alatt igazgassunk. El nem tudom képzelni, hogy mi vendégségbe menjünk a NATO katonáihoz a Krímbe. Nagyszerû gyerekek vannak a NATO-ban, de inkább õk jöjjenek hozzánk vendégségbe a Krímbe, és ne mi. Ha nem döntöttek volna vasárnap a krímiek úgy, ahogy döntöttek, akkor hamarosan NATO-erõk jelentek volna meg a Krímben.
Köszönet a döntésért a krímieknek.”
Putyin 2014. március 18.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
\"one shot one kill..\"