A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • millerius
    Úgy látszik, nem voltam elég világos. A példát csak képletnek szántam, hogy könnyebb legyen megérteni, milyen tragédiákat okoz emberek életében a népszavazás nélküli, hatalmi szóval végzett ide-oda csatolás, határtologatás, de akkor most tedd át az egészet a mai Ukrajna területének utolsó évszázadára hogy világos legyen, miről van ott is szó.
    Pl.: EU alapelvek között nem szerepel a saját anyanyelvű oktatás és ügyintézés, az EU soha nem hozott döntést kisebbségi-jogi kérdésekben, nem is foglalkozik ilyenekkel. Az EU célja a szabad tőke és munkaerő-mozgás - kivéve mikor évekig korlátozzák az új belépők jogait - vagyis kettős mércét alkalmaztak, minket korlátoztak, magukat nem.Másik fő szempont az új piac és az olcsó munkaerő kihasználása a munkavállalók EU-szintű védelme nélkül - persze tudom, hogy ettől működik ez a világ, de akkor nem a demokrácia kiterjesztéséről kell szónokolni. Ja, még valamivel ráért foglalkozni az EU, az uborka görbületével, ilyen ügyben még döntést is hoztak, de kisebbségvédelemre nem érnek rá. Annyira nem, hogy mikor egy bizonyos bolgár kollégával az ő kisebbségi törökjeiről beszélgettem, csak hümmögött, hogy hát igen, ez egy csúnya megoldatlan probléma, nem kellene őket szívatni, mit tehetnek ők a 2-300 évvel ezelőttről. Az EU nem ad megoldást arra se, miért kell Áronnak meg Gyöngyinek csak románul vagy csak szlovákul tanulni a suliban akkor is, ha magyar többségű faluban/területen élnek. Szóval hiába létezik EU, nem mindenre ad megoldást se itt se Ukrajnában se másutt, főleg ha nem is hajlandó foglalkozni vele.