A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • millerius
    Kár hogy nem tudsz olvasni, különben nem írnál a számlámra olyanokat, amit én nem írtam. Soha nem írtam olyant, hogy bárkik azt tehetnek, amit akarnak, azt anarchiának hívják. Helyette nálam az az önrendelkezés, hogy bizonyos esetekben a lényeges dolgokban népszavazással döntenek, választanak hogy hova akarnak tartozni, választanak képviselőket, megszavazzák vagy elvetik az alkotmányt, NATO-hoz, EU-hoz csatlakozást, és a többség véleménye mindenkire kötelező, ha volt szavazás,attól kezdve nincs partizánkodás. Viszont ha ezt a lehetőséget megtagadják az emberektől, akkor előbb-utóbb kiborul a bili, és az lesz belőle, ami most Ukrajnában. Egyébként nem értem, miért zavar az, hogy a szakadárok a tüntetések során kormányhivatalokat foglaltak el, mikor ugyanez történt Kijevben is, csak ott nem az oroszok tették, hanem a Jobb Szektor fegyveres "ellenőrzése" mellett hozott döntéseket, váltott le és nevezett ki állami vezetőket az ukrán parlament, ez nálam tényleg a puccs-kategória. Erről nem észleltem részedről panasz-áradatot.
    És nem juthattunk el oda, hogy minden rendben van, ilyent nem írtam sem a szakadárokról, pláne nem Putyinról. Az annektálás meg nem attól függ, hogy én elismerem-e, vagy akár Te, én legalábbis nem képzelem magam istennek (még kisbetűvel sem).
    Igazad van, a NATO eddig is határos volt Oroszországgal, de nem azért, mert az oroszok nyomultak nyugatra, hanem a NATO terjeszkedett keletre.
    Abban nincs igazad hogy az USA-dollármilliárdokat kamunak nevezed, legalábbis ezzel nem Tetsuo-val vagy velem vitatkozol, hanem Victoria Nuland US külügyminisztériumi államtitkárral, ezt vele beszéld meg.
    És Finnország bizonyos tartományait nem kell a svédeknek elfoglalni az ott élő svédek miatt, mert azok olyan bőséges jogokat élveznek, hogy valószínűleg nincs miért lázadozniuk. Ha Ukrajnában is ilyen kisebbségi jogok lennének, akkor az ukrán vezetést minden kisebbség a tenyerén hordozná lázadás helyett.
    Igazad van, nem támasztottam alá forrással, hogy a Szu. felbomlásakor nem voltak népszavazások, melyik terület hova akar tartozni, mert meg nem történt eseményről tényleg nincsenek források. Ha arra vagy kíváncsi, hogy a Krím és Novorosszija hogyan került Ukrajnához, ehhez sem adtam forrást, nekem ehhez elég volt amit történelemből tanultam (de ha Te nem tanultad, elővehetsz egy történelmi atlaszt is, vagy a vikipédiát). Többször is leírtam, hogy igazad van, szabálytalan volt a krími szavazás, szavazólappal vagy anélkül egyaránt, odaírtam a véleményemet is, de téged ez nem érdekel. Akkor minek folytassuk?