A biztonság és védelempolitika aktuális kérdései
  • millerius
    Ne haragudj, de azzal a hozzáállással, hogy egy terület hovatartozásáról nem az adott terület lakossága, hanem az egész ország lakossága dönt, nincs mit folytatnunk. Ilyen alapon bármelyik nagy ország lerohan egy kisebbet, aztán kijelenti, hogy az hozzá tartozik, és tart is egy népszavazást hogy hova tartozzon a kisebb - és a Te véleményed szerint az egész országnak kell róla szavazni - akkor nyilvánvaló, hogy a kisebb attól kezdve a nagyobbnak a része lesz. Szerinted törvényesen és demokratikusan, az önrendelkezésnek megfelelően. Idáig még a Szovjetúnió sem jutott el, pedig ilyen alapon mi is a része lettünk volna. Papír szerint - és szerinted - demokratikusan.
    Az meg, hogy ki fog ezután hinni az oroszoknak, engem nemigen zavar, eddig is ritkán hittem nekik, meg más nagyhatalomnak is. A politika a hatalmi érdekek érvényesítése bármi áron, a nagyhatalmak még meg is magyarázzák, hogy miért van igazuk, és akkor már minden aljasság és mocsokság rendben is van? Pl. egy olyan kormány támogatása, aminek az uralkodása alatt a tüntetőket beszorítják egy házba, aztán rájuk gyújtják azt. Vagy a tüntetők "megnevelése" éles lőszerrel, nem állami eszközökkel, hanem állami irányítás nélküli felfegyverzett bandákkal (Szvoboda, Jobb Szektor), halottakkal utánuk. Tüzérséggel lőni, Szu-25-ről bombázni, rakétázni lakótelepet? Nem hallottam róla, hogy ezért bárkit bíróság elé vittek volna, pedig volt rá idő, nem tegnapelőtt történt egyik sem. Szerinted is rendben van így?!
    Putyin és más politikusok döntéseihez meg eddig se tapsikoltam, és ha nem "hatalmas háború" zajlik, csak "kis háború", ahhoz képest viszont túl sok feltrancsírozott hullát, férfit/nőt/gyereket lehet látni a Donbasszban készült fotókon.
    Azt meg tegnap se írtam, hogy egyetlen árva T-72B3 orosz harckocsin kívül nincs orosz haditechnika a szeparatisták oldalán, azt írtam, hogy nem az a"rengeteg", több száz harckocsi és több tízezer orosz katona, amit az ukránok emlegetnek. Most még hozzátehetem, azt sem hiszem, hogy szervezetszerűleg az orosz hadsereg bármely alakulata a szakadárok oldalán harcolna. Azt bizonyíték nélkül is elhiszem, hogy orosz önkéntesek mentek, de tudok brazilról is, mentek pl. szerbek, franciák, lengyelek, svédek, stb. (ezekről fotók is vannak), van ilyen minden háborúban. Egyesek zsoldosoknak hívja az önkénteseket, de attól még ők is önként vannak ott.
    Az meg, hogy hetekkel ezelőtt nem válaszoltam azonnal (jó neked, hogy ezt bármikor megteheted), azt jelentette, hogy néha dolgozni is kell, ha nem is mindenkinek, de legalább valakinek.