• gforce9
    #85
    Én olyat nem mondok, hogy nem érthetjük meg a gravitációt. Csak kételkedek benne, hogy volna közvetítő részecskéje. Nekem személy szerint szimpatikusabb az anyag hatásaként leírva a téridő görbületére, bárminemű közvetítő részecske vagy erő nélkül. És nem azért gondolom, hogy nem találjuk meg, mert képtelenek lennénk rá, hanem azért, mert nincs ilyen. Legalábbis szerintem :)

    Így görbületként amúgy is jobban egybevág a megfigyelésekkel. Semmiféle "mellékterméke" nem látszik a gravitációnak, ellentétben egy elektromágneses térrel, amit hozzá tudunk kapcsolni kiváltó fizikai folyamathoz.

    Szerintem a világunk sokkal furcsább és sokszínűbb, mint gondoljuk és nem minden úgy működik benne, mint ahogy a józan, hétköznapi ész elvárná.

    Egyetértek amúgy, kutatni kell, de nyitottnak is maradni, nem kizárni olyan lehetőséget, hogy a gravitáció teljesen másként működik, mindenféle közvetítő részecske vagy konkrét erő nélkül.

    Annó Einstein is elküldte Heisenberget a fenébe (képletesen szólva), aztán mára már részecskefizikával nem is tud foglalkozni komolyan senki, ha a határozatlansági elvet nem veszi figyelembe. 100 éve még röhejesnek tűnt, hogy fizikai leírásokba valószínűséget vegyenek be. Ma meg már elfogadott. Érdekes, hogy ezt elfogadja a "közönség" a hasonló korú térgörbület elméletet pedig mind a mai napig vitatják, pedig mindkettőt rengeteg megfigyelés alátámasztotta már és mindkettőnek vannak a hétköznapokban megtalálható felhasználási területei.