• gforce9
    Nem erőről van szó. Az árapály a görbület változása. Ugyanis az einsteini elmélet szerint 10 vagy 16 dologtól függ a gravitáció, illetőleg a térgörbület. Tömeg, energiasűrűség, energia áramlás sűrűség, mindenféle feszültségek stb. Nem vagyok fizikus, így nem tudom felírni a képletet, de gyanítom amúgy sem férne ide :) A gravitációs hullámok, amiket jelenleg próbálnak kimérni, pont ennek lenne egy újabb bizonyítéka.

Ostoros: A relativisztikus fizikában az anyag görbíti a téridőt és a téridőben mozognak az anyagok. Oda vissza hat egyik a másikra. Részben ezért is a képletek iszonyatosak, de működnek és jó eredményt adnak. Legalábbis a mérési határokon belül. Senki sem mérte meg még mondjuk 2 elektron gravitációs erejét 1 km-ről és nem mérték meg két 1tonnás test gravitációját 1mikron-ról. (tömegközéppontok távolságát értem 1 mikronon) De amit meg lehetett mérni, az pont úgy viselkedik, ahogy a relativisztikus fizika írja. :)

Amúgy jelenleg úgy vannak vele az emberek, mint te is. Nem tudják úgy elképzelni a gravitációt, hogy az nem erő. Newton idejében meg az a gondolat volt újszerű és fura, hogy kölcsönhatás, mindenféle közvetítő dolog nélkül, csak úgy a semmin keresztül. :)