The Long Dark - A Will Mackenzie Incidens
  • RedRiot
    #143
    Imádom ezt a játékot, csak a nehézségi szinteket lehetett volna kicsit finomítani.
    Most Voyageren játszok, és így a farkasok nem túl veszélyesek - ha van rajtam normális ruha és van nálam kés akkor 1db farkas nem gond - csak arra kell figyelni ha jobban legyengülök az első attack után nehogy egy másik farkas elkapjon.

    Az előző menetet Stalkeren toltam: nekem úgy tűnt hogy a farkasok itt ugyanolyan erősek mint Voyageres kollegáik csak itt már k*rva sokan vannak, gyakorlatilag nem tudsz úgy menni 30 métert hogy ne hallanád az ugatásukat. Nem sokkal nehezebb így, inkább csak idegesítő hogy állandóan a farkasokkal kell foglalkozni.

    Interlopert ezek után még nem mertem elindítani: ott mi lehet? Nem tudsz kilépni a házból mert már nincs kint hely a farkasoktól?

    Egyébként ha mégis puskával szedjük le őket (bár szerintem pazarlás) akkor érdemes megvárni míg teljesen közel nem érnek. Ha célzásra emeled a puskát a farkas azonnal átvált roham "üzemmódba", és elkezd feléd futni. Igen ám, de először cikázik jobbra-balra, ilyenkor csak a töltényt pazarolnánk rá. Az uccsó 15-20 méternél viszont már egyenesen jön ránk, ha ekkor pofán kínáljuk akkor instant meghal.

    Ha már farkasok: gondolom mindenki belefutott már olyan jelenetbe hogy egy farkas egy frissen elejtett őzből lakmározik. Nekem ilyenkor már többször sikerült csak úgy simán elkergeti őkelmét a zsákmánytól. Sprintelni kell a farkas felé mint egy őrült, szabályosan belefutni - jó esély van rá hogy nyüszítva elszalad - otthagyva nekünk 8 kiló friss husit. Legrosszabb esetben visszatámad - de még így is megéri, lövés nélkül a miénk a komplett őz + a farkas is.

    Még egy trükk ha már vadászat, a hivatalos fórumon olvastam, hátha valaki még nem ismeri.
    Vadászunk, megsebesítjük a vadat, spriccel a vér találatkor. Ilyenkor ha nem hal meg azonnal akkor még össze-vissza rohangál mielőtt elvérzik, alig lehet őket megtalálni.
    Ezért a találat után azonnal nyomjunk egy "radial menüt", és válasszuk ki az időtöltést (kártyapakli ikon). Ilyenkor az idő felgyorsul, viszont az állatok animációja nem - vagyis nem tud olyan messzire elfutni a kis szemét, és mikor lejár az időgyorsítás jó eséllyel ott lesz a zsákmány a közelünkben! Próbáljátok ki, nálam nagyon bevált!