• NEXUS6
    Na, az az érdekes Force, hogy írsz egy csomó dolgot, de mégsem az emberi gyengeségnek értelmezed.

Ha nem a modellek versenyeztetése a cél, akkor mi a faxom? A standard modell (kozmológiai és kvantumfizikai is) egy tök egyszerű, de sok mindent nem magyarázó modell. Legalább ilyen bonyolultságúból ki lehet találni egy tucatot, a bonyolultabb, ami meg több mindent magyaráz azt meg soxor valami homályos Occam elvre hivatkozva rúgják le, hogy a jelenlegi dolgokat, eredményeket is magyarázza ugyan, meg van jóslata még el nem végzett kísérletre, de túl "bonyolult". Ja, értem. Ez még nagyjából tényleg tudományról, meg elvekről szólna, de már itt is kezd ugye félrecsúszni a dolog. (Miért jobb az egyszerűbb, és rosszabb a bonyolultabb, amikor a világ tele van hatalmas elemszámú halmazokkal, sokaságokkal!!!???)

De eközben a valóság meg az, amit írtál, a bátrak nagy szájjal rohannak előre, és beleütköznek egy falba, amikor is aztán mindenki röhög rajtuk, hogy fénysebesség fölötti foton, meg mifene. Röhögnek azok, akik nemhogy ilyen baromságot, de igazából semmit nem igazán mondanak, mert manapság nem divat nagyon álmodni.
    Az ismeretlen épp arról szól, hogy kitalálhatsz 100 dolgot, de abból 99 nem igaz, hiszen ettől igazán ismeretlen, és csak 1 ami bejön.
    Ha gyávaságból 15 hülye ötlet után leállítják magukat az emberek, akiknek pedig pont ez lenne a dolguk, akkor soha nem jutunk el, ahhoz az 1 igazihoz.

Nincs ellentét aközött, hogy keveset keres a tudós, drága a kutatás, és féltik az egzisztenciájukat. Ha viszonylag sokan vannak a rendszerben, akkor a minimális fizetésnél, "elhivatottságból" maradás felcsillantja annak a lehetőségét, hogy előbb utóbb felkúszik emberünk a hierarchián és majd ő mondja meg, hogy mire költsék azt a rengeteg csilliárd dollárt, és röhögi pofán a pályakezdő suhancokat és mondja nekik, hogy majd ha te leszel az én pozíciómba majd megmondhatod, hogy mire használjuk a drága berendezés üzemidejét. Addig viszont leszel szíves helyettem szépen megírni a publikációmat, jó!?