11425289261419249429.jpg
  • lwb
    #269
    Így, az ötödik évad (utolsó előtti évad) közepéhez közeledve leírom a nagy bánatom, hátha más is osztja. Amikor beharangozták ezt a sorozatot, akkor arról volt szó, hogy a dörzsölt ügyvéd, Saul Goodman kap egy külön sorozatot. Nem azt mondták, hogy origin story lesz (igaz, az ellenkezőjét sem), csak hogy kap egy külön sorozatot. Amikor kijött az első évad, akkor láttam, hogy eredettörténet lett a dologból. Mondom, sebaj, majd hamar odaérünk a LWYRUP rendszámú fehér autóhoz meg a felfújhatós Szabadság-szoborhoz, az irodához, ahol a falon az amerikai alkotmány szövege van.
    Ehhez képest lassan az ötödik évad közepénél vagyunk és még mindig sehol semmi. Se az ikonikus iroda, se a titkárnő (tudom, hogy az elején feltűnt egy percre az első évadban), se az autó, se a gumiszobor, se semmi. Azzal is az ötödik évad első részéig kellett várni, hogy Jimmyből Saul legyen. Az ember, amikor nézte a Breaking Bad-et azt gondolta, hogy ez egy ismert ügyvéd, egy kavarós paprikajancsi, óriási tapasztalattal - és Bob Odenkirk így is játszotta a szerepet. Mindenre volt jó válasza: ő szerezte Gust, ő mosta tisztára a pénzt, ő intézett mindent a balfaszkodó Waltéknek. Az volt a benyomásunk, hogy ez egy profi. Ehhez képest most azt látjuk, hogy lényegében alig a BB történései előtt picivel nyithatta csak meg az irodáját. Aki azért kezdte el nézni a sorozatot, mert még több Saul Goodmant akart, az csalódott és okkal, mert Saul igazából csak ebben az évadban lett Saul. Előtte Jimmy volt és nemcsak névben, hanem tettekben is.

    Nézem a sorozatot, de akkora kihagyott ziccernek érzem ezt a négy évadnyi szenvedést Chuckal meg Mesa Verdével meg idősek klubjával meg fene tudja mivel. Kb a második évadnak kellett volna lennie annak, ami most az ötödik és az első négyből meg egy évadot csinálni és kész.
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2020.03.11. 12:49:24