• nkmedve
    #4
    wraithLord : Pont ez a gond a mostani felfogással, mindenki csak a számokat látja. Ha egy kicsit jobban utánanézel, hogy hogy is van a zsir és a cukor feldolgozva a szervezetben akkor rájössz hogy a cukor összességében károsabb, még ha kevesebb kalória is van benne.

    Cukor:
    - nagyon gyoran, kevés energiával dolgozható fel és hirtelen emeli a vércukorszintet -> inzulintermelés megugrása -> gyors zsirlerakódás és éhségérzet

    Zsir:
    - lassabban szivódik fel, több energiába telik a szervezetnek a feldolgozása -> nem befolyásolja olyan drámaian a vércukorszintet és inzulintermelést -> lassabb zsirlerakódás, nem növeli az éhségérzetet (sőt inkább laktat)

    Persze sok függ a zsirok tipusától is, de arról a részéről már inkább nyilatkozzon valaki aki jobban ért hozzá :)

    Én részemről úgy gondolom hogy mindig az egyensúly a fontos, a szervezetnek kell zsir és cukor is, de csak mértékkel. Ezt a rakjunk kevesebb zsirt a csokiba hirt nem igazán tudom hova tenni. Persze csökkentsék, de akkor azzal együtt csökkentsék a cukor mennyiségét is.